首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Basic to any understanding of Canada in the 20 years after the Second World War is the country’s impressive population growth. F
Basic to any understanding of Canada in the 20 years after the Second World War is the country’s impressive population growth. F
admin
2010-07-24
58
问题
Basic to any understanding of Canada in the 20 years after the Second World War is the country’s impressive population growth. For every three Canadians in 1945, there were over five in 1966. In September 1966, Canada’s population passed the 20 million mark. Most of this surging growth came from natural increase. The depression of the 1930s and the war had held back marriages, and the catching-up process began after 1945. The baby boom continued through the decade of the 1950s, producing a population increase of nearly fifteen percent in the five years from 1951 to 1956. This rate of increase had been exceeded only once before in Canada’s history, in the decade before 1911 when the prairies were being settled.
Undoubtedly, the good economic conditions of the 1950s supported a growth in the population, but the expansion also derived from a trend toward earlier marriages and an increase in the average size of families. In 1957 the Canadian birth rate stood at 28 per thousand, one of the highest in the world. After the peak year of 1957, the birth rate in Canada began to decline. It continued falling until in 1966 it stood at the lowest level in 25 years. Partly this decline reflected the low level of births during the depression and the war, but it was also caused by changes in Canadian society. Young people were staying at school longer, more women were working; young married couples were buying automobiles or houses before starting families; rising living standards were cutting clown the size of families. It appeared that Canada was once more falling in step with the trend toward smaller families that had occurred all through the Western world since the time of the Industrial Revolution. Although the growth in Canada’s population had slowed down by 1966 (the increase in the first half of the 1960s was only nine percent), another large population wave was coming over the horizon. It would be composed of the children of the children who were born during the period of the high birth rate prior to 1957.
According to the passage, when did Canada’s baby boom begin?
选项
A、In the decade after 1911.
B、After 1945.
C、During the depression of the 1930s.
D、In 1966.
答案
B
解析
解题的依据是第一段第五句:The depression of the 1930s and the war had held back marriages,and the catching-up process began after 1945.本题解题的关键词是catching-up,表示“追赶,赶上”与文章中的baby boom是同一概念,故选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/LHN7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
The1920ssawtheemergenceofwidespreadcarownershipintheUnitedStates.Assembly-line【C1】______madecarswonderfullyche
The1920ssawtheemergenceofwidespreadcarownershipintheUnitedStates.Assembly-line【C1】______madecarswonderfullyche
Icameacrossanoldcountryguidetheotherday.Itlistedallthetradesmenineachvillageinmypartofthecountry,andit
Thewaythatpeoplespendtheirmoney,andtheobjectsonwhichtheyspendit,arethelastareaswherefreechoiceandindividu
TheNorwegianGovernmentisdoingitsbesttokeeptheoilindustryunder【B1】______Productionlimitshavebeen【B2】______down;
IntheUnitedStatestoday,thecostofhousingisveryhigh.Itisvery【B1】______topayonefourthtoonethirdorafamily’s
A、Sheshouldletherneighborknowhertroubledirectly.B、Sheshouldletherneighborknowhertroubleinapolitemanner.C、Sh
TheEuropeanUnionhadapprovedanumberofgeneticallymodifiedcropsuntillate1998.Butgrowingpublicconcernoveritssupp
A、Menwhohaveasenseofhumor.B、Menwholovetolaughloudly.C、Menwholikedonkeys.D、Menwhofeeldonkeysaresilly.A细节辨认
A、Peoplehavetoworkearlyontheirweight.B、Overweightpeoplehaveshorterlifeexpectancies.C、Smokingisdamagingtolifee
随机试题
“一国两制”不符合马克思主义国家学说,会改变我国社会主义的主体地位。
《素问.上古天真论》“恬恢虚无”指的是
以下关于加速实验法的描述正确的是
下列血栓形成条件的叙述,不正确的是
背中央2~4行鳞片强烈起棱,脊部高耸成屋脊状的药材是
如图6—1—14所示圆柱体的直径d=2m,左侧水深h1=2m,右侧水深h2=1m,则该圆柱体单位长度所受到的静水总压力的水平分力和铅垂分力分别为()。
下列朝代,根据原来的部族、部落联盟的名称定国名的有()
现代意义上第一个独立的、职能化的人事行政管理机构产生于()。
某企业为了构建网络办公环境,每位员工使用的计算机上应当具备()设备。
A、 B、 C、 B图片为收银台,A是付款10美元,B是付款20美元,C是付款30美元。
最新回复
(
0
)