首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Everyone is pursuing the great happiness, but have we ever asked ourselves what the real happiness is? There are many myths abou
Everyone is pursuing the great happiness, but have we ever asked ourselves what the real happiness is? There are many myths abou
admin
2010-06-30
56
问题
Everyone is pursuing the great happiness, but have we ever asked ourselves what the real happiness is? There are many myths about happiness, If you want to be a truly happy person, take charge of yourself involves putting to rest some very prevalent myths. At the top of the list is the notion that intelligence is measured by your ability to solve complex problems; to read, write and compute at certain levels; and to resolve abstract equations quickly. This vision of intelligence asserts formal education and bookish excellence as the true measures of serf-fulfillment. It encourages a kind of intellectual prejudice that has brought with it some discouraging results. We have come to believe that someone who has more educational merit badges, who is very good at some form of school discipline is "intelligent". Yet mental hospitals are filled with patients who have all of the properly lettered certificates. A truer indicator of intelligence is an effective, happy life lived each day and each present moment of every day.
If you are happy, if you live each moment for everything it’s worth, then you are an intelligent person. Problem solving is a useful help to your happiness, but if you know that given your inability to resolve a particular concern you can still choose happiness for yourself, or at a minimum refuse to choose unhappiness, then you are intelligent. You are intelligent because you have the ultimate weapon against the big N. B. D.--Nervous Break Down.
"Intelligent" people do not have N. B. D. ’s because they are in charge of themselves. They know how to choose happiness over depression, because they know how to deal with the problems of their lives.
You can begin to think of yourself as truly intelligent on the basis of how you choose to feel in the face of trying circumstances. The life struggles are pretty much the same for each of us. Every one who is involved with other human beings in any social context has similar difficulties. Disagreements, conflicts and compromises are a part of what it means to be human. Similarly, money, growing old, sickness, deaths, natural disasters and accidents are all events which present problems to virtually all human beings. But some people are able to make it, to avoid immobilizing depression and unhappiness despite such occurrences, while others collapse or have an N. B. D. Those who recognize problems as a human condition and don’t measure happiness by an absence of problems are the most intelligent kind of humans we know; also, the most rare.
It is implied in the passage that holding a university degree______.
选项
A、may result in one’s inability to solve Complex real-life problems
B、does not indicate one’s ability to write properly worded documents
C、may make one mentally sick and physically weak
D、does not mean that one is highly intelligent
答案
D
解析
推理判断题。通读全文我们知道,作者认为真正能体现聪明的是能否过一种有意义的、愉快的生活,每天,每时都是这样。而获得大学学位的人未必能做到。选项D与作者的这种观点相符。选项C有一定的干扰性,虽然作者说神经病医院里满是持有各种证书的病人,但这并不是说持有大学学位可能使一个人得神经病或身体虚弱。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/LHJd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
A、TRUEB、FALSEB
A、TRUEB、FALSEA
A=WashingtonD.C.B=NewYorkCityC=ChicagoD=LosAngeles1.WashingtonD.C.Washington,thecapitaloftheUnited
Manyuniversitystudents【C1】______studyinghistorybecausethereislittletogetexcitedaboutwhenhistoricaleventsareprese
WhichofthefollowingstatementsaboutthetelephoneofthefutureisNOTtrue?
French,German,English
Thepressisconstantlyremindingusthatthedramaticincreaseintheageofourpopulationoverthenext30orsoyearswillc
Opinionpollsarenowbeginningtoshowthat,whoeveristoblameandwhateverhappensfromnowon,highunemploymentisprobabl
WhichofthefollowingappliestothemanagementofhumanresourcesinAmericancompanies?Whatisthepositionoftheheadof
dancing
随机试题
Oceanographyhasbeendefinedas"Theapplicationofallsciencestothestudyofthesea".Beforethenineteenthcentury,s
关于流脑下列哪项错误
火灾发生的必要条件是()。
如果一国的实际GDP大于潜在GDP,表明该国( )。
下列哪个属于实用新型专利保护的客体?
Iliveinthecountryandmyfatherwasafarmer.【M1】_____Heisnowforty-fiveyearold.Becauseofyearsof【M2】_____hard
【2015山西运城】社会中心课程又称为“核心课程”。()
0.5,1,2,5,17,107,()
某种鸟有两种基本变种,有冠的和无冠的。那些生活在仅由有冠的鸟或仅由无冠的鸟组成的鸟群中的鸟倾向于选择一个和它们同一个变种的鸟作为配偶。然而,如果一只生活在所有其他成员都是有冠的鸟群中的鸟后来移居到一个混杂的鸟群中,那么不管这只鸟是有冠的还是无冠的,都有可能
ChinasaidThursdayitwillcontinuethecountry’s【B1】______sharereforminanorderlymannerandonthebasisofmaintaining【B2
最新回复
(
0
)