首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Only special plants can survive the terrible climate of a desert, for these are regions where the annual range of the soil tempe
Only special plants can survive the terrible climate of a desert, for these are regions where the annual range of the soil tempe
admin
2010-03-22
48
问题
Only special plants can survive the terrible climate of a desert, for these are regions where the annual range of the soil temperature can be over 75℃. Furthermore, during the summer there are few clouds in the sky to protect plants from the sun’s ray. Another problem is the fact that there are frequently strong winds which drive small sharp particles of sand into the plants, tearing and damaging them. The most difficult problem for all forms of plant life, however, is the fact that the entire annual rainfall occurs during a few days or weeks in spring.
Grasses and flowers in desert survive from one year to the next by existing through the long, hot, dry season in the form of seeds. These seeds remain inactive unless the right mount of rain falls, If no rain falls, or if insufficient rain falls, they wait until the next year. or even still the next. Another factor that helps these plants to survive is the fact that their life cycles are short. By the time that the water from the spring rains disappears--just a few weeks after it fall--such plants no longer need ally.
The perennials(多年生植物) have special features which enable them to survive as plants for several years. Thus, nearly all desert perennials have extensive root systems below ground and a small shoot system above ground. The large root network enables the plant to absorb as much water as possible in a short time. The small shoot system, on the other hand, considerably limits water loss by evaporation(蒸发).
Another feature of many desert perennials is that after the rainy season they lose their leaves in preparation for the long, dry season, just as trees in wetter climates lose theirs in preparation for the winter. This reduces their water loss by evaporation during the dry season. Then, in the next rainy season, they come fully alive once more, and grow new branches, leaves and flowers, just as the grasses and flowers in desert do.
Ordinary plants cannot survive the desert weather as a result of the following EXCEPT for ______.
选项
A、the strong winds
B、the strong sun’s ray
C、the long summer days
D、the high soil temperature
答案
C
解析
细节题。本题考查列举处。第一段前三句分别列举了影响植物在沙漠生长的三个因素:soil temperature(选项D),sun’s rays(选项B),strong winds(选项A),只有选项C未提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/L4t7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Acetaminophen,normallyknownasitsbrandnameTylenolmightbepoisonousifpeopletakemorethannecessarydoses.Theacetam
A、Toplaybasketballwithfriendsfromwork.B、Totryoutforthecompanybaseballteam.C、Togetinshapeandcompeteinacycl
Thepurposeofthisselectionisto______.Accordingtothisselection,thekeystosocialdevelopmentandmaterialprogressa
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledOntheEducationforExamination.Youshouldwriteat
A、Oneofthestudent’sfriends.B、Thestudent’sparents.C、Eitherhisemployerorhisuniversity.D、Bothhisemployerandhisun
A、Ateacherandstudent.B、Anemployerandemployee.C、Agrandparentandgrandchild.D、Twonewfriends.CW:Thosecomputergames
Newtechnologylinkstheworldasneverbefore.Ourplanethas【S1】______.It’snowa"globalvillage"wherecountriesareonly
A、Theearthisaplanet.B、Starsintheskyareactuallyassmallastheylook.C、Satellitesareallmadebymen.D、Mencanconq
Whatisthemainideaofthestory?WhathappenedtoPeteafterthedeathofhisgirlfriend?
A、Therepairmanhadfinishedcleaningtheplugs.B、Therepairmanhadjuststartedworkingonhercar.C、Therepairmanhadlostt
随机试题
某监理单位与施工单位弄虚作假,将不合格的建筑材料按照合格签字,降低了工程质量。为此,该监理单位受到了相应的处罚及罚款,适宜的罚款数额应为()。
处理课堂教学和课外活动关系的正确观点是()。
加减复脉汤的药物组成是
商品房预售合同登记备案的申请人应是()。
施工企业缴纳营业税的税基是( )。
=
阅读以下说明,回答问题1~问题5,将解答填入答题纸对应的解答栏内。(2009年11月下午试题二)【说明】某公司要在Windows2003Server上搭建内部FTP服务器,服务器分配有一个静态的公网IP地址228.121.12.38
ADivisionofMetallurgyBPropertiesofMetalCRangeofMetallurgyDFutureofMetallurgyEApplicationofMetallurgyF
AlthoughIlikedtheappearanceofthehouse,whatreallymademedecidetobuyitwasthebeautiful______throughthewindow.
A、Sheisalwaysdistractedbycandies.B、Shedoesn’tansweranyquestions.C、Shefeelsboredwiththeteacher.D、Sheusuallydoe
最新回复
(
0
)