首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Feld, the shoemaker, was annoyed that his helper, Sobel, was so insensitive to his reverie that he wouldn’t for a minute cease h
Feld, the shoemaker, was annoyed that his helper, Sobel, was so insensitive to his reverie that he wouldn’t for a minute cease h
admin
2011-01-08
33
问题
Feld, the shoemaker, was annoyed that his helper, Sobel, was so insensitive to his reverie that he wouldn’t for a minute cease his fanatic pounding at the other bench. He gave him a look but Sobel’s bald head was bent over the last as he worked, and he didn’t notice. The shoemaker shrugged and continued to peer through the partly frosted window at the near-sighted haze of falling February snow. Neither the shifting white blur outside, nor the sudden deep remembrance of the snowy Polish village where he had wasted his youth could turn his thoughts from Max, the college boy (a constant visitor in the mind since early that morning when Feld saw him trudging through the snowdrifts on his way to school),whom he so much respected because of the sacrifices he had made throughout the years—in winter or direst heat—to further his education.
An old wish returned to haunt the shoemaker: that he had had a son instead of a daughter, but this blew away in the snow for Feld, if anything, was a practical man. Yet he could not help but contrast the diligence of the boy, who was a peddler’s son, with Miriam’s unconcern for an education. True, she was always with a book in her hand, yet when the opportunity arose for a college education, she had said no, she would rather find a job. He had begged her to go, pointing out how many fathers could not afford to send their children to college, but she said she wanted to be independent. As for education, what was it, she asked, hut books, which Sobel, who diligently read the classics, would as usual advise her on. Her answer greatly grieved her father.
A figure emerged from the snow, and the door opened. At the counter the man withdrew from a wet paper bag a pair of battered shoes for repair. Who he was the shoemaker for a moment had no idea, then his heart trembled as he realized, before he had thoroughly discerned the face, that Max himself was standing there, embarrassedly explaining what he wanted done to his old shoes. Though Feld listened eagerly, he couldn’t hear a word, for the opportunity that had burst upon him was deafening.
He couldn’t exactly recall when the thought had occurred to him, because it was clear he had more than once considered suggesting to the boy that he go out with Miriam. But he had not dared speak, for if Max said no, how would he face him again? Or suppose Miriam, who
harped so often on
independence, blew up in anger and shouted at him for his meddling? Still, the chance was too good to let by: all it meant was an introduction. They might long ago have become friends had they happened to meet somewhere, therefore was it not his duty—an obligation to bring them together, nothing more, a harmless connivance to replace an accidental encounter in the subway, let’s say, or a mutual friend’s introduction in the street? Just let him once see and talk to her, and he would for sure be interested. As for Miriam, what possible harm for a working girl in an office, who met only loudmouthed salesmen and illiterate shipping clerks, to make the acquaintance of a fine scholarly boy? Maybe he would awaken in her a desire to go to college; if not—the shoemaker’s mind at last came to grips with the truth—let her marry an educated man and live a better life.
The phrase "harped on" in "who harped so often on independence" in the fourth paragraph means
选项
A、thought about.
B、talked about.
C、worried about.
D、troubled about.
答案
B
解析
语义题。由题干定位至第四段第三句。该句上下文都是Feld对建议Max和女儿一起出去走走这个想法的犹豫:但他不敢说,因为如果Max拒绝了,叫自己以后怎么面对他呢?也许harped so often on independence的Miriam会发火,说他多管闲事?结合第二段倒数第三句中提到的“but she said she wanted to be independent”可以判断出 harp on的意思是“说,谈论”,正是因为Miriam总是说自己要独立,当父亲干涉她的事情时,才可能发火,[B]项符合上下文语境,故为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/KReO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Everyminuteofeveryday,whatecologistJamesCarltoncallsaglobal"conveyorbelt"redistributesoceanorganisms.It’splane
Everyminuteofeveryday,whatecologistJamesCarltoncallsaglobal"conveyorbelt"redistributesoceanorganisms.It’splane
A、Therewasnotmuchinsectdamageinherstores.B、Shegrewmoregrainthantheotherfarmers.C、Sheadoptedhightechnologyof
A、Peopleofcomparativelyhigherlevels.B、Peopleconsistinglargelyofuniversitystudents,postgraduates,Englishworkers.C、T
A、Securityforces.B、Someofficials.C、Militants.D、Thefarmers.C
A、areworriedB、areinterestedC、feelindifferentD、feelannoyedA
Thetelevisioncommerciallookslikeone-minuteversionofthemovieCloseEncountersoftheThirdKind.Awell-dressedthreesom
"Iwouldn’twanttohavesomeonetakemydaughtertoahospitalforanabortionorsomethingandnottellme.Iwouldkillhimi
A、commons.B、farmers.C、aristocrats,D、workers.C
随机试题
物业管理公司的管理权源于_________。
由于欧阳修的领导和奖掖,宋代古文创作出现了一个全盛时期,下列选项中属于“唐宋八大家”的有( )
炭疽毒素的致死因子和水肿因子不能单独发挥生物活性作用,必须与保护性抗原组合后才能引起实验动物的水肿和致死。()
男,30岁,农民,早餐后在稻田喷洒杀虫剂“乐果”4小时后出现头晕、乏力、恶心、呕叶、腹痛、腹泻、多汗,查:血压90/60mmHg,皮肤潮湿,双瞳孔直径1.5mm,躯干和四肢可见多处肌束颤动,腹肌软,脐周压痛,肠鸣音亢进。针对该患者下列哪种治疗最重要
A.龙胆泻肝汤B.菟丝子散C.缩泉丸D.八正散E.补中益气汤合缩泉丸
下列关于资金成本的表述正确的是()。
公文附件的顺序和名称应标注在()。
为了维护正常的领导关系,具有隶属关系或业务指导关系的机关之间应基本采取()。
阅读下面资料,作答以下问题。艰苦奋斗就意味着过苦行僧式的生活,现在我国的综合国力增强了,人们的生活水平提高了,再没有必要把艰苦奋斗挂在嘴边。为什么?()
高级神经活动类型学说的提出者是
最新回复
(
0
)