首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) Many modern urban areas have been built around cars, with huge amounts of space set aside for roads and parking. But what ha
(1) Many modern urban areas have been built around cars, with huge amounts of space set aside for roads and parking. But what ha
admin
2022-07-27
134
问题
(1) Many modern urban areas have been built around cars, with huge amounts of space set aside for roads and parking. But what happens when you take them out of the equation?
(2) Picture children playing games of football on major urban thoroughfares. Tourists stood in the middle of the street nonchalantly taking photos. Restaurants spilling out onto small squares—and not a car or bus in sight.
(3) Such are my memories of Venice, the only car-free city I have ever been to. The Italian city is, of course, unique in that it is built on a series of small islands—yet it is a refreshing experience being able to wander around without dodging in and out of traffic.
(4) For the last 100 years, cars have come to dominate the urban landscape. Streets have been widened in many cities to accommodate automobiles, and huge amounts of space are given over to parking them. Private vehicles have revolutionized mobility, but they have also introduced many ills, from air pollution to traffic accidents. And today a small but growing number of cities are trying to design the car out of the urban landscape altogether.
(5) Both Oslo in Norway and the Spanish capital Madrid have made headlines in recent years for their plans to ban cars from their centres—although neither have entirely got rid of them yet. "Our main objective is to give the streets back to people," says Hanna Marcussen, Oslo’s vice mayor for urban development. "It is about how we want to use our streets and what the streets should be for. For us, the street should be where you meet people, eat at outdoor restaurants, where kids play, and where art is exhibited." To do this, Oslo has closed off certain streets in the centre to cars entirely. They have also removed almost all parking spots and replaced them with cycling lanes, benches and miniature parks.
(6) There is also an environmental aspect. Oslo is built in a geological bowl, which during winter in particular, causes the city to suffer from serious air pollution problems. Data from the local government shows a marked decline in air pollution over the past decade. There has also been a drop in trips made by car—from 35% of journeys in 2009 to 27% in 2018—with a parallel rise in people either walking or using bicycles or public transport.
(7) A city without cars sounds like a nice idea but is it possible—or even desirable? What about emergency services? Or people who have mobility problems? "The quickest way to make a city centre die is to stop people from getting in there," says Hugh Bladen of the Association for British Drivers. Britain’s declining high streets won’t be helped by restrictions on driving, he argues, "otherwise town centres just get full of druggies and drunks". He acknowledges that "some towns and cities get clogged up but that’s just because of poor planning; they should have better parking options".
(8) Ransford Acheampong, an urban planning researcher at the University of Manchester, says that removing cars would be helpful to reduce pollution and could improve public health "but if you take cars away from people, you need to be able to provide an alternative". Even in Europe, which has relatively good public transport, many people’s commutes and lifestyles just wouldn’t be possible without a private car. This is the concept of the last mile, which is the connection between public transport and the final part of a person’s journey. Until public transport can make this gap smaller, people will still want to drive cars.
(9) So, what would it take to make a city earless? In the Great City Chengdu Master Plan, everything is walkable. There are no cul-de-sacs (死胡同) and there is a high number of intersections which make it very easy to get around by foot or bicycle. There is also vertical connectivity, with bridges between high rises. The Great City suburb, which was designed to house 100,000 people, is only one square kilometre across and it would never take more than 10 minutes to walk from one point to another.
(10) Unfortunately it never got built, explains Chris Drew of SmithGill, the US architecture firm that was commissioned to design the suburb close to the outskirts of Chengdu a few years ago. Nonetheless, the blueprint shows how an urban area could be designed to function without cars. "We wanted it to be a live, work, play environment, where children could get to school without the need for a car, where people didn’t have to travel great distances to work," says Drew. With two rail connections to the rest of the city, no resident would need to drive anywhere.
(11) There are a couple of other examples of new cities which have more or less designed cars out. In a previous role, Drew worked on the UAE’s Masdar City, which was originally designed to be entirely car free, although vehicles can now be found roaming its streets. SmithGill also helped design the Legacy Masterplan for Dubai’s 2020 World Fair. The area is intended to be entirely walkable and largely free of cars on completion.
