首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
There are some earth phenomena you can count on, but the magnetic field, someday is not of them. It fluctuates in strength, drif
There are some earth phenomena you can count on, but the magnetic field, someday is not of them. It fluctuates in strength, drif
admin
2013-11-29
39
问题
There are some earth phenomena you can count on, but the magnetic field, someday is not of them. It fluctuates in strength, drifts from its axis, and every few 100, 000 years undergo a dramatic polarity reversal -a period when north pole becomes south pole and south pole becomes north pole. But how is the field generated, and why is it so unstable?
Groundbreaking research by two French geophysicists promises to shed some light on the mystery. Using 80 meters of deep sea sediment core, they have obtained measurements of magnetic-field intensity that span 11 polarity reversals and four million years. The analysis reveals that intensity appears to fluctuate with a clear, well-defined rhythm. Although the strength of the magnetic field varies irregularly during the shout term, there seems to be an inevitable long term decline preceding each polarity reversal. When the poles flip-a process that takes several hundred thousand years — the magnetic field rapidly regains its strength and the cycle is repeated.
The results have caused a stir among geophysicists. The magnetic field is thought to originate from molten iron in the outer core, 3, 000 kilometers beneath the earth’s surface. By studying mineral grains found in material ranging from rocks to clay articles, previous researchers have already been able to identify reversals dating back 170 million years, including the most recent switch 730, 000 years age. How and why they occur, however, has been widely debated. Several theories link polarity flips to external disasters such as meteor impacts. But Peter Olson, a geophysicist at the Johns Hopkins University in Baltimore, says this is unlikely if the French researchers are right In fact, Olson says intensity that predictably declines from one reversal to the next contradicts 90 percent of the models currently under study. If the results prove to be valid, geophysicists will have a new theory to guide them in their quest to understand the earth’s inner physics. It certainly points the direction for future research.
In Peter Oslo’s opinion the French experiment______.
选项
A、is likely to direct further research in the inner physics of the earth
B、has successfully solved the mystery of polarity reversals
C、is certain to help predict external disasters
D、has caused great confusion among the world’s geophysicists
答案
D
解析
从文中的“In fact,Olson says intensity that predictably declines from one reversal to the next contradicts 90 percent of the models currently under study.”推知,即奥尔森说,实际上两次转换间预计的衰落强度同90%的现行研究模式相矛盾。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/JUhO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Evenplantscanrunafever,especiallywhentheyareunderattackbyinsectsordisease.But【71】humans,plantscanhavetheirt
Aboutadecadeago,then-RepublicanHouseleaderNewtGingrichraisedabigstirwhenheimpliedthatamother’sdrowningofher
Inpromisingtofusemediaasdiverseastelevision,telephonecommunication,videogames,musicanddatatransmission,,theer
Theyearsbetween1870and1895broughtenormouschangestothetheaterintheUnitedStatesastheresidentcompanywasundermi
Manypeoplebelievetheglarefromsnowcausessnowblindness.Yet,darkglassesornottheyfindthemselvessufferingfromhead
A、whereB、thatC、inwhichD、whatB本题考核的知识点是:连词——语法。考查关系代词用法。这里的关系代词在从句中充当主语,所以B是答案。那里将升起摩洛哥国旗。
Everysecond,【56】hectareoftheworld’srainforestisdestroyed.That’sonetotwofootballfields.This【57】rateofdestruct
ThefoundersoftheRepublicviewedtheirrevolutionprimarilyinpoliticalratherthaneconomicorsocialterms.Andtheytalke
Amanwhocould_____suchtreatmentwasamanofremarkablephysicalcourageandmoralstrength.
Theracialtheoryofcivilizationhasceasedtobescientificallyrespectable.Todayweonlyknowitasasophisticalexcusefor
随机试题
如果一个湖泊受到了污染,鱼类的数量就会因为死亡而减少,鱼体死亡腐烂后又会进一步加重污染,并引起更多鱼类的死亡,这种反馈是()。
神经一骨骼肌接头处的兴奋传递物质是
()的有效结合能使代理人不断修正自己的行为,使其行为与委托人的利益目标相一致。
某电解铝厂位于甲市郊区,已经生产十年,现有工程规模为7万t/a电解铝,主要设备为60kA自焙阳极电解槽160台,产量20000t/a;120kA预焙阳极电解槽120台,产量50000t/a。自焙阳极电解槽含氟烟气采用干法净化回收装置,但由于其设计存在一些问
普通硅酸盐水泥的特点有()。
不适用旅行社质量保证金赔偿的情形有()。
定义:①接近权:指大众即社会的每一个成员都有接近、利用媒介发表意见、观点的自由权利,实际上是通过新闻媒介而实现的表达权。②更正权:指当与己有关的报道出现错误时,当事者拥有要求同一传媒予以更正或登载反驳文章的权利。③知晓权:指公
周作人怀着探求日本风土人情与语言文字趣味的双重热情,从日本民间俗文学入手,进而研究文人的雅文学,_______地深入到日本文化中去。他由此达到的,是对日本文化的相当深入、也相当深刻的把握。这几乎是同时代的许多中国留日知识分子_______的。填入
下列关于模板的表述中,错误的是
Ilovemylittlegirlnolessthananymother,yetwedon’tlivetogether.Iaminprison(监狱).Ican’ttakehertoschool,ort
最新回复
(
0
)