首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Many Americans harbor a grossly distorted and exaggerated view of most of the risks surrounding food. Fergus Clydesdale, head of
Many Americans harbor a grossly distorted and exaggerated view of most of the risks surrounding food. Fergus Clydesdale, head of
admin
2013-02-16
69
问题
Many Americans harbor a grossly distorted and exaggerated view of most of the risks surrounding food. Fergus Clydesdale, head of the department of food science and nutrition at the University of Massachusetts-Amherst, says bluntly that if the dangers from bacterially contaminated chicken were as great as some people believe, "the secrets would be littered with people lying here and there:"
Though the pubic increasingly demands no-risk food, there is no such thing. Bruce Ames, chairman of the biochemistry department at the University of California, Berkeley, points out that up to 10% of a plant’s weight is made up of natural pesticide. Says he, "since plants do not have jaws or teeth to protect themselves,
they employ chemical warfare
." And many naturally produced chemicals, though occurring in tiny amounts, prove in laboratory tests to be strong carcinogens — a substance that can cause cancer. Mushrooms might be banned if they were judged by the same standards that apply to food additives. Declares Christina Stark, a nutritionist at Cornell University: "We’ve got far worse natural chemicals in the food supply than anything man-made."
Yet the issues are not that simple. While Americans have no reason to be terrified to sit down at the dinner table they have every reason to demand significant improvements in food and water safety. They unconsciously and unwillingly take in too much of too many dangerous chemicals. If food already contains natural carcinogens, it does not make much sense to add dozens of new man-made ones. Though most people will withstand the small amounts of contaminants generally found in food and water, at least a few individuals will probably get cancer one day because of what they eat and drink.
To make good food and water supplies even better, the Government needs to tighten its regulatory standards, stiffen its inspection program and strengthen its enforcement policies. The food industry should modify some long-accepted practices or turn to less hazardous alternatives. Perhaps most importantly, consumers will have to do a better job of learning how to select and cook food properly. The problems that need to be tackled exist all along the food-supply chain, from fields to processing plants to kitchens.
What is the message the author wants to convey in the passage?
选项
A、Immediate measures must be taken to improve food production and processing.
B、Eating and drinking have become more hazardous than before.
C、There is reason for caution but no cause for alarm with regard to feed consumption
D、Healthy food is not a dream in modern society
答案
C
解析
本题为主旨分析题。从文章第一段可知,作者认为大多数美国人夸大了食物可能存在的风险。后来分析了这个危险存在的原意,以及从政府到企业再到人民应该怎样应对这一问题。C选项概述了全文的中心思想。A选项是文章最后一段的主题,但并非全文的中心思想。作者并没有说饮食存在的风险比之前更大,B选项属无中生有。D选项范围过于宽泛。作者只是说不用过于担心食品安全的问题。因此,C选项正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/K1mO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Whatismeant【51】theword"friend"?Thedictionary【52】itas:"oneattachedto【53】byaffectionoresteem".Americansusetheword
Whatismeant【51】theword"friend"?Thedictionary【52】itas:"oneattachedto【53】byaffectionoresteem".Americansusetheword
Whatismeant【51】theword"friend"?Thedictionary【52】itas:"oneattachedto【53】byaffectionoresteem".Americansusetheword
Whatismeant【51】theword"friend"?Thedictionary【52】itas:"oneattachedto【53】byaffectionoresteem".Americansusetheword
Accordingtothelawofthatcountry,theParliamentwillhavetobe______beforetheGeneralElection.
Usingextremelydifferentdecoratingschemesinadjoiningroomsmayresultin_____andlackofunityinstyle.
Theconceptofbiodiversityencompassesseveraldifferentlevelsofbiologicalorganization,fromtheveryspecifictothemost
Mostofustellonetwoliesaday,accordingtoscientistswhostudythesethings.Andwerarelygetcaught,becausetheliesw
Accordingtogovernmentstatistics,menofallsocialclassesinBritainvisitpubsquiteregularly,【61】thekindofpubtheygo
随机试题
(2009年4月)提示事物发展趋势和道路的规律是_______。
下列关于脊椎结核的叙述,错误的是
A、毒性药品B、麻醉药品C、精神药品D、药品类易制毒化学品盐酸二氢埃托啡属于
甲将自己的一套房屋租给乙住,乙又擅自将房屋租给丙住。丙是个飞镖爱好者,因练飞镖将房屋的墙面损坏。下列哪些选项是正确的?(2009—卷三—60,多)
赵某是某中学的教师,一天晚上去朋友孙某家去做客。正好当时某区公安分局因为一件治安案件要对孙某进行拘留。因赵某要求公安人员出示证件而发生争执,随公安机关一同去的一人指认赵某也与治安案件有关,公安人员遂将赵某也强行带走。到公安局后,赵某辩解称自己是教师与此事无
拱桥净跨径是每孔拱跨的两拱脚截面()。
某国有企业拟将其资产转让,资产评估机构评估确认的价值为2000万元并经有关部门备案,但经公开征集没有产生意向受让方,其确定新的挂牌价格低于(),应当获得相关产权转让批准机构书面同意。
教育是人类特有的一种什么样的活动?()
Reebokexecutivesdonotliketoheartheirstylishathleticshoescalled"footwearforyuppies".TheycontentthatReebokshoes
Ourape-menforefathershadnoobviousnaturalweaponsinthestruggleforsurvivalintheopen.Theyhadneitherthepowerfult
最新回复
(
0
)