首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Some Americans are a little nervous about the nation’s future, but others feel secure, knowing that the man they consider the mo
Some Americans are a little nervous about the nation’s future, but others feel secure, knowing that the man they consider the mo
admin
2020-04-01
13
问题
Some Americans are a little nervous about the nation’s future, but others feel secure, knowing that the man they consider the most powerful person in the world isn’t going anywhere.
Just who is this behind-the-scenes guy they think has more power than George W. Bush ever will? He’s Alan Greenspan, a 74-year-old expert economist who heads the Federal Reserve, commonly known as the Fed. Unlike the president, who has to please the voters and compromise with Congress, Greenspan doesn’t have to answer to anyone.
But that doesn’t mean his job is easy.
Basically, Greenspan is in charge of keeping the nation’s economy stable. The economy is sort of like a balloon: blow in too much air, and it pops. But with too little air, it falls to the floor. Greenspan helps decide when to blow more air into the economy. In this case, the air in a balloon is the amount of money in the economy. Greenspan can make the economy grow by increasing the money supply, or keep the economy from inflating too much by decreasing the money supply. His goal is for the economy to grow and contract gradually. Rapid changes can harm businesses and consumers.
After years of very high growth, the American economy is starting to slow down. Recently, corporations have been making less money and people are starting to have a harder time finding jobs. Greenspan is hoping to ease the economy into a soft landing. It’s just like to make the car come to a gentle stop instead of hitting a brick wall. If he succeeds, the country will avoid two possible problems: rising prices and high unemployment.
At the Fed’s meeting, Greenspan and the other members decided that the economy was growing at an OK rate, but that there is a possibility of a serious slowdown, and in order to solve that, they could lower interest rates at the next meeting in an attempt to encourage people to borrow and spend.
While there’s no way to know what they will decide, one thing is certain: the decisions that Greenspan and the Federal Reserve Board make will affect everyone who earns, borrows or spends money.
Greenspan may help the country to avoid the problems EXCEPT _____.
选项
A、rising prices
B、high unemployment
C、economic slowdown
D、bank loans
答案
D
解析
事实细节题。本题考查对复合句的理解。第5段最后的复合句和第6段提到了经济增长减速时的举措,可知只有选项D是文中没有提到过的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/KUd7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Studentsofeconomicsareinrevolt(造反)again.Thisyear,65groupsofstudentsfrom30countriesestablishedanInternationalSt
A、Studentsaregoingtotakethefinalexamtoday.B、It’sthelastdayStevecandroptheclasswithafullrefund.C、Students
Inthesecondhalfofthetwentiethcentury,manycountriesoftheSouth(发展中国家)begantosendstudentstotheindustrializedcoun
A、Itclassifiesthepopulationbycity.B、Itclassifiesthepopulationbycountry.C、Itclassifiesthepopulationbyurban.D、It
A、Theyareonalongtripbycar.B、Theyarestuckinatrafficjam.C、Theyareusedtogettingupearly.D、Theyaretiredofea
A、Itfailedbecauseofasuddenrocketexplosion.B、Ithasbeenre-scheduledforamiddaytakeoff.C、Ithasbeencanceleddueto
优越的战略位置、通讯条件(communications)和商业文化,促进了香港经济和社会迅速发展。
A、Americansaretooattachedtotheircars.B、Americancarsaretoofast.C、Automobilesthreatenhumanhealth.D、Automobilesare
A、Shewasdrivingalongthecountryroad.B、Shewaslyinginahospitalbed.C、Shewaslyingnearalonelyroad,trembling.D、Sh
A、Prepareaspeech.B、Giveaclass.C、Gradethepaper.D、Finishtheproposal.B细节题。对话开始的时候女士说她大约10分钟后要去上课(haveaclassinabout1
随机试题
下列关于室内消火栓设备的布置要求中,说法错误的是()。
AlthoughtheUnitedStatescherishesthetraditionthatitisanationofsmalltownsandwideopenspaces,onlyoneineveryei
我国文房四宝中著名的“湖笔”产自()。
深化事业单位人事制度改革必须遵循的基本原则是:
学校教育制度(学制)(2019年北京师大、2018年华东师大、2016年东北师大、2016年福建师大、2015/2019年南京师大、2013/2014年西北师大、2012/2014/2016/2020年陕西师大、2011/2018年华中师大)
支持数据库各种操作的软件系统称为()。
It’sofficialthatmarriedpeoplearehealthier,oratleasttheythinktheyare.AnAmericansurveyof【C1】______100000people
Thefirstdaymynewteacherstoodinfrontoftheclass,Iburstintolaughter.RonClarkwasfromNorthCarolinaandhetalked
Duringrecentyearswehaveheardmuchabout"race":howthisracedoescertainthingsandthatracebelievescertainthingsand
Seariseasaresultofglobalwarmingwouldimmediatelythreatenthatlargefractionoftheglobelivingatsealevel.Nearlyo
最新回复
(
0
)