首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The long years of food shortage in this country have suddenly given way to apparent abundance. Stores and shops are choked with
The long years of food shortage in this country have suddenly given way to apparent abundance. Stores and shops are choked with
admin
2010-09-10
59
问题
The long years of food shortage in this country have suddenly given way to apparent abundance. Stores and shops are choked with food. Yet, instead of joy, there is widespread uneasiness and confusion: why do food prices keep on rising? when there seems to be so much more food about? Is the abundance only temporary? Does it mean that we need to think less now about producing more food at home? No one knows what to expect.
The recent growth of export surpluses on the world food market has certainly been unexpectedly great, partly because a strange sequence(连续) of two successful grain harvests in North America is now being followed by a third. Most of Britain’ s overseas suppliers of meat, too, are offering more this year and home production has also risen.
But the effect of all this on the food situation in his country has been made worse by a simultaneous rise in food prices, due chiefly to the. gradual curling down of government support for food. The shops are overstocked with food not only because there is more food available, but also because people, frightened by high prices, are buying less of it.
Moreover, the rise in domestic prices has come at a time when world prices have begun to fall, with the result that imported food, with the exception of grain, is often cheaper than the home-produced variety. And now grain prices, too, are falling. Consumers are beginning to ask why they should not be enabled to benefit from this trend.
The significance of these developments is not lost on farmers. The older generation have seen it all happen before.: Despite the present price and market guarantees, farmers fear they are about to be squeezed between cheap food imports and a shrinking home market. Present production is running at 51 per cent above pre-war levels, and the government has called for an expansion to 60 per cent by 1956; but repeated ministerial advice is carrying little weight and the expansion programme is not working very well.
The decrease in world food prices was a result of______.
选项
A、a sharp fall in the purchasing power of the consumers
B、a sharp fall in the cost of food production
C、the overproduction of food in the food-importing.
D、the overproduction on the part of the main food-exporting countries.
答案
D
解析
从文章第二段我们知道,世界粮食市场上的出口过剩的增长部分原因由于粮食出门国北美国家连续三年粮食丰收使得世界粮价下降,所以正确答案D;A、消费者的购买力的急剧下降;B粮食生产成本的急剧下降,这两点文章都没有提到;C、粮食进口国的粮食过度生产,这与原文也不符,原文中只说粮食进口国的粮食生产只是增加了,并没有说是过度生产。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Jn87777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
TheMinistryofEducationistoupgradeteachingmethodsand【B1】______incollegesanduniversitiesthroughoutthecountry.Thea
TheMinistryofEducationistoupgradeteachingmethodsand【B1】______incollegesanduniversitiesthroughoutthecountry.Thea
FifteenyearsagoMasco,asmallfamilyfirm,suddenlygrewfast.Asitgrew,themanagementrealizedthatchangeswereneeded.
Technologyhascometothemarketplace.InmanyU.Sstoresthecash【C1】______hasbeenreplacedbyacomputerthatquicklyande
Technologyhascometothemarketplace.InmanyU.Sstoresthecash【C1】______hasbeenreplacedbyacomputerthatquicklyande
Astheplanecircledovertheairport,everyonesensedthatsomethingwaswrong.Theplanewasmovingunsteadilythroughtheair
Astheplanecircledovertheairport,everyonesensedthatsomethingwaswrong.Theplanewasmovingunsteadilythroughtheair
Astheplanecircledovertheairport,everyonesensedthatsomethingwaswrong.Theplanewasmovingunsteadilythroughtheair
Astheplanecircledovertheairport,everyonesensedthatsomethingwaswrong.Theplanewasmovingunsteadilythroughtheair
随机试题
既有抗病毒作用,又有抗肿瘤作用的免疫调节剂是
计量资料的正确定义是指
A.《药品临床试验管理规范》(GCP)B.《药物非临床研究质量管理规范》(GLP)C.《药品生产质量管理规范》(GMP)D.《药品经营质量管理规范》(GSP)E.《优良制剂规范》(GPP)药品经营企业必须遵守()。
海港码头工程的混凝土由于处于海水、波浪等特殊环境,其性能要求有别于陆上普通混凝土,特别突出了()要求。
对于一个方案,处级领导不采取你的建议。但是上报上去后,上级领导肯定了你的做法,你会怎么做?
期末考试结束后,哲学系教务员对全系学生的考试成绩进行了汇总,得出了关于成绩优秀、良好、及格学生的分布结果,以作为评选三好学生和奖学金的参考依据。后来又有几位因事、因病请假的学生补考。以下哪项结论不可能被这几位学生补考所造成的结果推翻?
下列关于单目运算符++,--的叙述中正确的是
ABritishteenagerhasbecomeamulti-millionaireaftersellinganapplicationsoftwarehecreatedtowebgiantYahoo.Thedeal
Atthefall2001SocialScienceHistoryAssociationconventioninChicago,theCrimeandJusticenetworksponsoredaforumont
Thecouncilisrefusingto_______furtherinformationaboutthedisputeanditssettlement.
最新回复
(
0
)