首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、To show that the motor vehicle is a very dangerous invention. B、To discuss traffic problems and propose possible solutions. C、
A、To show that the motor vehicle is a very dangerous invention. B、To discuss traffic problems and propose possible solutions. C、
admin
2016-04-26
49
问题
The motor vehicle has killed and disabled more people in its history than any bomb or weapon ever invented. Much of the blood on the street flows essentially from uncivil behavior of drivers who refuse to respect the legal and moral rights of others. So the slaughter on the road may be regarded as a social problem.
In fact, the enemies of society on wheels are rather harmless people, just ordinary people acting carelessly, you might say. But it is a principle both of law and common morality that carelessness is no excuse when one’s actions could bring death or damage to others. A minority of these killers go even beyond carelessness to total negligence.
Researchers have estimated that as many as[17]80 percent of all automobile accidents can be tributed to the psychological condition of the driver. Emotional upsets can distort driver’s reactions, slow their judgment, and blind them to dangers that might otherwise be evident. The experts warn that it is vital for every driver to make a conscious effort to keep one’s emotions under control.
Significant legal advances have been made towards safer driving in the past few years. Safety standards for vehicle have been raised both at the point of manufacture and through periodic road-worthiness inspections. In addition, speed limits have been lowered. Due to these measures, the accident rate has decreased. But the accident experts still worry because there has been little or no improvement in the way drivers behave. The only real and lasting solution, say the experts, is to convince people that driving is a skilled task requiring constant care and concentration. Those who fail to do all these things present a threat to those with whom they share the road.
16. Why are traffic accidents regarded as a social problem?
17. Why does the passage mention the psychological condition of the drivers?
18. What legal measures have been taken towards safer driving in the past few years?
19. What is the main purpose of the passage?
选项
A、To show that the motor vehicle is a very dangerous invention.
B、To discuss traffic problems and propose possible solutions.
C、To promote drivers’ social awareness and sense of responsibility.
D、To warn drivers of the destruction of careless driving.
答案
C
解析
短文告知读者一个事实,即交通事故频发;并深入分析其原因,即驾驶者缺乏对法律道德及他人权利的尊重;最终提出改善办法。总结其最终用意,不仅仅在于交代事实,而是希望唤起驾驶者的重视和责任感,从而尽量减少事故的发生。故选C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Lwe7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、Findalargerroom.B、Selltheoldtable.C、Buytwoarmchairs.D、Rearrangesomefurniture.D女士说,他们这个房间需要多一张扶手椅,但问题在于放哪儿。男士提议,把
Adegreefromacollegeoruniversityisoftenakeythatopensdoorsof【B1】______—doorstoabetterjobandabetterlife.With
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledAirPollutionfollowingtheoutlinegivenbelow.Yous
Nooneknowsexactlyhowmanydisabledpeoplethereareintheworld,but【C1】______suggestthefigureisover450million.Then
Ofallthelessonstaughtbythefinancialcrisis,themostpersonalhasbeenthatAmericansaren’tsogoodatmoney-management.
Faces,likefingerprints,areunique.Didyoueverwonderhowitispossibleforustorecognizepeople?Evenaskilledwriterp
WhyDrugTestingIsNeededA)TheillicitdrugtradeinAmericahasfastbecomea$110billionannualbusiness.Accordingtothe
A、Positive.B、Negative.C、Neutral.D、Ambiguous.C男士说看看球赛开始了没,女士却说“开始?现在比赛结果可能都快出来了(Itmustbeclearwhoiswinningbynow)”,言外之意是
A、Washingplates.B、Clearingtables.C、Shiningshoes.D、Sweepingthefloor.C细节题。短文中提到,6岁时thespeaker的第一份工作是给客人擦鞋(shiningshoes
A、Takinghisbrotherthere.B、Gettingupearlier.C、Drivingthecar.D、Takinganothertransport.D
随机试题
若某事件经过风险评估,位于事件风险量区域图中的风险区A,则应采取的措施是()。
在计算机中,指令和数据均是以二进制代码存放的,那么能够区分指令和数据的部件是()。
中国社会阶级状况决定了民主革命的主力军是【】
生化汤中重用当归为君的意义在于
A.葡萄柚汁B.咖啡C.食醋D.高蛋白E.脂肪服用灰黄霉素时,应多食
药品广告审查的依据是
人的感知电流是指电流通过人体时,引起人有发麻感觉及轻微针刺感的最小电流。就工频电流有效值而言,人的感知电流约为()mA。
人造防眩设施主要包括()。
在观察精确性上有明显提高的阶段是小学()年级。
学习是由经验引起的个体行为的相对持久的变化。()
最新回复
(
0
)