首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Speaking two languages rather than just one has obvious practical benefits. In recent years, scientists have begun to show that
Speaking two languages rather than just one has obvious practical benefits. In recent years, scientists have begun to show that
admin
2019-01-01
69
问题
Speaking two languages rather than just one has obvious practical benefits. In recent years, scientists have begun to show that being bilingual makes you smarter. It can have a profound effect on your brain, improving cognitive skills not related to language and even shielding against dementia in old age.
Researchers, educators and policy makers in 20 century considered a second language to be an interference, cognitively speaking, that hindered a child’s academic and intellectual development. There is ample evidence that in a bilingual’ s brain both language systems are active even when he is using only one language, thus creating situations in which one system obstructs the other.
But this interference isn’t so much a handicap as a blessing in disguise.
It forces the brain to resolve internal conflict, giving the mind a workout that strengthens its cognitive muscles. The collective evidence from a number of such studies suggests that the bilingual experience improves the brain’ s so-called executive function. These processes include ignoring distractions to stay focused, switching attention willfully from one thing to another and holding information in mind—like remembering a sequence of directions while driving.
Why does the tussle between two simultaneously active language systems improve these aspects of cognition? Researchers thought the bilingual advantage stemmed primarily from an ability for inhibition that was honed by the exercise of suppressing one language system. But that explanation increasingly appears to be inadequate, since studies have shown that bilinguals perform better than monolinguals even at tasks that do not require inhibition, like threading a line through an ascending series of numbers scattered randomly on a page.
The key difference between bilinguals and monolinguals may be more basic: a heightened ability to monitor the environment. "Bilinguals have to switch languages quite often," says Albert Costa, a searcher at the University of Pompeu Fabra in Spain. "It requires keeping track of changes around you in the same way that we monitor our surroundings when driving." In a study comparing Ger man-Italian bilinguals with Italian monolinguals on monitoring tasks, Mr. Cost and his colleagues found that the bilingual subjects not only performed better, but they also did so with less activity in parts of the brain involved in monitoring, indicating that they were more efficient at it.
The bilingual experience appears to influence the brain from infancy to old age, and there is reason to believe that it may also apply to those who learn a second language later in life.
The key difference between bilinguals and monolinguals is that_____.
选项
A、the basic ability restrains two languages
B、they pay attention to the changes of their own conditions
C、bilinguals are more efficient and cautious
D、bilinguals are more sensitive to surroundings
答案
D
解析
根据题干关键词定位到文章第四段,根据首句“而双语者和单语者的关键差别可能表现在更基本的层面上:监测环境的能力”可知,双语者更能迅速敏锐感知周围环境的变化。故D项“双语者对环境更敏感”与原文相符。A项“约束两种语言的基本能力”并不是关键差别。B项“注意他们自身条件的变化”与文中“注重的是周围环境的变化”表述相悖。 C项“双语者更有效率,更谨慎”,其中“更谨慎”并未在原文提及。故选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/KY6Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
SinceHenryFordturneditintoamass-marketproductacenturyago,thecarhasdeliveredmanybenefits.Ithas【C1】______econom
Theproblemwithtoday’shousingcrisis,politically,isthatitisjustnotallthatvisible.AttheendoftheSecondWorldWa
InAmericaalone,tippingisnowa$16billion-a-yearindustry.Arecentpollshowedthat40%ofAmericans【C1】______thepractice
InAmericaalone,tippingisnowa$16billion-a-yearindustry.Arecentpollshowedthat40%ofAmericans【C1】______thepractice
Consumersandproducersobviouslymakedecisionsthatmoldtheeconomy,butthereisathirdmajor【C1】______toconsidertherole
Consumersandproducersobviouslymakedecisionsthatmoldtheeconomy,butthereisathirdmajor【C1】______toconsidertherole
Thearrivalofthemass-producedcar,justoveracenturyago,causeda(n)【C1】______ofbusinesscreation.Firstcamethemakers
Muchoftheworldshouldgoonadietin2014.Morethanathirdofadults【C1】______wereestimatedtobe【C2】______orobesein20
Muchoftheworldshouldgoonadietin2014.Morethanathirdofadults【C1】______wereestimatedtobe【C2】______orobesein20
Despiteyourbestintentionsandefforts,itis【B1】______:Atsomepointinyourlife,youwillbewrong.【B2】_______canbehar
随机试题
Thenewly-builthotelisideallyplacedforeasyaccess________manymajorattractionsinthecity.
患者,男性,27岁。既往有精神病病史。无明显诱因腹泻3天收入院。查体:体温39℃,血压85/34mmHg,白细胞22×109/L。该患者考虑脓毒症,脓毒症临床诊断标准中全身情况除题干中提到的表现外,还包括
某市甲木制品厂为增值税一般纳税人,2009年8月发生以下业务:(1)从某林场收购自产原木一批,收购凭证上注明收购价款200000元;(2)该厂将收购的原木从收购地直接运往异地的乙加工厂生产加工实木地板,实木地板加工完毕,收回实木地板并支付了
如游客在参观游览时突然患病,不要搬动患病游客,让其就地坐下或躺下。()
甲、乙两企业订有一份买卖合同。为了履行该合同,甲多方求购某种特殊的原材料,但是并未成功。正当交货时间临近时,本地某原材料公司丙主动上门提出以高于市场平均价3倍的价格向甲企业出售相当数量的该种特殊原材料。甲企业迫于无奈,按丙公司提出的条件与其签订了合同。随后
某画家从来不在其作品上标明日期,其作品的时间顺序现在才开始在评论文献中形成轮廓。最近,将该画家的一幅自画像的时间定为1930年一定是错误的,1930年时该画家已经63岁了,然而画中的年轻、黑发的男子显然是画家本人,但却绝不是63岁的男子。以下哪项是上述论证
___________acceptsdocumentsconsistingoftextand/orimagesandconvertsthemtomachine-readableform.
Formanypeopletoday,readingisnolongerrelaxation.Tokeepuptheirworktheymustreadletters,reports,tradepublication
•Youwillhearabusinesspresentationabout3simplesellingtactics.•Asyoulisten,forquestions1—12,completethenotes,
A、Totellpeoplewhethersomemedicalproceduresareessential.B、Tosolvetherelationshipproblemsbetweendoctorsandpatient
最新回复
(
0
)