首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
A breakthrough (突破) in the provision of energy from the sun for the European Economic Community (EEC) could be brought forward b
A breakthrough (突破) in the provision of energy from the sun for the European Economic Community (EEC) could be brought forward b
admin
2018-04-17
39
问题
A breakthrough (突破) in the provision of energy from the sun for the European Economic Community (EEC) could be brought forward by up to two decades, if a modest increase could be provided in the EEC’ s research effort in this field, according to the senior EEC scientists engaged in experiments in solar energy at EEC’ s scientific laboratories at Ispra, near Milan.
The senior West German scientist in charge of the Community’s solar energy program, Mr. Joachim Gretz, told journalists that at present levels of research spending it was most unlikely that solar energy would provide as much as three percent of the Community’s energy requirements even after the year 2000. But he said that with a modest increase in the present sums, devoted by the EEC to this work it was possible that the breakthrough could be achieved by the end of the next decade.
Mr. Gretz calculates that if solar energy only provided three percent of the EEC’s needs, this could still produce a saving of about a billion pounds in the present bill for imported energy each year. And he believes that with the possibility of utilizing more advanced technology in this field it might be possible to satisfy a much bigger share of the Community’ s future energy needs.
At present the EEC spends about 2. 6 millions a year on solar research at Ispra, one of the EEC’s official joint research centers, and another 3 millions a year in indirect research with universities and other independent bodies.
Which of the following is NOT true according to the passage?
选项
A、The EEC spends one billion pounds on imported energy each year.
B、At the present level of research spending, it is difficult to make any significant progress in the provision of energy from the sun.
C、The desired breakthrough could be obtained by the end of the next decade if investment were increased.
D、The total yearly spending of the EEC on solar energy research amounted to almost 6 million dollars.
答案
A
解析
文章第三段第一句说到“…this could still produce a saving of about a billion pounds in the present bill for imported energy each year.”原文是save,而选项A中是spend,明显错误。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/LaiC777K
本试题收录于:
英语题库成考专升本分类
0
英语
成考专升本
相关试题推荐
Sincetheroadiswetthismorning,_____lastnight.
OneBritishschoolisfindingthatallowingchildrentolistentomusicoreventohavetheTVonwhilestudyingishelpingimpr
Mymotherboughtthatcoat______alowprice.
Alittleboyinvitedhismothertoattendhisschool’sfirstteacher-parentmeeting.Tothelittleboy’s【21】,shesaidshewould
Alittleboyinvitedhismothertoattendhisschool’sfirstteacher-parentmeeting.Tothelittleboy’s【21】,shesaidshewould
EverycultureandeverycountryintheworldcelebratesNewYear,butnoteveryonedoesitthesameway.ThecountriesinNorth
WiththedevelopmentofWestChina,manytechniciansare_____neededthereinrecentyears.
Walkingthroughthedryleavesonhiswayhome,Patthoughtofwhatabaddayinschoolithadbeen.Buteverydaywasabadday
Aresomepeoplebornclever,andothersbornstupid?Orisintelligencedevelopedbyourenvironmentandourexperiences?Strang
Supposeyouhaveabrickandaspongewhichareexactlythesamesize.Thebrickandthespongewilloccupythesameamountofs
随机试题
腹部暴痛,伴腹胀,呕逆,拒按者一般属腹痛时久,痛势绵绵,喜揉喜按,一般属
关于特发性血小板减少性紫癜的肾上腺皮质激素治疗,下列哪项是错误的
下列关于评价地面水环境影响的原则,说法正确的有()。
工程咨询评估主要有()。
某企业2017年将自行开发的一项专利技术所有权进行转让,当年取得的转让收入为1000万元,与技术所有权转让有关的成本和费用300万元,该项财产转让应纳企业所得税是()万元。
—Willyoubeabletogoswimmingwithus?—______.
以教学组织形式为中心的教学策略是()
罩甲是明代戎服的一种,对襟,用纽扣固定,无袖或短袖,左右两侧及后部开裾,衣身可缀甲片,也可纯用织物制作,底边通常缀有彩色的排穗。明代戏曲舞台上青少年武将多穿罩甲,并配上金束发冠,显得英俊威武。清代之后戏曲中仍然沿用,分为排穗(须)甲与排须长马甲(坎肩)两种
Thepresidentdidn’tmind______.
Underwritingsimplymeansthattheinvestmentbankerpromisestobuythe【56】Theinvestmentbankshelpdesignthesecuritiesand
最新回复
(
0
)