首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
According to this passage, what is exactly GDP?
According to this passage, what is exactly GDP?
admin
2010-07-06
42
问题
According to this passage, what is exactly GDP?
Governments throughout the world make public reports about the condition of their economics. Most do this by measuring the value of their countries’ yearly production of goods and services. Some countries including the Unites States have used a measure called the "gross national product" or GNP. It includes all goods and services produced by citizens of the country anywhere in the world. Recently the American Commerce Department began using a new method to measure production. The new method is known as the "gross domestic product" or GDP, It counts only goods and services that have been produced within the nation’s borders. Earnings by foreign-owned companies operating in the United States are included in the GDP. But earnings of American companies operating in other countries are not. Economic experts generally approve of the change. They say the gross domestic product provides a truer measure of the economy. They also note that most other industrial countries use this method. Therefore, they say, it will be easier to study the economies of different countries. Some officials also say the new system will help them to make better economic policy decisions. They say it will provide them with a clear understanding of economic activity in the United States. The new measure, officials say, is less likely to be affected by sadden changes in foreign oil prices or in the value of the American dollar in other countries. Economic experts say the changes from GNP to GDP reduces the value of American production by at least 40,000 million dollars a year, but that is really a very small change in the American economy, less than one percent.
选项
A、Because economic experts generally approve GDP.
B、Because most industrial countries used GDP.
C、Because GDP provides a truer measure of a country’s economy.
D、Because GDP is easier to be understood.
答案
C
解析
本题考查细节理解。短文中提到:“They say the gross domestic product provides a truer measure of the economy.(国民生产总值是更能真实地衡量经济的方法。)”此句符合选项C 。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/LQDd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Whatdidthespeakertalkaboutlasttime?
Whatdoesthespeakersuggestthatthestudentsshoulddoduringtheterm?
Whatisthispassagemainlyabout?
Accordingtothespeaker,whatareconveniencegoods?
Accordingtothewoman,whatgovernstheclotheswewear?
Accordingtothespeaker,whatareconveniencegoods?
TherecentsocialandeconomicchangesintheUShavegreatimpactonalltheAmericanhousingsystem.
Accordingtothepassage,thechiefpurposeofexplorersingoingtounknownplacesinthepastwas______.Bysaying"WithMar
Accordingtothepassage,thechiefpurposeofexplorersingoingtounknownplacesinthepastwas______.Atpresent,aproba
favorite
随机试题
文化建设在党和国家的事业中占据着重要地位。文化制度是我国宪法的重要内容。下列关于我国宪法文化制度的说法中,正确的是:()
简述世界贸易组织的宗旨。
下列关于楔束的叙述,正确的是()
A.心B.肝C.脾D.肺E.肾哮证发作期治疗要点是治
路堑应于路肩两侧设置()。
通过事先约定基金的风险收益分配,将基础份额分为预期风险收益不同的子份额,并可将其中部分或全部份额上市交易的结构化证券投资基金是()。
H股控股股东必须承诺上市后______个月内不得出售公司的股份,并且在随后的6个月内控股股东可以减持,但必须维持控股股东地位,即______的持股比例。( )
该公司需要重新进行工作分析,它属于工作分析需求产生的下列情况()。一般而言,在完成了工作分析之后还要编写()。
收款浮动期是指从支付开始到企业收到资金的时间间隔。以下不属于收款浮动期类型的是()。
行政复议与行政诉讼这两种处理行政争议的途径在审查范围方面是相同的。()
最新回复
(
0
)