首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、Computers have become part of our daily lives. B、Computers have more disadvantages than advantages. C、People have different at
A、Computers have become part of our daily lives. B、Computers have more disadvantages than advantages. C、People have different at
admin
2019-04-23
48
问题
For good or bad, computers are now part of our daily lives. With the price of a small home computer now being lower, experts predict that before long all schools and businesses and most families in the rich parts of the world will own a computer of some kind. Among the general public, computers arouse strong feelings—people either love them or hate them. The computer lovers talk about how useful computers can be in business, in education and in the home—apart from all the games, you can do your accounts on them, use them to control your central heating, and in some places even do your shopping with them. Computers, they say, will also bring some leisure, as more and more unpleasant jobs are taken over by computerized robots. The haters, on the other hand, argue that computers bring not leisure but unemployment. They worry, too, that people who spend all their time talking to computers will forget how to talk to each other. And anyway, they ask, what’s wrong with going shopping and learning languages in classroom with real teachers? But their biggest fear is that computers may eventually replace human beings altogether.
22. What is the main idea of this passage?
23. What is not mentioned in the passage about computers?
24. What is the biggest fear of the computer haters?
25. What’s the speaker’s attitude toward computers?
选项
A、Computers have become part of our daily lives.
B、Computers have more disadvantages than advantages.
C、People have different attitudes toward computers.
D、More and more families will own computers.
答案
C
解析
主旨题,短文在引出话题后说:“在一般民众之中,计算机引发了强烈的感情。人们或者喜爱它,或者痛恨它。”然后文章分别阐述这两种对立的观点。所以C正确。一般来说,对于main idea题目,具有概括性的选项是答案,C符合此特征。做主旨题时特别看重“第1句”,因此本题A是强干扰项。只是在本文中,A项提到的内容只是主题的引文,全文是分爱、恨两方面谈论人们对计算机的看法的。作为事实细节,D也符合文章内容,但不合题意。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/MCZ7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、Tofreehismindoffwork.B、Toenrichhimself.C、Tomakenewfriends.D、Tokillthetime.A开头男士说,医生说他需要培养业余爱好,把注意力从工作中移开,故选A。
ForgetBrother,CanYouSpareaDime?Thethemesongofthisrecessionmightwellbe"Mother,CanYouWriteaCheck?"Thedistre
Driver’sLicenseTestTips[A]Thisarticlewillprovideyouwithsomesimpletipsforpassingyourdriver’slicensetest.Adequ
A、Toescapethegaokao.B、TogetpreparedforUScolleges.C、Togetabettereducation.D、Tofindadecentjobinthefuture.D短
A、Automaker.B、Icemaker.C、Wholesaler.D、Breadmaker.A新闻开头提到,美国司法部将起诉德国大众汽车制造商。故选A。
Directions:Nowadaysundergraduateshavetofaceadilemma;whethertheyshouldstayincitiesorgobacktotheirhometown?Ple
A、Inafast-foodrestaurant.B、Atashoppingcenter.C、Atacountyfair.D、Inabakery.C题目询问吃馅饼比赛通常在哪里举行。关键是要听到文章开头所说:“县集市是新英格兰
ForoverthreedecadesIntelhasbeenprovidingSemi-conductorchipsforcomputerhardwaremakersaroundtheworld.Intel’schip
TheInternetisaninternationalcollectionofcomputernetworksthatallunderstandastandardsystemofaddressesandcommands
ThenumberofspeakersofEnglishinShakespeare’stimeisestimatedtohavebeenaboutfivemillion.Todayitisestimatedthat
随机试题
俗称“蛤蟆肿”是指A.黏液腺囊肿B.舌下腺囊肿C.皮样囊肿D.表皮样囊肿E.甲状舌管囊肿
甲委托其在外地的好友乙代购药材,并汇去2万元钱。因一时无货,乙便以甲的名义将钱暂存银行。乙的好友丙因生产经营急需用钱,去找乙,乙便拿出甲的存折给丙,由丙的好友丁担保。乙未将上述情况告知甲。后丙因生产经营不善无力还款而引起纠纷。甲诉至法院。本案中哪些法律关系
下列不属于出卖人义务的选项有()。
从广义上讲,下列人员中属于银行业从业人员范畴的还有()。
________指人们对自己是否能够成功地进行某一成就行为的主观推测和判断。
甲状腺大部切除后,引起窒息的原因包括()。
该图反映的是刑事案件进入刑事司法流程的数量变化情况。在各刑事司法机关均努力履行各自职责的情况下,若刑事案件仍呈此变化趋势,下列贯彻综合治理应侧重的方面有:
有一种细菌和一种病毒,每个细菌在每一秒末能杀死一个病毒的同时将自身分裂为两个。现在有一个这样的细菌和100个这样的病毒,问细菌将病毒全部杀死至少需要()秒。
Thearrivalofthemass-producedcar,justoveracenturyago,causeda(n)(1)_____ofbusinesscreation.Firstcamethemakerso
Theunauthorized(未经授权的)copyingofcomputerprogramsbyAmericanbusinessesalonedeprivedsoftwarepublishersof$1.6billion
最新回复
(
0
)