首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、To show the key role played by air traffic controllers. B、To show the great responsibility shouldered by the pilots. C、To give
A、To show the key role played by air traffic controllers. B、To show the great responsibility shouldered by the pilots. C、To give
admin
2019-04-23
44
问题
Today, air travel is far safer than driving a car on a busy motorway. But there is a danger that grows every year. From the moment an airplane takes off to the moment it lands, every movement is watched on radar screens. Air traffic controllers tell the pilot exactly when to turn, when to climb and when to come down. The air traffic controllers around a busy airport may handle 1,000 planes a day. Any plane that flies near the airport comes under the orders of the controllers there. Even a small mistake on their part could cause a disaster. Recently, such a disaster almost happened. Two large jets were flying towards the airport. One was carrying 69 passengers and had come from Toronto. The other was carrying 167 passengers from Chicago. An air traffic controller noticed on his radar screen that the two planes were too close to each other. He ordered one to turn to the right and to climb, but he made a mistake. He ordered the wrong plane to do this. So, instead of turning away from the second plane, the first plane turned towards it. Fifteen seconds later, it flew directly in front of the second plane. They avoided each other by the smallest part of a second. The distance between them was less than that of a large swimming pool. This is an example of the danger that grows every year.
Questions 23 to 25 are based on the passage you have just heard.
23. Which factor can most seriously endanger airplanes according to this passage?
24. What happened to the large jets?
25. Why were the two large jets specially mentioned?
选项
A、To show the key role played by air traffic controllers.
B、To show the great responsibility shouldered by the pilots.
C、To give an example of air disasters.
D、To show that air travel is far safer than driving a car.
答案
A
解析
选项均以“To+原形动词”开头表明,本题考查行为目的。由短文中提到的Even a small mistake…cause a disaster可知,之所以举两架大型喷气式客机的例子是为了说明空中交通管制员的重要作用,故答案为A)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/LJZ7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、Ironandcopper.B、Goldandcopper.C、Nickelandbronze.D、Ironandbronze.A短文提到海床上有很多有价值的矿物质,suchas后又以铁、铜作为例子,故选A。
A、Theylikemassproducedthings.B、Theydesignthingsthemselvesandsellthem.C、Theymakeclothesandtoolsforthemselves.D
Ifyou’relikemostpeople,you’rewaytoosmartforadvertising.Youskiprightpastnewspaperads,neverclickonadsonlinea
A、Spectators.B、Athletes.C、Fans.D、Cheerleaders.C文中提到拉拉队到底是一种娱乐,还是一种让人烦躁的干扰,体育爱好者的看法是不一致的(disagreeon),故C项正确。
A、Havingapoint.B、Havingflexibility.C、Makingsense.D、Beinginteresting.C短文中提到,有意义的工作包含3个关键要素。第1个要素是工作必须要讲得通,个人必须了解自己的工作任务,
A、Raisetheoilprize.B、Cutbackproduction.C、Reduceglobaleconomicgrowth.D、Remainthesamelevelofoutput.D新闻中提到“……似乎没有人
A、China’sfertilityindustrywouldsufferbecausethegovernmenthasrelaxedtheone-childpolicy.B、Notallmarriedcouplesare
A、Theywereemployedbycontractors.B、Theyoverlookedthegovernmentaid.C、Theycalledattentiontotheproblemsofmigrants.
A、Afraid.B、Excited.C、Curious.D、Indifferent.A短文说,最初,人类和其他动物一样很可能也怕火。A正确。Atfirst引导的语义强调之处出题,四个选项都为表示心理活动的形容词,听到什么选什么。
A、Itcanprovideyouwithcalories.B、Itcanmakeyoufeelrefreshed.C、Itcanlessensenseofhunger.D、Itcansubstituteforf
随机试题
局部缓释用药治疗牙周炎的优点不包括
小柴胡汤是治疗伤寒少阳证的基础方,又是和解少阳法的代表方。()
为减小启动电流,在电动机转子电路中串入电阻的启动方法适用于()。
某客户在7月2日买入上海期货交易所铝9月期货合约一手,价格为15050元/吨,该合约当天的结算价格为15000元/吨。一般情况下该客户在7月3日最高可以按照()元/吨价格将该合约卖出。
李克强总理在《政府工作报告(2015)》中指出,全面推进“三网融合”,加快建设光纤网络,大幅提升宽带网络速率,发展物流快递,把以互联网为载体,线上线下互动的新型消费搞的红红火火。其中,“三网”不包括()。
Salesgirl:Goodmorning,miss.CanIhelpyou?Mary:Yes,I’dlikehalfakilooranges,please.Salesgirl:______.Anythingelse
马克思关于“人是目的和手段的统一”的哲学阐释中有这样一段话,“每个人是手段同时又是目的,而且只有成为他人的手段才能达到自己的目的,并且只有达到自己的目的才能成为他人的手段,——这种相互关联是一个必然的事实”。这段话对我们认识人生价值及其实现的启示有
下图为PC机中一种常用外设接口的图符,该接口的英文缩写为______。
Educatortodayaremoreandmoreoften【C1】______tosaythatcomputerliteracyisabsolutelynecessaryforcollegestudents.Man
ItiscommonlybelievedthatintheUnitedStatesschooliswherepeoplegetaneducation.Nevertheless,ithasbeensaidthatt
最新回复
(
0
)