首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
According to the World Health Organization, air pollution kills about________around the world each year.
According to the World Health Organization, air pollution kills about________around the world each year.
admin
2020-02-11
49
问题
According to the World Health Organization, air pollution kills about________around the world each year.
Air pollution is a killer. The World Health Organization says it kills an estimated seven million people around the world each year. Even if polluted air does not kill us, it can make us very sick. However, breathing dirty air may do more than hurt your body. It can also affect your brain and your ability to think.
A new study shows that air pollution can cause a "huge" reduction in our intelligence. The study was a project involving researchers at Peking University in China and Yale University in the United States. The researchers reported that long-term exposure to air pollution can affect a person’s mental abilities in two areas: language and mathematics.
The researchers studied about 25, 000 people from across China. Between 2010 and 2014, these Chinese men, women and children were given language and math tests. Then researchers compared the test results with measurements of pollution in the air, namely nitrogen dioxide and sulfur dioxide.
Xi Chen of the Yale School of Public Health led the study. He and his team found that breathing polluted air can reduce a person’s education level by about one year. Chen said that the effect generally is worse for those over 64 years of age, for men and for those with little or no education. "The older persons — they are more affected. And we find, quite interestingly, males are more affected than females. And people working outdoors are more affected than people working indoors. "
The researchers noted that the effect of pollution on verbal ability is even more serious as people age, especially among men and the less educated.
In May 2018, the WHO reported that nine of every 10 people worldwide are breathing polluted air. The study we described earlier found that people who work outdoors fall into a high-risk group. However, that does not mean those who work inside buildings are safe from air pollution.
选项
A、A new study shows that air pollution can cause a "small" reduction in our intelligence.
B、The researchers reported that short-term exposure to air pollution can affect a person’s mental abilities in two areas: language and mathematics.
C、Xi Chen of the Peking University of Public Health led the study.
D、In May 2018, the WHO reported that nine of every ten people worldwide are breathing polluted air.
答案
D
解析
事实细节的找寻和判断。A选项“一项研究表明大气污染会对智力造成少量损伤”属于颠倒是非,是对原文信息“A new study shows that air pollution can cause a‘huge’reduction in our intelligence”的直接考查,原文中提到的是“huge”,即“大气污染会对智力造成很大程度的损伤”,A选项与原文信息相悖。B选项“The researchers reported that short-term exposure to air pollution can affect a person’s mental abilities in two areas:language and mathematics”表达的意思是“研究者表明短期接触空气污染会影响一个人在语言和数学两个方面的智力”,而原文“The researchers reported that long-term exposure to air pollution can affect a person’s mental abilities in two areas:language and mathematics”提到的是“长期接触大气污染会影响一个人语言和数学方面的智力”,选项B偷换了概念。C选项“Xi Chen of the Peking University of Public Health led the study”中提到的是“北京大学”,而原文“Xi Chen of the Yale School of Public Health led the study”中涉及的是“耶鲁大学”。正确选项D与原文信息表述一致,即“在2018年5月,世界卫生组织报告声称,全世界每10人中就有9人呼吸着被污染的空气”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/LkrO777K
本试题收录于:
CATTI三级口译综合能力题库翻译专业资格(CATTI)分类
0
CATTI三级口译综合能力
翻译专业资格(CATTI)
相关试题推荐
Thewell-knownGarubSite,unearthedin1997,showsthatmanhadmadelivingthereasearlyas5,000yearsago.
Thelibrarysheworkedinlentbooks,magazines,audio-cassettesandmapstoitscustomers.
Itispostulatedthatpopulationtrendshaveaneffectoneconomicfluctuations.
Itisclearthatwearerapidlybecomingaglobalculture.Newformsofinformationtechnology,intercontinentaltravel,andthe
Itiscommonlyagreedthatallgovernmentsshouldtakeimmediatemeasurestoendthedreadfulpollutionsituation.
ThepollutionpreventingprojectaswellasseveralotherissuesisgoingtobediscussedwhentheCongressisin______againnex
Ifyouleftyourbookonthetableovernight,youwouldfindthefollowingmorningthatitwasstillexactlywhereyouhadleft
______pollutioncontrolmeasuresareexpensive,manyindustrieshesitatetoadoptthem.
Untilrecently,mostpopulationgrowthhasoccurredinrelativelydenseurbanenvironments.In【C1】______words,evenifwewerew
Whentalkingabout"themuse",theauthorstatedthatitwas"memoryaddedtoimagination,subtractingbyfalsestarts,andmult
随机试题
一种道德行为多次重复出现,就会成为一种习惯。这种习惯即为
多器官功能障碍综合征按代谢障碍分为如下4期:______、______、______、______。
最容易导致股骨头无菌性坏死的药物是
项目型组织结构的缺点是()。
个人质押贷款贷后检查中,借款人基本情况检查内容包括()等。
细胞是人体的基本结构和功能单位。()
2006年全国研究与试验发展经费总支出比去年增加()2006年研究与试验发展经费支出低于100亿元的省(市)的平均支出为()
关于古代思想家及其言论,下列对应错误的是:
中央电视台天气预报栏目说,“今天白天晴间多云,最高温度25摄氏度”。这里的“今天白天”所指时间段是:
Weusebothwordsandgesturestoexpressourfeelings,buttheproblemisthatthesewordsandgesturescanbeunderstoodindi
最新回复
(
0
)