首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
For centuries in Spain and Latin America, heading home for lunch and a snooze with the family was some thing like a national rig
For centuries in Spain and Latin America, heading home for lunch and a snooze with the family was some thing like a national rig
admin
2017-12-11
64
问题
For centuries in Spain and Latin America, heading home for lunch and a snooze with the family was some thing like a national right, but with global capitalism standardizing work hours, this idyllic habit is fast becoming an endangered pleasure. Ironically,
all this
is happening just as researchers are beginning to note the health benefits of the afternoon nap.
According to a nationwide survey, less than 25 percent of Spaniards still enjoy siestas. And like Spain, much of Latin America has adopted Americanized work schedules, too, with shortened lunch times and more rigid work hours. Last year the Mexican government passed a law limiting lunch breaks to one hour and requiring its employees to work their eight-hour shift between 7 a.m. and 6 p.m.. Before the mandate , workers would break up the shift—going home midday for a long break with the family and returning to work until about 9 or 10 p.m.. The idea of siesta is changing in Greece, Italy and Portugal, too, as they rush to join their more "industrious" counterparts in the global market.
Most Americans I know covet sleep, but the idea of taking a nap mid-afternoon equates with laziness, un employment and general sneakiness. Yet according to a National Sleep Survey poll, 65 percent of adults do not get enough sleep. Numerous scientific studies document the benefits of nap taking, including one 1997 study on the deleterious effects of sleep deprivation in the journal Internal Medicine. The researchers found that fatigue harms not only marital and social relations but worker productivity.
According to Mark Rosekind, a former NASA scientist and founder of Solutions in Cupertino, Calif., which educates businesses about the advantages of sanctioning naps, we’re biologically programmed to get sleepy between 3 and 5 p.m. and 3 and 5 a.m.. Our internal timekeeper—called the circadian clock—operates on a 24-hour rotation and every 12 hours there’ s a dip. In accordance with these natural sleep rhythms, Rosekind recommends that naps be either for 40 minutes or for two hours. Latin American countries, asserts Rosekind, have had it right all along. They’ve been in sync with their clocks; we haven’t.
Since most of the world is sleep-deprived, getting well under the recommended eight hours a night(adults get an average of 6. 5 hours nightly), we usually operate on a kind of idle midday. Naps are even more useful now that most of us forfeit sleep because of insane work schedules, longer commute times and stress, In a study published last April, Brazilian medical researchers noted that blood pressure and arterial blood pressure dropped during a siesta.
The author suggests that most Americans feel that
选项
A、Spanish culture is inefficient.
B、nap-taking will put their jobs at risk.
C、nap-taking is a sign of laziness.
D、they get plenty of sleep.
答案
C
解析
推断题。题目中关键词most Americans出现在第三段第一句(见上题译文),由此不难推 知C项“大多数美国人都认为午睡意味着懒惰”为正确答案。A项在文中未涉及,D、B项分别 与第三段第二句(但是一项全国睡眠民意调查表明,65%的成年人睡眠不足)、最后一句(研究 人员发现疲劳…会影响员工的生产效率、)内容相反。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/K6BZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Asageneralrule,AmericanmenearnmorethanAmericanwomen.Thisholdstrueacrossindustries,acrosseducationlevels,anda
Asageneralrule,AmericanmenearnmorethanAmericanwomen.Thisholdstrueacrossindustries,acrosseducationlevels,anda
Asageneralrule,AmericanmenearnmorethanAmericanwomen.Thisholdstrueacrossindustries,acrosseducationlevels,anda
About3billionpeoplelivewithin100miles(160km)ofthesea,anumberthatcoulddoubleinthenextdecadeashumansflockt
About3billionpeoplelivewithin100miles(160km)ofthesea,anumberthatcoulddoubleinthenextdecadeashumansflockt
About3billionpeoplelivewithin100miles(160km)ofthesea,anumberthatcoulddoubleinthenextdecadeashumansflockt
About3billionpeoplelivewithin100miles(160km)ofthesea,anumberthatcoulddoubleinthenextdecadeashumansflockt
About3billionpeoplelivewithin100miles(160km)ofthesea,anumberthatcoulddoubleinthenextdecadeashumansflockt
随机试题
电脑能帮助解决生命研究中的许多问题。
A、反常呼吸B、胸膜损伤后,空气进入胸膜腔异常通道自动闭合C、肺裂伤破裂处形成活瓣,气体只能进胸膜腔而不能排出D、胸壁伤口与胸膜腔相通E、肺组织损伤血液积聚于胸膜腔张力性气胸()
继发性精索静脉曲张
苷类酸催化水解的机制是
静脉滴注给药达到稳态血药浓度90%所需半衰期的个数为()。
关于民事案件的开庭审理,下列哪一选项是正确的?()(司考.2012.3.40)
2001年李某全年工资和奖金收入,应缴纳的个人所得税为()元。李某的售房收入和福利彩中彩收入,应缴纳的个人所得税为()元。
外汇挂钩保本理财产品的风险包括()。
简述施拉姆的大众传播过程模式。(电子科技大学2011研;北邮2009研)
Beforeconsideringthisquestionitisinterestingtoreviewbrieflytheevolutionofthe【M1】______mindastheinstrument.The
最新回复
(
0
)