首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Leadership is hardly a new area of research, of course. For years, academics have debated whether leaders are born or made, whet
Leadership is hardly a new area of research, of course. For years, academics have debated whether leaders are born or made, whet
admin
2010-09-25
104
问题
Leadership is hardly a new area of research, of course. For years, academics have debated whether leaders are born or made, whether a person who lacks charisma (capacity to inspire devotion and enthusiasm) can become a leader, and what makes leaders fail. Warren G. Bennis, possibly the world’s foremost expert on leading, has, together with his co-author, written two bestsellers on the topic. Generally, researchers have found that you can’t explain leadership by way of intelligence, birth order, family wealth or stability, level of education, race, or sex. From one leader to the next, there’s enormous variance in every one of those factors.
The authors’ research led to a new and telling discovery: that every leader, regardless of age, had undergone at least one intense, transformational experience -- what the authors call a "crucible" (severe test). These events can either make you or break you. For emerging leaders, they do more making than breaking, providing key lessons to help a person move ahead confidently.
If a crucible helps a person to become leader, there are four essential qualities that allow someone to remain one, according to the authors. They are: an "adaptive capacity" that lets people not only survive inevitable setbacks, heartbreaks, and difficulties but also learn from them; an ability to engage others through shared meaning or a common vision; a distinctive and compelling voice that communicates one’s conviction and desire to do the right thing; and a sense of integrity that allows a leader to distinguish between good and evil.
That sounds obvious enough to be commonplace, until you look at some recent failures that show how valid these dictums (formal statements of opinion) are. The authors believe that former Coca Cola Co. Chairman M. Douglas Ivester lasted just 28 months because "his grasp of context was sorrowful". Among other things, Ivester degraded Coke’s highest-ranking African-American even as the company was losing a $200 million class action brought by black employees. Procter & Gamble Co. ex-CEO Durk Jager lost his job because he failed to communicate the urgent need for the sweeping changes he was making.
It’s striking, too, that the authors found their geezers ( whose formative period, as the authors define them, was 1945 to 1954, and who were shaped by World Wm’ Il) sharing what they believed to be a critical trait -- the sense of possibility and wonder more often associated with childhood. "Unlike those defeated by time and age, our geezers have remained much like our geeks (who came of age between 1991 and 2000, and grew up ’ virtual’ , ’ visual’ , and ’ digital’ ) -- open, willing to take risks, hungry for knowledge and experience, courageous, and eager to see what the new day brings", the authors write.
The authors’ dictums can be justified by the fact that ______.
选项
A、Douglas Ivester defeated a highest-ranking black employee in a suit
B、Durk Jager was dismissed owing to his poor communicating ability
C、Geezers couldn’t erase the brands stamped in childhood
D、Geeks are sensible enough to meet dangers and challenges
答案
B
解析
第四段首句指出,以下列举的失败例子可以证明这些评论(dictums)是正确而有效的(valid),B项表达的意思与此一致,其中的poor communicating ability是对第四段末句后半句的概括总结。C项和D项都不是作者为了证明这些评论而举的例子;A项与第四段中Douglas Ivester的例子不符。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Lbz7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
It’shardlynewsthattheimmigrationsystemismess.Foreignnationalshavelongbeenslippingacrosstheborderwithfakepape
Oldpeoplearealwayssayingthattheyoungarenotwhattheywere.Thesamecommentismadefromgenerationtogenerationandi
___________________(理完发之后),ProfessorSmith,wentstraightlytothelaboratorytoproceedwithhisexperiments.
A、Theypublishedscientificevidencetodeterminesecondhandsmokeasacauseofcancer.B、Theydeniedthesuspicionthatsecon
A、1,000B、23,000C、20,000D、2,000DA、B、D三个选项都在原文中出现过,其中A是1968年的餐厅数量,B是日前的餐厅总数量,D才是正确答案。
A、Thegrowingworkforceprovidesitwithmoreworkers.B、Thegovernmenttaxesitlighterthanbefore.C、Manypeoplenolongerc
Freelancephotographycanbeahighly【B1】______careerandcanpotentiallytakeyouaroundtheworld.Thescopeforworkislar
Freelancephotographycanbeahighly【B1】______careerandcanpotentiallytakeyouaroundtheworld.Thescopeforworkislar
A、Thefamilytreeisfairlylimited.B、Thefamilytieisstrong.C、Thenameiscommonlyused.D、Nobodyinthefamilycomplains.
Thousandsofteachersattheelementary,secondary,andcollegelevelscantestifythattheirstudents’writingexhibitsatende
随机试题
函数的定义域为()
急性肾衰竭的诊断指标是
石膏固定患者护理内容不正确的是
关于球菌性口炎的临床特征正确的是
下列银行业从业人员处理与同事关系的行为中,正确的有()。
基于生态学的入侵和承继概念,解释城市土地利用在空间上的排列形态,形成城市()理论。
MargheritaisaLondongirlandarrivingatCapitalwaslikecominghome."IgrewuplisteningtoCapitalRadio,"shesays.Peop
随着大脑结构的发展,大脑的机能也随之发展。儿童大脑机能的发展主要表现在()
与监理规划相比,项目监理实施细则更具(44),其作用不包括(45)。(44)
从未排序序列中依次取出元素与已排序序列(初始时为空)中的元素进行比较,将其放入已排序序列正确位置上的方法,称为【】。
最新回复
(
0
)