首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Scientists researching hypnosis have uncovered evidence that counters some of the skepticism about the technique. One skeptical
Scientists researching hypnosis have uncovered evidence that counters some of the skepticism about the technique. One skeptical
admin
2013-02-16
56
问题
Scientists researching hypnosis have uncovered evidence that counters some of the skepticism about the technique. One skeptical hypothesis is that hypnosis may be the product of "vivid imagination", a now discredited charge stemming from the observation that many people who are hypnotizable can be led to experience compellingly realistic auditory and visual hallucinations. Nothing that an auditory hallucination and the act of imagining a sound are both self-generated and that, like real hearing, a hallucination is experienced as the product of an external source, Henry Szechtman used PET(positron emission tomography)to image the brain activity of hypnotized subjects invited to imagine a scenario and then experiencing a hallucination. By monitoring regional blood flow in areas activated during both hearing and auditory hallucination but not during simple imagining, the investigators sought to determine where in the brain a hallucinated sound is mistakenly "tagged" as authentic and originating in the outside world.
Szechtman imaged the brain activity of eight very hypnotizable subjects who had been prescreened for their ability to hallucinate under hypnosis. During the session, the subjects were under hypnosis and lay in the PET scanner with their brain activity being monitored under four conditions: at rest;while hearing an audiotape of a voice, while imagining hearing the voice again;and during the auditory hallucination they experienced after being informed that the tape was playing once more, although it was not. The tests suggested that a region of the brain called the right anterior cingulate cortex was just as active while the volunteers were hallucinating as it was while they were actually hearing the stimulus. In contrast, that brain area remained dormant while the subjects were imagining that they heard the stimulus.
The second major objection raised by critics argues that hypnosis’ ability to blunt pain results from either simple relaxation or a placebo response. McGlashan established that while hypnosis was only as effective in reducing pain as a sugar pill for poorly hypnotizable people, highly hypnotizable subjects benefited three times more from hypnosis than from the placebo. In response to these successes, Rainville devised experiments to determine which brain structures are involved in pain relief during hypnosis, attempting to locate the brain structures associated with the suffering component of pain, as distinct from its sensory aspects. Using PET, he and other scientists found that hypnosis reduced the activity of the anterior cingulate cortex—an area known to be involved in pain—but did not affect the activity of the somatosensory cortex, where the sensations of pain are processed.
Despite the value of these findings, the mechanisms underlying hypnotic pain relief are still poorly understood. The model favored by most researchers is that the analgesic effect of hypnosis occurs in higher brain centers than those involved in registering the painful sensation, accounting for the fact that most autonomic responses that routinely accompany pain—such as increased heart rate — are relatively unaffected by hypnotic suggestions of analgesia.
According to the passage, which of the following is one of the primary factors that led researchers studying hypnosis to compare auditory hallucinations and imagined sounds?
选项
A、The high level of realism involved in auditory hallucinations but not in the experience of external sounds.
B、The observed similarities between visual and auditory hallucinations in hypnotized subjects.
C、The fact that both auditory hallucinations and simple imagining are generated by the research subjects.
D、The blood flow in areas activated by simple imagining but not by auditory hallucination.
答案
D
解析
推理题。解题点在文章第一段最后一句。文章提到“By monitoring regional blood flow in areasactivated during both hearing and auditory hallucination but not during simple imagining,the investigatorssought to determine…”,可知通过监视不同条件下的局部血流量,研究人员试图找到幻听和想象的声音之间的区别,所以正确答案是D选项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/LEmO777K
0
考博英语
相关试题推荐
FrancoisJacobwrotethat"anageorcultureischaracterizedlessbytheextentofitsknowledgethanbythenatureoftheques
Ithasbeenchallengingformosttwentieth-centuryAmericanpolicy-makerstorecapturethememoryoftheearlyUnitedStates,Con
Anotherhazardwasthatbottlessometimesfellofftheshelvesbecauseof______fromabove.
21.Wemightbeinclinedtoattributetotheactofthinkingcompletefromlanguageiftheindividualformedorwereabletofor
Manyamythhasgrownuparoundthebrain’sasymmetry(不对称现象).71.Theleftcerebralhemisphereissupposedtobethecoldlylogi
Opponentsofaffirmativeactionsaythebattleovertheuseofraceincollegeadmissionsishardlyover,despitetheSupremeCo
Someworkersinthenuclearpowerstationwereexposedtohighlevelsof______.
A、AlthoughB、ThereforeC、HoweverD、HenceC本题考核的知识点是连词。分析上下文逻辑关系,是相反的概念,所以是转折连词。A表示“虽然”,引导的应是转折的前半部分;C表示“但是”,引导的是转折的后半部分。故选C。然而,六
Atthepresenttime,98percentoftheworldenergyconsumptioncomesfromstoredsources,suchasfossilfuelsornuclearfuel.
【T1】上周四,世界观察研究学会一年一度的“地球健康体检”报告出炉。2005年,地球的森林砍伐量创历史新高,这是该报告强调的众多环境问题征兆之一。该驻华盛顿智囊机构在一份题为“地球生命征兆2007—2008”的报告中指出,从肉类消费量的不断增长到
随机试题
计算机的发展趋势是______。
张某,男27岁。近两个月来,忙于成人大专考试复习。3天前右侧期门处赤热作痒,继而作痛,昨日痛增,难以入寐,烦躁口苦。检查:皮肤带状红疹,间有数个小疱疹。舌红,脉弦数。
甲状腺危象的治疗,首先选用的药物是( )
进口中国的某类化工产品2015年占中国的市场份额比2014年有较大增加,经查,两年进口总量虽持平,但仍给生产同类产品的中国产业造成了严重损害。依我国相关法律,下列哪一选项是正确的?(2015年卷一43题)
卫星通信系统,按距离地面的高度可分为()。
【背景资料】某高速公路段上有一座主跨为2×30m预应力混凝土T形截面简支梁桥,采用预制吊装,后张法施工。在现场施工中,当T形截面简支梁构件达到规定强度时,进行张拉。张拉过程中按设计要求在两端同时对称张拉,预应力张拉采用应力控制,同时以伸长值作为校核。实际
对于中长期贷款,不需要考虑的内容包括()。
有如下程序:#includeusingnamespacestd;classInstrument{public:virtualvoidDisplay()=0;};classPi
Themainpurposeofwritingthesethreetextsis______.FromOutlook,youcangetagreatdealofinformationabout______.
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledDueAttentionShouldBeGiventotheStudyofChinese.
最新回复
(
0
)