首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Scientists in the 1950s proclaimed the robot the brainwave (灵感,灵机) of the future—it would free housewives of drudgery (单调沉闷的工作)
Scientists in the 1950s proclaimed the robot the brainwave (灵感,灵机) of the future—it would free housewives of drudgery (单调沉闷的工作)
admin
2015-12-31
43
问题
Scientists in the 1950s proclaimed the robot the brainwave (灵感,灵机) of the future—it would free housewives of drudgery (单调沉闷的工作) and fill factories with tireless work force. But in many ways, the brainwave has been a washout.
Robots can paint cars, salvage (收集) nuclear fuel and even assist in brain surgery, but they’re still pretty dumb.
Mr. Reddy says robots are dumb "because we haven’t taken the trouble to put the pieces together, not because we don’t know how. That takes money and time and effort, and we don’t have the money".
But today robots can recognize forms and shapes and measure distances. They can hear and speak by using computers that recognize thousands of words. Their sensors can detect smoke or fumes. They can move about rolling on wheels or walk with as many as eight legs like a spider on uneven terrain (地面,地带). In addition, they can recognize texture and the force of a movement, such as pressing.
Many robots have one or two of these abilities to some degree, but creating a competent robot that combines most or all of them has been difficult. Scientists have also found it difficult to match human abilities that most people take for granted such as the finger’s dexterity (灵巧,熟练) or the ability to identify objects.
"The list of things that robots can do better than humans is much shorter than the list of things robots cannot," says Tom Smith from the Cambridge Mellon Institute.
The present state of robots is due to______.
选项
A、scientists’ inability to create a competent robot
B、shortage of money and time
C、inadequate technical know-how
D、the trouble in putting together a robot
答案
B
解析
本题是一道具体细节题。问目前机器人的开发利用情况不理想是由于什么原因。利用查阅式阅读法,我们可以在文章第三段中找到相关内容。这段指出,莱笛先生说机器人之所以很笨拙,“是因为我们还没有在组件上下大工夫,而并非我们不懂得其中的奥妙。而要进一步开发得需要资金、时间和精力,我们缺乏资金”。因此,本题的正确答案应是B“由于缺乏资金和时间”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/LnPO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
Inthispassage,scientistswarnof______.Accordingtothepassage,inthelongrun,abruptclimatechange______.
Inmanypartsoftheworld,manhasnotrealizedtheimportanceoftheroleoftrees.Hehascutthemdowninlargenumbers_____
ItseemstomethattheAmericansareahighly______people.Mostofthemliketotravelwhenevertheygetthechance.
WhatismostunusualaboutAmericansociety?Theauthor’sattitudetowardstheUSguncultureis______.
TeachersintheUnitedStatesearnlessrelativetonationalincomethantheircounter-partsinmanyindustrializedcountries,y
Canyouimagine!Heofferedme$5,000tobreakmycontract.That’s______.OfcourseIdidn’tagree.Iwouldtakelegalaction.
Itisdifficulttoimaginewhatlifewouldbelikewithoutmemory.Themeaningsofthousandsofeverydayperceptions,thebases【
Wearetaughtthatabusinesslettershouldbewritteninaformalstyle______inapersonalone.
Americansusuallyconsiderthemselvesafriendlypeople.Theirfriendships,however,tendtobeshorterandmorecasualthanfri
随机试题
被告改变原行政行为,原告不撤诉,人民法院经审查认为原行政行为违法的,应当作出确认其违法的判决;认为原行政行为合法的,应当判决驳回原告的诉讼请求()
下列选项中.属于凋亡特征的是
关于前置胎盘病人的护理,下列叙述错误的是( )。
货物FOB价格为200000美元,国际运输保险费率为0.1%,货物投保加成系数为110%,则该货物国际运输保险费()
某轧钢工程计划工期26个月,施工前,总包单位编制了施工总进度计划,业主、监理均按此总进度计划进行控制;当工程进行到第3个月时,由于甲供钢材未能按期进厂,致使钢结构加工计划拖延20天,当施工到第8个月时,因出现了百年不遇的洪水,使工程停工1个月,且影响了关键
商业银行应在每一会计年度终了编制本年度个人理财业务报告。年度报告和相关报表应于下一年度的( )前报中国银行业监督管理委员会。
大多数非物质文化遗产处境都是这样,依赖“清贫孤寂”的传承人在微光烛照的小径上___________,坚守着民族民间文化的最后阵地。填入划横线部分最恰当的一项是()。
WorldleadersmetrecentlyatUnitedNationsheadquartersinNewYorkCitytodiscusstheenvironmentalissuesraisedattheRio
A、Poorlymotivated26-year-oldswatchmoreTV.B、HabitsofTVwatchingreducelearninginterest.C、TVwatchingleadstolowered
Thepopularnotionthatolderpeopleneedlesssleepthanyoungeradultsisamyth,scientistssaidyesterday.Whileelderly
最新回复
(
0
)