首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The most noticeable trend among today’s media companies is vertical integration—an attempt to control several related aspects of
The most noticeable trend among today’s media companies is vertical integration—an attempt to control several related aspects of
admin
2014-03-22
33
问题
The most noticeable trend among today’s media companies is vertical integration—an attempt to control several related aspects of the media business at once, each part helping the other. Besides publishing magazines and books, Time Warner, for example, owns Home Box Office (HBO), Warner movie studios, various cable TV systems throughout the United States and CNN as well. The Japanese company Matsushita owns MCA Records and Universal Studios and manufactures broadcast production equipment.
To describe the financial status of today’s media is also to talk about acquisitions (并购). The media are buying and selling each other in unprecedented numbers and forming media groups to position themselves in the marketplace to maintain and increase their profits. In 1986, the first time a broadcast network had been sold, two networks were sold that year—ABC and NBC.
Media acquisitions have skyrocketed (剧增) since 1980 for two reasons. The first is that most big corporations today are publicly traded companies, which means that their stock is traded on one of the nation’s stock exchanges. This makes acquisitions relatively easy.
A media company that wants to buy a publicly owned company can buy that company’s stock when the stock becomes available. The open availability of stock in these companies means that anybody with enough money can invest in the American media industries, which is exactly how Rupert Murdoch joined the media business.
The second reason for the increase in media alliances is that beginning in 1980, the Federal Communications Commission (FCC) gradually deregulated (解除管制) the broadcast media. Before 1980, for example, the FCC allowed one company to own only five TV stations, five AM radio stations, and five FM radio stations; companies also were required to hold onto a station for three years before the station could be sold. The post-1980 FCC eliminated the three-year rule and raised the number of broadcast holdings allowed for one owner. This trend of media acquisitions is continuing throughout the 1990s, as changing technology expands the market for media products.
The issue of media ownership is important. If only a few corporations direct the media industries in this country, the outlets for differing political viewpoints and innovative ideas could be limited.
What do Time Warner and Matsushita have in common?
选项
A、They both belong to Rupert Murdoch.
B、They are both big American media corporations.
C、They both own several different but related media businesses.
D、They are both outlets of differing viewpoints and innovative ideas.
答案
C
解析
细节题。从第一段可知,本段主要是讲传媒公司的纵向联合,即试图同时控制媒体业的若干相关部分,而Time Warner和Matsushita是作者举的两个例子来说明这一点的。所以C为正确答案。而且Matsushita是一家日本公司,文章中也没有说两家公司为Rupert Murdoch拥有,因此A和B是不对的。虽然它们是不同的传媒公司,但文中也没有说它们是发表不同政治观点和新思想的渠道,因此D也不对。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/KiXO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
Tounderstandthemarketingconcept,itisonlynecessarytounderstandthedifferencebetweenmarketingandselling.Nottooma
Thiskindofsongbirdsleepsmuchlessduringitsannual______,butthatdoesn’tseemtoaffectitsflying.
Theyhopetobeabletomoveintothenewbuildingattheendofmonth,butthingsdidnot______astheyhadexpected.
ThereareAmericanswhovisitFranceandcomebacksaying“theFrencharesorude.”Ifeeldifferently.IthinkAmericansperce
AmericanandChineseculturesare【C1】______insomeways.AnAmericanhostess,【C2】______forherculinary(烹调)skill,islikely
AmericanandChineseculturesare【C1】______insomeways.AnAmericanhostess,【C2】______forherculinary(烹调)skill,islikely
NodoubtyouknowseveralfolkswithperfectlyrespectableIQswhorepeatedlymakepoordecisions.Thebehaviorofsuchpeoplet
Archaeologyasaprofessionfacestwomajorproblems.First,itisthepoorestofthepoor.Onlypaltrysumsareavailablefore
Archaeologyasaprofessionfacestwomajorproblems.First,itisthepoorestofthepoor.Onlypaltrysumsareavailablefore
HerofficeintheFirstNationalBankbuildingisprovisional.
随机试题
落霞与孤鹜齐飞,________。(王勃《滕王阁序》)
男,40岁,烧伤后3小时入院。疼痛剧烈,感口渴。面色苍白,心率150次/分,BP85/65mmHg,头颈部、躯干部布满大小不等水疱,可见潮红创面,两上肢呈焦黄色,无水疤。该病人的烧伤总面积估计为
肺与脾两脏之间的协同关系主要表现在
下列关于吗啡的说法不正确的是()。
商业银行的资产负债期限结构是指,在未来特定时段内,()的构成状况。
属于外部的不稳定的归因的是()。
知识的掌握和能力的发展不是同步的。()
尽管我国目前的网络阅读人数已经超过了纸质阅读人数,但是人类最伟大的思想还处在离线状态。网络上更容易吸引眼球的是信息、广告和娱乐的内容,人类的理解,特别是人类理性的洞察力,通过网络很难获得,智慧的内容在网络上更是凤毛麟角。对人类思想的进化而言,对个人思想的发
A、去旅游B、看展览C、去实习D、参加婚礼A
A、RemoveGeorgefromthecommitteeimmediately.B、WarnGeorgethathisattendanceproblemisserious.C、OffertohelpGeorgedur
最新回复
(
0
)