(12) But what about retrofitting existing cities, where most people live today? Hanna Marcussen explains the approach that Oslo took "We began with pilots to let people see what it would be like and we began making changes little by little. For example, one of the nicest squares in Oslo is outside the town hall but until recently it was full of cars. When we closed it off about a year ago, people thought it was strange—but now they think it was weird that we ever allowed cars to drive through there at all."
In discussing the issue "going car free", the author’s attitude is ________.
选项
A、objective
B、satirical
C、critical
D、ambivalent
答案
A
解析
题干问的是作者对无车化的态度,需要对全文进行整体把握。文章1—3段作者以个人经历开头,引入car free的话题,4—12段介绍了奥斯陆、马德里的无车化情况、禁车的原因、推行无车化的难度、成都的无车规划,以及其他无车化城市的例子。全文既提到了无车化的好处,也提及了其实行过程中的现实困难,作者并无明确表明自己的褒贬态度,只是客观陈述了事实,故选A项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/JbjJ777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Thedefenseattorneycontemplatedalongtimebeforefinallymakinghisdecisionto________theaccusedincourt.
Whendoesthisconversationtakeplace?
Whatistheproblem?
Usually,therearetworeasonstopursuescientificknowledge:forthesakeoftheknowledgeitself,andforthepracticaluse
PASSAGETHREE(1)Thishasbeenquiteaweekforliterarycoups.Inanalmostentirelyunexpectedmove,theSwedishAcademy
(1)Aninvitationtodinnerwassoonafterwardsdispatched;andalreadyhadMrs.Bennetplannedthecoursesthatweretodocre
A、ReadingDr.Adams’sbook.B、Takinganonlinetest.C、Lookingupagooddictionary.D、WatchingDr.Adams’sTVprogram.A对话中,女士问
PASSAGETHREE(1)Innovation,theelixirofprogress,hasalwayscostpeopletheirjobs.IntheIndustrialRevolutionartis
A、Putahighertaxonprivatecars.B、Promotethepublicenvironmentalconsciousness.C、Abolishthepublicparkinglots.D、Raise
A、Negotiationsbetweendevelopingandindustrializedcountries.B、Astruggletoreachanewglobalagreementonclimatechange.
随机试题
某上市公司拟申请公开发行公司债券。该公司最近一期期末净资产额为2亿元人民币,3年前该公司曾发行5年期债券3000万元。该公司此次发行债券额最多不得超过()万元。
通过人体电流的大小主要决定于施加于人体的电压和人体电阻。一般情况下成年人体的电阻是()。
简述意识能动作用的原理。
患者,男,65岁。晨起突发右上下肢麻木,可自行走动,运动后回到卧室因右下肢无力摔倒。检查:神志清楚,对答正常,右侧轻偏瘫,偏身感觉减退,根据临床,最可能的诊断是
某国有企业职工王某,在企业改制为股份制企业过程中以23000元的成本取得了价值30000元拥有所有权的量化股份。3个月后,获得了企业分配的股息3000元。此后,王某以40000元的价格将股份转让。假如不考虑转让过程中的税费,以下有关王某个人所得税计征的表述
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性:()
学生用“一巴掌一巴掌打得资本主义呜呜地哭”,来记忆马克思是1818年5月5日出生的这一历史事实。其使用的学习策略属于()。
被废弃不再使用的电器和电子产品,比如废旧电脑、废旧手机,俗称“电子垃圾”,下列关于“电子垃圾”,说法正确的是()。
对于以登记作为不动产物权变动生效要件的,该物权变动自()时生效。
在设计关系模式时,有时为了提高数据操作的性能,会故意增加冗余数据,使得关系模式不满足3NF或BCNF,这种方法称之为反规范化,下列不属于反规范化手段的是()。
最新回复
(
0
)