首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Bill Gates, the billionaire Microsoft chairman without a single earned university degree, is by his success raising new doubts a
Bill Gates, the billionaire Microsoft chairman without a single earned university degree, is by his success raising new doubts a
admin
2015-08-09
49
问题
Bill Gates, the billionaire Microsoft chairman without a single earned university degree, is by his success raising new doubts about the worth of the business world’ s favorite academic title: the MBA (Master of Business Administration).
The MBA, a 20th century product, always has borne the mark of lowly commerce and greed on the tree-lined campuses ruled by purer disciplines such as philosophy and literature.
But even with the recession apparently cutting into the hiring of business school graduates, about 79, 000 people were expected to receive MBAs in 1993. This is nearly 16 times the number of business graduates in 1960, a testimony to the widespread assumption that the MBA is vital for young men and women who want to run companies some day.
"If you are going into the corporate world it is still a disadvantage not to have one, " said Donald Morrison, professor of marketing and management science. " But in the last five years or so, when someone asks, ’ Should I attempt to get an MBA?’ The answer a lot more is: ’ It depends. ’"
The success of Bill Gates and other non-MBAs, such as the late Sam Walton of Wal-Mart Stores Inc. , has helped inspire self-conscious debates on business school campuses over the worth of a business degree and whether management skills can be taught.
The Harvard Business Review printed a lively, fictional exchange of letters to dramatize complaints about business degree holders. The article called MBA hires "extremely disappointing" and said " MBAs want to move up too fast, they don’t understand politics and people, and they aren’t able to function as part of a team until their third year. But by then, they’ re out looking for other jobs. "
The problem, most participants in the debate acknowledge, is that the MBA has acquired an image of future riches and power far beyond its actual importance and usefulness.
Enrollment in business schools exploded in the 1970s and 1980s and created the assumption that no one who pursued a business career could do without one. The growth was fueled by a drive against the anti-business values of the 1960s and by the women’ s movement.
Business people who have hired or worked with MBAs say those with the degrees often know how to analyze systems but are not so skillful at motivating people. " They don’t get a lot of grounding in the people side of the business" , said James Shaffer, vice-president and principal of the Towers Perrin Management Consulting Firm.
It seems that the controversy over the value of MBA degrees had been fueled mainly by
选项
A、the complaints from various employers.
B、the success of many non-MBAs.
C、the criticism from the scientists of purer disciplines.
D、the poor performance of MBAs at work.
答案
B
解析
第一段提到“亿万富翁和微软主席比尔·盖茨,没有任何大学学历,通过其成功引起人们对商界所喜爱的MBA学术头衔的价值的新的怀疑”,第五段更明确地指出“比尔·盖茨及其他非MBA人士的成功,激起了人们对商校学位价值的自省式的争论”,恰和B项吻合。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/LGRd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
StandardEnglishisthevarietyofEnglishwhichisusuallyusedinprintandwhichisnormallytaughtinschoolsandtonon-nat
HowmuchdoesHarvardUniversityplantogivein"presidentialscholarships,"whichisanewprogramtoencouragegraduatestude
HowmuchdoesHarvardUniversityplantogivein"presidentialscholarships,"whichisanewprogramtoencouragegraduatestude
Accordingtothepassage,whatmakeslanguagelearningeasierforsomepeoplethanforothers?
Accordingtothespeaker,whatshouldonepayspecialattentiontoifhewantstosaveup?
Accordingtothespeaker,whatshouldonepayspecialattentiontoifhewantstosaveup?
Accordingtogovernmentstatistics,menofallsocialclassesinBritainvisitpubsquiteoften,【21】______thekindofpubthe
Accordingtogovernmentstatistics,menofallsocialclassesinBritainvisitpubsquiteoften,【21】______thekindofpubthe
Accordingtogovernmentstatistics,menofallsocialclassesinBritainvisitpubsquiteoften,【21】______thekindofpubthe
Accordingtogovernmentstatistics,menofallsocialclassesinBritainvisitpubsquiteoften,【21】______thekindofpubthe
随机试题
Weallagreewearingalongdressisappropriate________aformalwedding.
ThenumberofspeakersofEnglishinShakespeare’stimeisestimatedtohavebeenaboutfivemillion.Todayitisestimatedthat
甲、乙、丙、丁共同投资设立了A有限合伙企业(简称“A企业”)。合伙协议约定:甲、乙为普通合伙人,分别出资10万元;丙、丁为有限合伙人,分别出资15万元:甲执行合伙企业事务,对外代表A企业。2017年A企业发生下列事实。2月,甲以A企业的名义与B公
一般而言,当其他条件都具备时,()决定着旅游需求数量的多少。
______是以持久的心境低落为特征的神经症。
2004年9月.某乡人民政府为解决乡机关干部及附近群众饮用水的困难,作出了《关于筹集资金安装自来水管道的决定》。其主要内容是:乡政府所在地的企事业单位每家交纳500元,所有工作人员每人交纳50元,乡政府所在地的甲、乙两村每户交纳40元,作为安装自来水管道的
某餐厅设有可坐12人和可坐10人两种规格的餐桌共28张,最多可容纳332人同时就餐,问该餐厅有几张10人桌?()
设二维随机变量(X,Y)的概率密度为f(x,y)=(Ⅰ)计算两个边缘概率密度;(Ⅱ)求条件概率密度fX|Y(y|x=2);(Ⅲ)求条件概率P{Y≤1|X≤1}。
在归并排序过程中,需归并的趟数为______。
在E-R图中,用来表示实体联系的图形是()。
最新回复
(
0
)