首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
In 1930, when the world was "suffering from a bad attack of economic pessimism" , John May-nard Keynes wrote a broadly optimisti
In 1930, when the world was "suffering from a bad attack of economic pessimism" , John May-nard Keynes wrote a broadly optimisti
admin
2020-03-31
39
问题
In 1930, when the world was "suffering from a bad attack of economic pessimism" , John May-nard Keynes wrote a broadly optimistic essay, "Economic Possibilities for our Grand-children". It imagined a middle way between revolution and stagnation that would leave the grandchildren a great deal richer than their grandparents. But the path was not without dangers.
One of the worries Keynes admitted was a "new disease" : "technological unemployment due to our discovery of means of economising the use of labour outrunning the pace at which we can find new uses for labour. " His readers might not have heard of the problem, he suggested—but they were certain to hear a lot more about it in the years to come.
For the most part, they did not. Nowadays, the majority of economists confidently wave such worries away. By raising productivity, they argue, any automation which economises on the use of labour will increase incomes. That will generate demand for new products and services, which will in turn create new jobs for displaced workers. To think otherwise has meant being tarred a Luddite— the name taken by 19th-century textile workers who smashed the machines taking their jobs.
For much of the 20th century, those arguing that technology brought ever more jobs and prosperity looked to have the better of the debate. Real incomes in Britain scarcely doubled between the beginning of the common era and 1570. They then tripled from 1570 to 1875. And they more than tripled from 1875 to 1975. Industrialisation did not end up eliminating the need for human workers. On the contrary, it created employment opportunities sufficient to absorb the 20th century’s exploding population. Keynes’ vision of everyone in the 2030s being a lot richer is largely achieved. His belief they would work just 15 hours or so a week has not come to pass.
According to Maynard Keynes, which one of the following is NOT true?
选项
A、Economic stagnation will last for a long period.
B、Economic depression may seem not so pessimistic.
C、Economic possibilities may be bright for our grandchildren.
D、Our grandchildren may be much more affluent than their forefathers.
答案
A
解析
根据大写词Maynard Keynes定位到第一段。选项[A]的内容文章并没有提到,属于无中生有。选项[B]则对应第一句:In 1930,when the world was“suffering from a bad attackof economic pessimism”,John Maynard Keynes wrote a broadly optimistic essay…该项的not sopessimistic对应原文中的broadly optimistic,属于正话反说,故选项[B]正确。选项[C]和[D]对应倒数第二句:It imagined a middle way between revolution and stagnation that would leave thegrandchildren a great deal richer than their grandparents.[C]和[D]两项的“bright前景光明”和“affluent富裕的”与其中的“a great deal richer更加富裕”信息相匹配,故这两项表述都正确。综上所述,该题答案为选项[A]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/L11Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Onefactorthatcaninfluenceconsumersistheirmoodstate.Moodmaybedefined【C1】______atemporaryandmildpositiveornegat
Whenpeopletalkaboutthedigitaldivide,theyusuallymeanthe【C1】______betweenpeoplewhoarebenefitingfromtheinformation
Whenpeopletalkaboutthedigitaldivide,theyusuallymeanthe【C1】______betweenpeoplewhoarebenefitingfromtheinformation
America’smostpopularnewspaperwebsitetodayannouncedthattheeraoffreeonlinejournalismisdrawingtoaclose.TheNewY
Writealettertorecommendyourstudent,LiXu,forapositionofadministratorinacompany.Youshouldincludethedetailsyo
YouhavereceivedaninvitationtothebirthdaypartyofyourfriendTom.Butyoucan’tattendit.WriteanemailtoTomto
AgingposesaseriouschallengetoOECD(OrganizationofEconomicCo-operationandDevelopment)countries,inparticular,howto
AgingposesaseriouschallengetoOECD(OrganizationofEconomicCo-operationandDevelopment)countries,inparticular,howto
Inapurelybiologicalsense,fearbeginswiththebody’ssystemforreactingtothingsthatcanharmus—theso-calledfight-or-
"Flexibility"hasbecomeakeymetaphorpotentlyvivifyingavarietyofcontemporarylifediscourses.【F1】Ascapitalbecomesmore
随机试题
简析《回答》的主题意蕴。
A.血钙增高、血磷降低B.血磷增高C.血钙和血磷同时增高D.血钙和血磷同时降低E.血钙降低、血磷增高甲状旁腺功能低下可见
23岁初产妇,身高160cm,孕40周,规律宫缩12h,阴道检查:宫口开大5cm,先露0,大囟在3点,小囟在9点,矢状缝向后靠近骶岬,盆腔后部空虚,其诊断为
青少年牙周炎的特点为
长期慢性便秘者,不宜长期大量使用()。
城市用地大类中的绿地是指居住小区及居住小区以上级的公共绿地和生产防护绿地。()[2004年考题]
根据《绿色施工导则》规定,施工现场_______公里以内生产的建筑材料用量应占建筑材料总重量的_______以上。()
《统计法》规定,国家有计划地加强统计信息化建设,推进()。
教师知识大体上包括四个方面的内容,其中与教师经验积累程度和教师知识面宽窄有关的是()。
小李是东方公司的会计,利用自己所学的办公软件进行记账管理,为节省时间,同时又确保记账的准确性,她使用Excel编制了2014年3月员工工资表Excel.xlsx。请你根据下列要求帮助小李对该工资表进行整理和分析(提示:本题中若出现排序问题则采用升
最新回复
(
0
)