首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The Price Problem of Universities When it comes to tuition (学费) breaks at well-known universities, it may sound like a good i
The Price Problem of Universities When it comes to tuition (学费) breaks at well-known universities, it may sound like a good i
admin
2009-09-12
47
问题
The Price Problem of Universities
When it comes to tuition (学费) breaks at well-known universities, it may sound like a good idea. However, they might not be as good as what they were expected.
Stanford is one of the latest universities that announce a new financial-aid package for those middle-class families. Harvard University was the first one to come to the aid of the middle class. Last December, the university announced sweeping changes to its financial aid policy, eliminating loans and asking students from families with salaries between $ 120,000 and $ 180,000 to pay no more than l0 percent of their family’s income to attend. Then came Duke, which vowed to reduce loans for students with family incomes up to $ 100 ,000 and also try to establish a loan cap for those wealthier ones. By the end of February, a small group of top private colleges--such as Yale, Pomona, Swarthmore and, most recently, Stanford--all announced their own generous financial aid packages for the middle-income families.
The tuition break seems like a very good idea for most people. During the past years, the most selective schools have been steadily raising their tuition. However, even until now, they’ve been ignoring the rising volume of complaints from those middle-class parents of high-achieving kids, who say that nowadays tuition, room and board at a top private college, which together have already cost more than $ 40,000 a year in many places, is too high.
They’ve also been ignoring many enrollment specialists who have long warned that the top schools may soon have a two-tier student body: those full-paying students from the top echelons of the wealthy family and those lower-income kids supported by generous financial aid packages.
Nevertheless, what the schools couldn’t ignore was the pressure from Congress, where members have questioned why colleges enjoy tax-exempt status at a time when their endowments and theft tuitions are rising. Last week, 136 of the nation’s richest colleges were asked to answer the detailed questions posed by the Senate Finance Committee on their endowments and financial aid policies. The fact-finding letters were sent by Iowa Republican Sen. Chuck Grassley, who also held hearings last fall on the growth of college endowments. How did he try to draw the schools’ attention? Grassley began to discuss legislation that would require colleges and universities, like other private foundations, to pay out 5 percent of their assets each year toward charitable purposes, or lose their tax-exempt status, Jill Kozeny, an aide to Grassley, said in an e-mail that the senator would be using information provided by the colleges and universities "to evaluate theft endowments’ activities in the con- text of tax-exempt laws and the accompanying obligations to taxpayers and donors".
Some people applaud the middle-class college bailout(摆脱财务困境). "For years top schools have been locked in an arms race, building lavish facilities for their students," says Richard Vedder, director of the Center for College Affordability and Productivity. "It’s nice to see they are finally competing on price."
But economists say the effects of it may be far-reaching and not all together rosy. For those starters, it will put a lot of pressure on flagship (旗舰级的)public schools, which traditionally educate some of the brightest kids, although they are not necessarily the richest. Formerly, a high-achieving middleclass kid from Lansing, Mich. , might get accepted at both Harvard and the University of Michigan but opt to stay in-state and graduate debt-free. Now it may be cheaper for that student to attend Harvard. University of Michigan spokeswoman Kelly Cunningham says the school is monitoring the developments. "We’ll probably know the effects over the next few years, as prospective students identify and respond to these opportunities," she told NEWSWEEK in an e-mail. John Blackburn, dean of admissions at the University of Virginia, says the new policies at the Ivies will hurt’, but not too much. Yes, other colleges will lose more top students to the most selective schools that are pro- viding a great deal of financial aid to the middle class, he noted. But the Ivies have long skimmed the cream off his candidate pool. "What you have to remember is that (even with the new financial aid policies) the number of kids that we’re talking about is very small," says Blackburn.
