首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
I came across an old country guide the other day. It listed all the tradesmen in each village in my part of the country, and it
I came across an old country guide the other day. It listed all the tradesmen in each village in my part of the country, and it
admin
2011-02-25
25
问题
I came across an old country guide the other day. It listed all the tradesmen in each village in my part of the country, and it was impressive to see the great variety of services which were available on one’s own doorstep in the late Victorian countryside.
Nowadays a superficial traveler in rural England might conclude that the only village tradesmen still flourishing were either selling frozen food to the inhabitants or selling antiques to visitors. Nevertheless, this would really be a false impression. Admittedly there has been a contraction of village commerce, but its vigor is still remarkable.
Our local grocer’s shop, for example, is actually expanding in spite of the competition from supermarkets in the nearest town. Women sensibly prefer to go there and exchange the local news while doing their shopping, instead of queueing up anonymously at a supermarket. And the proprietor knows well that personal service has a substantial cash value.
His prices may be a bit higher than those in the town, but he will deliver anything at any time. His assistants think nothing of bicycling down the village street in their lunch, hour to take a piece of cheese to an old-age pensioner who sent her order by word of mouth with a friend who happened to be passing. The more affluent customers telephone their shopping lists and the goods are on their doorsteps within an hour. They have only to hint at a fancy for some commodity outside the usual stock and the grocer a red-faced figure, instantly obtains it for them.
The village gains from this sort of enterprise, of course. But I also find it satisfactory because a village shop offers one of the few ways in which a modest individualist can still get along in the world without attaching himself to the big battalions of industry or commerce.
Most of the village shopkeepers I know, at any rate, are decidedly individualist in their ways. For exampie, our shoemaker is a formidable figure: a thick-set, irritable man whom children treat with marked respect, knowing that an ill-judged word can provoke an angry eruption at any time. He stares with contempt at the pairs of cheap, mass-produced shoes taken to him for repair: has it come to this, he seems to be saying, that he, a craftsman, should have to waste his skills upon such trash? But we all know he will in fact do excellent work upon them. And he makes beautiful shoes for those who can afford such luxury.
Another aspect of personal service available in the village shop is that
选项
A、there is a wide range of goods available.
B、goods not in stock can be especially obtained for the old.
C、special attention is given to the needs of wealthier customers.
D、goods are always restocked before they run out.
答案
C
解析
[解析] 事实细节题。小商店所具有的优势就是其个性化的服务。题干问另外可以得到的个性化服务。在文章第四段的尾句提到,他们想要的商品如果是不常见的,店主也会为他们立刻送到。这里的They指代上句提到的The more affluent customers。所以,[C]项所述内容符合原文意思,为答案。[A]项提到的“小店里商品名目繁多”,很明显不符合文意。[B]项“可以为老人提供商店里没有的物品”是对原文的误解。原文提到,如果不方便的老人托人带口信来订货,店主的助手也会给送货上门,而不是专门为老人提供店里没有的物品。[D]项所述内容,原文中并未提到。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/K4Z4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Whichofthefollowingisthemostsuitabletitleforthetext?Whatdoesthewordeducationinthefirstparagraphmostprobab
AsforwhetherpotentialAIDSvictimscarryingthevirus,theauthorsuggeststhatInthepassage,theauthorintendstotellu
Thepersonwhocanseeashipwithoutsomefeelingofexcitementmusthaveverylittleimagination.Eventheideaofleavingthe
Thebiggestdangerfacingtheglobalairlineindustryisnottheeffectsofterrorism,war,SARSandeconomicdownturn.Itisth
Cigarettescanseriouslydamageyourcountryside.Fannedby112km/hSantaAnawinds,firesweptacross4,250hectaresnearthem
Cigarettescanseriouslydamageyourcountryside.Fannedby112km/hSantaAnawinds,firesweptacross4,250hectaresnearthem
Scholarsandstudentshavealwaysbeengreattravelers.Theofficialcasefor"academicmobility"isnowoftenstatedinimpress
"Quiteanumberofstudentsgaveexcellentanswerstomylastquestion,"saidtheprofessorinhis______onourperformanceinth
随机试题
下列何药为脾肺二经之气分药()
某猪场4~5月龄架子猪发病率高,急性型体温升高到41~42℃,不食,精神沉郁,喜卧不愿走动,强行驱赶尖叫,呼吸加快,腹式呼吸明显,口鼻流出泡沫,可视黏膜发绀,最后窒息死亡,该病可能是
一个项目总报价确定后,通过调整内部各个项目的报价,以期既不提高总价、不影响中标,又能在结算时得到更理想的经济效益的报价方法是()。
某施工企业2015年利润总额为4030万元,该企业所得税费用为530万元,净利润是()。
风险监管的核心步骤是()。
男性,60岁。间歇上腹部痛4年,1个月前出现进食后饱胀、嗳气、不反酸,食欲减退,体重减低。实验室检查:血红蛋白90g/L。今后随访患者的最主要措施为
某研究者将满意程度分为满意、一般满意和不满意,调查了心理学就业的满意情况,为更好地呈现调查结果,可以使用()。
设f(x)=x+1(0≤x≤π),s(x)=ancosnπx,-∞<x<+∞,其中an=∫0πf(x)cosnπxdx,(n=1,2,…),则s(-π/2)等于().
支持子程序调用的数据结构是()。
Heissokindandgenerousthathealwayscastshis______uponthewaters.
最新回复
(
0
)