首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
After the violent earthquake that shook Los Angeles in 1994, earthquake scientists had good news to report; the damage and death
After the violent earthquake that shook Los Angeles in 1994, earthquake scientists had good news to report; the damage and death
admin
2012-07-17
26
问题
After the violent earthquake that shook Los Angeles in 1994, earthquake scientists had good news to report; the damage and death toll (死亡人数) could have been much worse.
More than 60 people died in this earthquake. By comparison, an earthquake of similar intensity that shook America in 1988 claimed 25 000 victims.
Injuries and deaths were relatively less in Los Angeles because the quake occurred at 4:31 am. on a holiday, when traffic was light on the city’s highways. In addition, changes made to the construction codes in Los Angeles during the last 20 years have strengthened the city’s buildings and highways, making them more resistant to quakes.
Despite the good news, civil engineers aren’t resting on their successes. Pinned to their drawing boards are blueprints (蓝图) f°r improved quake-resistant buildings. The new designs should offer even greater security to cities where earthquakes often take place.
In the past, making structures quake-resistant meant firm yet flexible materials, such as steel and wood, that bend without breaking. Later, people tried to lift a building off its foundation, and insert rubber and steel between the building and its foundation to reduce the impact of ground vibrations (振动,摆动). The most recent designs give buildings brains as well as concrete and steel supports. Called smart buildings, the structures respond like living organisms to an earthquake’s vibrations. When the ground shakes and the building tips forward, the computer would force the building to shift in the opposite direction.
The new smart structures could be very expensive to build. However, they would save many lives and would be less likely to be damaged during earthquakes.
The author’s main purpose in writing the passage is to______.
选项
A、compare the consequences of the earthquakes that occurred in the US
B、encourage civil engineers to make more extensive use of computers
C、outline the history of the development of quake-resistant building materials
D、report new developments in constructing quake-resistant buildings
答案
D
解析
本题是一道关于文章写作目的类问题。问作者写本文的主要目的是什么。通读全文内容,关注文章的重点词句,我们知道,由于这篇文章主要是记述建筑师在楼房防震设计方面的新进展。所以,本题的正确答案应选D“作者的主要目的是报道在建筑防震楼房方面的新发展”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/L1XO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
Aperson’shomeisasmuchareflectionofhispersonalityastheclotheshewears,thefoodheeatsandthefriendswithwhomh
BytheendoftheMiddleAgesthetechnologicalsystemscalledcitieshadlongsincebecomeacentralfeatureofWesternlife.I
PsychologistAlfredAdlersuggestedthattheprimarygoalofthepsyche(精神)wassuperiority.Although【C1】______hebelievedthati
Supposeyouarethereinthemuseum,withthehead-sizedsmartphonepermanentlypositionedinfrontofyournose.Accordingtoa
OneofthelargestearthquakeseverrecordedhitonBoxingDay2004.TheresultingtsunamidevastatedhugeswathsoftheIndian
Althoughthereareplansto______additionalpensions,thiswillnotaffectanyoneretiringbefore1998andwillonlymarginall
DetailedstudiesofthetribebythefoodscientistsatAtheUniversityofLondonshowedthatgatheringisamoreproductivesou
Arecentsurveyshowsthat,whileninety-fourpercentofcompaniesconductingmanagement-trainingprogramsopenthemtowomen,w
Initialvoyagesintospaceintroducedquestionsscientistshadneverbeforeconsidered.Couldanastronautswallowfoodinzero
Initialvoyagesintospaceintroducedquestionsscientistshadneverbeforeconsidered.Couldanastronautswallowfoodinzero
随机试题
“控制的范围、程度和频度要恰到好处”所表述的有效控制特征是()
右大腿被撞伤,下1/3向后成角,局部明显肿胀,不能扪及足背动脉搏动,足趾发凉,最大的可能是
李某,49岁,自诉近年月经周期不定,行经2~3天干净,量极少,自感阵发性潮热,心悸,出汗,时有眩晕,妇科检查,子宫稍小,余无特殊。护士应向其宣教哪项疾病的知识( )。
某化工厂甲使用承包商乙对本厂甲醇仓库屋顶进行防水处理。下列该化工厂对相关方现场安全管理的做法中,正确的有()。
下列关于现代通信网的发展趋势的说法,错误的是()。
结、账时,应当划通栏双红线的是()。
供应链是()过程中,涉及将商品或服务提供给最终用户活动的上游与下游企业所形成的网络结构。
Thepolicewillneedtokeepawaryeyeonthisareaoftown.
影响软件维护的因素是多样的,一般可归纳为:软件系统的规模大小、软件系统运行时间的长短和______的合理和复杂性。
Inmanystressfulsituationsthebody’sresponsescanimproveourperformance.Webecomemore【B1】______,morealert,betterabl
最新回复
(
0
)