首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
As a business model, the world of publishing has always been a somewhat sleepy enclave, but now all that seems poised to change.
As a business model, the world of publishing has always been a somewhat sleepy enclave, but now all that seems poised to change.
admin
2016-10-24
63
问题
As a business model, the world of publishing has always been a somewhat sleepy enclave, but now all that seems poised to change. Several companies have moved aggressively into a new business endeavor whose genesis comes from the question: Who owns the great works of literature?
Text-on-demand is not a completely new idea, of course. In the 1990s, the Gutenberg project sought volunteers to type literary classics that had expired copyrights into word processing files so that scholars would have searchable databases for their research. Most of the works of Shakespeare, Cervantes, Proust, and Moliere were to be found free online by as early as 1995.
However, now large-scale companies have moved into the market, with scanners and business plans, and are looking for bargain basement content. These companies are striking deals with libraries, and some publishers, to be able to provide their content, for a price, to individual buyers over the Internet.
At stake are the rights to an estimated store of 30 million books, most of which are now out of print. Many of these books are now also in the public domain, giving any company the right to sell them online. Still, a good portion of the books a general audience want to buy is still under copyright. The urgent question:Who owns those copyrights? In the case of all too many books put out more than 20 years ago by now-defunct publishing companies, the answer is unclear—a situation the new text-on-demand companies are eager to exploit. An association of publishers has sued, claiming massive copyright infringement. The case is several years away from trial.
The primary purpose of the passage is to______.
选项
A、present the results of a statistical analysis and propose further study
B、explain a recent development and explore its consequence
C、identify the reasons for a trend and recommend measures to address it
D、outline several theories about a phenomenon and advocate one of them
答案
B
解析
短文的主要目的是解释最新的一种发展趋势并探讨它的后果。可采用排除法答题。作者没有进行统计分析,故应排除A。作者也许试图找到一种趋势的原因,但他并没有提出应对这种趋势的措施,故应排除C。在文中作者并没有提倡什么理论,故应排除D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/KCGO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Readingbooksisahabitthatispopularly【C1】______bymoreandmorepeople.Itbenefitsourlivesbyimprovingourknowledgeto
Readingbooksisahabitthatispopularly【C1】______bymoreandmorepeople.Itbenefitsourlivesbyimprovingourknowledgeto
Chooseoneappropriatewordfromthefollowingwordbanktofillintheblanksnumberedfrom1to15inthepassagebelow.Chang
Amongallthechangesresultingfromtheentryofwomenintotheworkforce,thetransformationthathasoccurredinthewoment
Chemistrydidnotemergeas:scienceuntilafterthescientificrevolutionin17thcenturyandthenonlyratherslowlyandlabor
Whencollegestudents______futureemployment,theyoftenthinkofstatus,incomeandprestige.
Solvingaproblemcanbebrokenintoseveralsteps.First,theproblemmustbeidentifiedcorrectly.Psychologistsrefer【C1】____
Theanalysissuggeststhatthetradeoffbetweenourchildren’scollegeandourownretirementsecurityischilling.
Althoughmostdreamsapparentlyhappen______,dreamactivitymaybeprovokedbyexternalinfluences.
Althoughmostdreamsapparentlyhappen______,dreamactivitymaybeprovokedbyexternalinfluences.
随机试题
下列关于制冷用润滑油说法错误的是()。
FIDIC合同条件中,合同计价方式只采用单价合同的是()。
营业税在销售商品方面,只限于销售无形资产和不动产两种。()
一般来说,市净率较高的股票,投资价值较高。()
甲公司是一家传统制造业上市公司,只生产A产品。2019年公司准备新上一条生产线,正在进行项目的可行性研究。相关资料如下:(1)如果可行,该生产线拟在2019年初投产,经营周期4年。预计A产品每年销售1000万只,单位售价60元,单位变动制造成本40元,
阅读下面材料,回答问题。一个初一的学生,经常坐爸爸的车外出,每逢堵车或有人超车时,爸爸总是口出不逊张嘴就骂,不是骂警察就是骂别的司机。一天妈妈放学接他,正见他站在校门口对另一个同学口吐狂言:“小子!你给我等着,明天老子收拾你,小兔崽子,敢惹你大爷
个体身心发展有两个高速发展期:新生儿与青春期,这是身心发展()规律的反映。
学校教育
巴枯宁主义
设A1,A2和B是任意事件,且0
最新回复
(
0
)