At second-and-third-tier private universities, though, the impact could be much more severe. "We do provide what we think are very generous financial aid packages for the middle class," says Colgate University’s David Hale, vice president for Finance and administration. But Colgate, with an endowment of $ 700 million, has less prestige and can’t provide the kind of handouts that Harvard, with its $ 34 billion endowment, can. Colgate isn’t changing its financial aid policy, says Hale, "but we do have to be aware of What’s going on. Schools really compete hard with each other for those students,"
Economist Ronald Ehrenberg, director of the Cornel1 Higher Education Research Institute, thinks he knows how the new policies will play out for schools like Colgate, and he’s worried. "Each institution wants to maintain their place in the pecking order(权势等级) ," says Ehrenberg. Top colleges have signaled their intention to use their considerable endowments to bid against each other "for the same small group of talented middle-class students". Second-tier and third-tier schools, which aren’t sitting on the same kind of endowment war chest, "will have to sweeten the packages in order to lure top middle-class kids by taking money away from students who really need it: low-income students. In that case, it would be bad."
Of course, most low-income students are educated at public colleges and universities. But at a time when the United States is failing to keep pace with an increasingly educated global workforce, the notion of narrowing any portal of access to higher education for poor kids seems like a bad idea indeed.
选项
A、Y
B、N
C、NG
答案
A
解析
由题干中a low tuition可定位到第一段。其中a low tuition与第一段首句tuition breaks相对应。[精析] 全文主旨处设题。根据第—段可知,著名大学的学费下降听起来似乎是好事,但这件事也许并不像人们预期的那样好。题干中bring negative effect与原文not be as good as相符合。因此题干的说法与原文相符。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Ku37777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Formanypeople,onmanyoccasions,foodisatrouble,especiallywhentryingtoeatwell.Supposewehadadefaultmealthatwa
A、Bybiodegradingplastic.B、Bythrowingplasticintodustbins.C、Byrecyclingtheplastic.D、Bydecreasingtheuseofplasticp
A、Feelingsecureandbereallysecure.B、Havingasenseofsecurity.C、Inaplacewithstrictsecuritymeasures.D、Freefromwor
A、Dropinahardcopytohisoffice.B、Emailittohimasanattachment.C、Giveittohissecretary.D、Mailittohiscompany.B
A、Acarmanufacturingcorporation.B、Thesolutionstothecarmanufacturingproblems.C、Thehistoryofthecarmanufacturingind
A、Studentsdon’tattendclassesatall.B、Studentsparticipateinactivitiesagainsttheirparents’wishes.C、Studentsstayout
Crows,magpiesandtheirrelativesareknownfortheirexceptionalintelligence,whichallowsthemtosolvecomplexproblems,us
A、Tolivethestudentsmoreextrainstruction.B、Toaskstudentstodomorereadinginstead.C、Toassignmorehomeworkforthes
Since1975,Dr.Griffinhasbeenresearchingtheideaofanimalthinkingandtryingtomaketheideaanewscience.Heandother
Crimeisincreasingworldwide.Thereiseveryreasontobelievethe【B1】______willcontinuethroughthenextfewdecades.C
随机试题
人的全面发展是指人的劳动能力的全面发展。
Signslike"Pleaseratemefivestars"pointtoagrowingproblemwithbusinessesintheon-demandeconomyofapp-basedservices
简述尊重需要的主要内容。
下列关于大脑皮层运动区的描述,正确的是
A、类固醇类激素B、多肽及蛋白质类激素C、氨基酸类衍生物激素D、脂肪酸衍生物类激素E、肾上腺皮质激素甲状腺激素属于
1.背景某小学工程的计划进度和实际进度如下表所示,表中粗实线表示计划进度(进度线上方的数据为每周计划完成工作预算成本),粗虚线表示实际进度(进度线上方的数据为每周实际发生成本),假定各分项工程每周计划完成总工程量和实际完成总工程量相等,且进度均匀进展。
社会主义法治体系包括()。
在教学中为了说明地理现象时空演化过程,最恰当的地理教学媒体是()。
设曲线y=xn在点(1,1)处的切线交x轴于点(ξn,0),求ξn2n.
A、Friesian.B、French.C、Finnish.D、Flemish.B此题考听细节的能力。解题的关键是要抓住“resultedinasignedversionofspokenFrench”这句话,并要明白问句中的“sym
最新回复
(
0
)