首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
If we were asked exactly what we were doing a year ago, we should probably have to say that we could not remember. But if we had
If we were asked exactly what we were doing a year ago, we should probably have to say that we could not remember. But if we had
admin
2014-01-13
55
问题
If we were asked exactly what we were doing a year ago, we should probably have to say that we could not remember. But if we had kept a book and had written in it an account of what we did each day, we should be able to give an answer to the question.
It is the same on history. Many things have been forgotten because we do not have any written account of them. Sometimes men did keep a record of the most important happenings in their country, but often it was destroyed by fire or in a war. Sometimes there was never any written record at all because people of that time and place did not know how to write. For example, we know a good deal about the people who lived in China 4,000 years ago, because they could write and leave written records for those who lived after them. But we know almost nothing about the people who lived even 200 years ago in central Africa, because they had not learned to write.
Sometimes, of course, even if the people cannot write, they may know something of the past. They have heard about it from older people, and often songs and dances and stories have been made about the most important happenings, and these have been sung and acted and told for many generations. For most people are proud to tell what their fathers did in the past. This we may call "remembered history." Some of it has now been written down. It is not so exact or so valuable to us as written history is, because words are much more easily changed when used again and again in speech than when copied in writing. But where there are no written records, such spoken stories are often very helpful.
Which of the following ideas is not conveyed in the passage?
选项
A、Remembered history, compared with written history, is less reliable.
B、Written records of the past plays an important role in learning human history.
C、A written account of our daily activities helps us to answer some questions.
D、Where there are no written records, there is no history.
答案
D
解析
根据文章最后一段倒数第二句“It is not so exact or so valuable to us as writtenhistory is,because words are much more easily changed when used again and again in speech thanwhen copied in writing.”可知,对于我们来说“记忆中的历史”并不像文字记录的历史那样确切和宝贵,因为语言中的文字在不断的使用中比抄写的文字更容易发生变化。所以,A选项正确;根据文章第二段前两句“It is the same on history.Many things have been forgottenbecause we do not have any written account of them.”可知,历史也是一样。由于我们没有文字记录,许多事情已经被遗忘了。所以,B选项正确;根据文章第一段可知,我们可能不记得一年前的自己做过什么事情了,但是如果能用一个本子记录每天发生的事,我们就可以回答这个问题了。所以,C选项正确;D项说“没有文字记录就没有历史”,文章中一方面强调文字记录对于历史的重要性,另一方面也肯定了口述历史的作用。所以,D项的说法不正确。据此判断,本题选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/KIQO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Thesinglegreatestshiftinthehistoryofmass-communicationtechnologyoccurredinthe15thcenturyandwaswelldescribedby
Forlaymenethnologyisprobablythemostinterestingofthebiologicalsciencesfortheveryreasonthatitconcernsanimalsin
Shouldwecareifover150knownspeciesofanimalshave【1】fromtheearthinthelastfiftyyears?Shouldwebeconcernedthatt
Theuseofdeferential(敬重的)languageissymbolicoftheConfucianidealofthewoman,whichdominatesconservativegendernormsi
IndustrialproductionmanagerscoordinatetheresourcesandactivitiesrequiredtoproducemillionsofgoodseveryyearintheU
Likemanyotheraspectsofthecomputerage,Yahoobeganasanidea,【21】intoahobbyandlatelyhas【22】intoafull-timepassion.
Researchershavestudiedthepoorasindividuals,asfamiliesandhouseholds,asmembersofpoorcommunities,neighborhoodsand
Itisadreamworld,wherechemistscanturnasow’searintoasilkpurse,wherebioengineerscanputalittlehitofasheepi
Itseemedtome,andstilldoes,thatthesystemofAmericanbusinessoftenproduceswrong,immoralandirresponsibledecisions,
Fiftyvolunteerswerealphabeticallydividedintotwoequalgroups,GroupAtoparticipate【l】a7-weekexerciseprogram,andGrou
随机试题
∫x2ex3dx=()
血液中H+浓度变化调节呼吸运动的主要刺激部位是()
关于子宫腺肌症的症状,下列哪项是最典型的
某社区活动中心工程,3层框架结构,无地下室,总建筑面积2417m2,层高均为4.5m,局部有1.2m深大截面梁。由于地质条件比较好,设计为放大基础加地连梁,房心填土后夯实,再做首层地面。在一层顶梁板施工时,钢筋制作安装、模板支设完毕,开始浇筑混凝土,当混
“师者,所以传道、授业、解惑也”,这句话出自()。
-质点运动的方程为s=8—3t2.求质点在t=1时的瞬时速度(用定义及求导两种方法).
根据我国现行宪法的规定,对任何国家机关和国家工作人员的违法失职行为,公民可以行使的权利有()。(2011年多选59)
A、 B、 C、 D、 B
A.ifB.sourcesC.createdD.pureE.stemF.factorsG.theoriesH.specificI.whileJ.reluctantlyK.accuratelyL.
Californiahasmorethantwothousand【S1】______ofplantsthatarenotfoundanywhereelse.Anewstudysaysclimatechangecould
最新回复
(
0
)