首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
Fire and Water Shundagarh is a village on India’s east-facing coast. It is a village of simple mud and grass houses built on
Fire and Water Shundagarh is a village on India’s east-facing coast. It is a village of simple mud and grass houses built on
admin
2011-07-31
49
问题
Fire and Water
Shundagarh is a village on India’s east-facing coast. It is a village of simple mud and grass houses built on the beach just above the water-line. The Khadra Hills rise immediately behind the village, to a height of one hundred and fifty meters. A simple, good-hearted old man, whose name was Jalpur, farmed two small fields on the very edge of these hills, overlooking Shundagarh. From his fields he could see the fishing-boats that travelled up and down the coast. He could see the children playing on the sand; their mothers washing clothes on the flat stones where the Shiva River flowed into the sea; and their fathers landing the latest catch or repairing nets and telling stories that had no end.
All Jalpur owned in the world were the clothes he wore day in and day out, the miserable hut that he slept in at night, a few tools and cooking pots—and his fields. The corn that he grew was all that made life possible. If the weather was kind and the harvest was good, Jalpur could live happily enough—not well, but happily. When the sun was fierce, and there was little or no rain, then he came close to the line between a life which was too hard, and death itself.
Last year the weather had been so kind, and the harvest promised to be so good, that Jalpur had been wondering whether he could sell all that he had and live with his son farther up the coast. He had been thinking about doing this for some years. It was his dearest wish to spend his last days with his son and his wife and children. But he would go only if he could give; he would not go if it meant taking food out of the mouths of his grandchildren. He would rather die hungry than do this.
On the day on which Jalpur decided that he would harvest his corn, sell it, and move up the coast, he looked out to the sea and saw a huge wave, several kilometres out, advancing on the coast and on the village of Shundagarh. Within ten minutes everyone in Shundagarh would be drowned. Jalpur would have shouted, but the people were too far away to hear. He would have run down the hill, but he was too old to run. He was prepared to do anything to save the people of Shundagarh, so he did the only thing that he could do: he set fire to his corn. In a matter of seconds the flames were rising high and smoke was rising higher. Within a minute the people of Shundagarh were racing up the hill to see what had happened. There, in the middle of his blackened cornfield, they found Jalpur; and there they buried him.
On his grave, they wrote the words: Here lies Jalpur, a man who gave, living; a man who died, giving.
The villagers were thankful to Jalpur because he had______.
选项
A、given his life in order to save theirs
B、saved their village from being drowned by the wave
C、given them many things during his life
D、given them his corn in order to save them from hunger
答案
A
解析
这道题问人们为什么感谢Jalpur。文章的第四段描写了Jalpur如何目睹海啸即将来临,为拯救村民,把自己即将收获的庄稼烧掉,以警告村民,使他们脱离危险。当村民找到他的尸体,将他埋葬时,在他的墓碑上写下:Here lies Jalpur, a man who gave, living; a man who died, giving.这段话的意思是:“这里安息着Jalpur,一个活着的时候助人为乐,死去的时候舍己救人的人。”选项A最符合文义。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/K8lC777K
本试题收录于:
英语题库成考专升本分类
0
英语
成考专升本
相关试题推荐
Herdresshas______becauseofthestrongsunlight.
Forthispartyouareallowed30minutestowriteacompositiononthetopic:AdvertisingandSociety.Youshouldwritenoless
Thetextisabout______.MarconimovedtoEnglandbecause______.
Whyareyoualwayslate,Mark?Can’tyoueverarrive______time?
Themanaskingforaliftwas______.Mr.Green,wasworriedbecause______.
Somepeoplecanbeaddicted______mahjong.
Withthehospitality(热情好客)so______(character)ofthesepeople,theyopenedtheirhouseoverfiftyguests.
Theconceptofpersonalchoiceconcerninghealthisimportantbecause______.To"liveacompletelysedentarylifestyle"(Line
Agriculturalproductioninthatcountryhasincreased______inrecentyears.
Althoughmanyofthehousesinthesmalltown_____stillinneedofrepair,there______lotsofimprovementintheirappearance.
随机试题
下列句中,“是”为形容词的一句是()
1996年10月11日晚,丁某酒后在某饮食店酗酒闹事,砸碎店里玻璃数块。后经人劝说,丁某承认错误并表示愿意赔偿。此时恰巧碰上某区公安局警察任某、赵某执勤到店里,任某对丁某又推又打,欲将丁某带回派出所处理。在扭推过程中,致丁某跌倒,头撞在水泥地上,造成颅内出
海边码头油轮装卸作业柴油泄漏入海环境风险事故分析中,油膜影响程度范围内可采用的分析模型是()。
建筑内部装修工程的防火施工与验收,应按装修材料种类划分为()装修工程。
根据《中华人民共和国证券法》的规定,股份有限公司发行的公司债券上市交易后,公司发生的下列情形中,国务院证券监督管理机构可以决定暂停公司债券上市交易的有( )。
以下对销售与收款业务流程中向客户开具发票的控制活动以及相关认定的对应关系的表述中,不恰当的是()。
一些学者认为,在信息时代强化互联网服务提供者的责任,实际上就是要求他们对互联网使用者发布的信息进行____________,这不利于我国宪法和法律所规定公民的言论自由和出版自由的实现。毫无疑问,这是典型的____________。如果散布谣言也属于“自由”
名医()采用“望闻问切”四诊法诊断疾病,后世尊其为“脉学之宗”。
对于犯罪集团的首要分子,不应按集团所犯的全部罪行处罚。()
Fivehundredcriticallyillpatientswereinvestigatedwiththemainpurposeof______.ChildreninAmericatodayaredeniedth
最新回复
(
0
)