首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It is easy to miss amid the day-to-day headlines of global economic recession, but there is a less conspicuous kind of social up
It is easy to miss amid the day-to-day headlines of global economic recession, but there is a less conspicuous kind of social up
admin
2017-03-06
27
问题
It is easy to miss amid the day-to-day headlines of global economic recession, but there is a less conspicuous kind of social upheaval (剧变) underway that is fast altering both the face of the planet and the way human beings live. That change is the rapid acceleration of urbanization. In 2008, for the first time in human history, more than half the world’s population was living in towns and cities. And as a recently published paper shows, the process of urbanization will only accelerate in the decades to come—with an enormous impact on biodiversity and potentially on climate change.
As Karen Seto, the lead author of the paper, points out, the wave of urbanization isn’t just about the migration of people into urban environments, but about the environments themselves becoming bigger to accommodate all those people. The rapid expansion of urban areas will have a huge impact on biodiversity hotspots and on carbon emissions in those urban areas.
Humans are the ultimate invasive species—when they move into new territory, they often displace the wildlife that was already living there. And as land is cleared for those new cities—especially in the dense tropical forests—carbon will be released into the atmosphere as well. It’s true that as people in developing nations move from the countryside to the city, the shift may reduce the pressure on land, which could in turn be good for the environment. This is especially so in desperately poor countries, where residents in the countryside slash and burn forests each growing season to clear, space for farming. But the real difference is that in developing nations, the move from rural areas to cities often leads to an accompanying increase in income—and that increase leads to an increase in the consumption of food and energy, which in turn causes a rise in carbon emissions. Getting enough to eat and enjoying the safety and comfort of living fully on the grid is certainly a good thing—but it does carry an environmental price.
The urbanization wave can’t be stopped—and it shouldn’t be. But Seto’s paper does underscore the importance of managing that transition. If we do it the right way, we can reduce urbanization’s impact on the environment. "There’s an enormous opportunity here, and a lot of pressure and responsibility to think about how we urbanize," says Seto. One thing that’s clear is that we can’t build cities the way we have over the last couple of hundred years. The scale of this transition won’t allow that. We’re headed towards an urban planet no matter what, but whether it becomes heaven or hell is up to us.
What does the author say about living comfortably in the city?
选项
A、It incurs a high environmental price.
B、It brings poverty and insecurity to an end.
C、It causes a big change in people’s lifestyle.
D、It narrows the gap between city and country.
答案
A
解析
细节题。根据题干中的关键词 living comfortably 和 city 可以定位到第三段最后一句:Getting enough to eat and enjoying the safety and comfort of living fully on the grid is certainly a good thing—but it does carry an environmental price. 该句的重点是 but 后的内容,也是答案所在,即:它会付出环境的代价,所以A)是正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/MUU7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Toobservepeople’sattitudetowardsstrangers.B、Toseehowpeoplegetalongwiththeirfriends.C、Totestpeople’sbehavior
Mostpeopledon’twakeupinthemorning,combtheirhair,andwalkoutthefrontdoorandontotheworldstage.ButBritain’sP
A、JanetlovesthebeautifullandscapeofAustraliaverymuch.B、Janetisverymuchinterestedinarchitecture.C、Janetadmirest
Newtechnologylinkstheworldasneverbefore.Ourplanethas【B1】______.It’snowa"globalvillage"wherecountriesareonlys
Oneofthebiggestchallengesfacingemployersandeducatorstodayistherapidadvanceofglobalization.Themarketplaceisno
A、Trafficlawsandregulations.B、Drivingtheoryandpractice.C、Switchinglanesandturningcorners.D、Waystoavoidtrafficac
A、5%.B、10%.C、15%.D、20%.C根据原文,调查显示,人们提到的第三个最受欢迎的运动是网球。故答案是C。四个选项都是体育运动,初步猜测题目和参与的运动有关。根据原文,四个选项都有被提到,按照受欢迎的程度,第一位是jogging,然后是
A、10:30PM.B、11:00PM.C、11:30PM.D、12:00PM.D男士说,餐馆周末的营业时间一直到午夜,即12:00pm。故答案是D。关键是分辨weekdays和weekend的不同营业时间,做笔记时要迅速和完整地记下细节,例如:w
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledOnCollegeStudents’TakingPartinSocialPracticeby
A、Ithasapersonalstyle.B、Itsoundsveryfamiliartoourears.C、Itisonewhosestyleyoucannotrecognize.D、Itdoesnotbe
随机试题
现阶段,根据我国国情,从方便使用和投资建设的经济效果的角度考虑,配送中心应建设( )为宜。
A.咨询教育B.卫生制度C.疾病的治疗原则D.继续用药E.密切医患关系属于门诊教育内容的是
某工业项目生产工艺较为复杂,且安装工程投资约占项目总投资的70%。该项目业主对承包方式有倾向性意见,在招标文件中对技术标的评标标准特设“承包方式”一项指标,并规定:若由安装专业公司和土建专业公司组成联合体承包,得10分;若由安装专业公司作总包,土建专业公司
提单日期为7月15日,信用证的有效期为8月15日,按((UCP500))规定,受益人向银行交单的最迟日期为()。
根据《期货公司风险监管指标管理试行办法》,下列属于期货公司风险监管指标的有( )。
被称为“三绝”的高密民间艺术不包括()
社区资源包括自然资源、()和生活设施资源。
Haveyoueverheardthesaying:Allworkandnoplay【M1】______makesJackadullboy?Whatthismeansisthatifyoustudy【M2】__
网络咖啡屋或者是“网吧”目前在都市非常流行,不少专家觉得这是一个很好的服务方向,很有市场前途。但实际上,网络咖啡屋和网吧的经营遇到了很多困难,其中之一就是电信部门网络服务基础收费太高,按照网络咖啡屋和网吧最初定的价格,就是加上酒水方面的利润,总体上也还是亏
Whatarethetwospeakersdiscussing?
最新回复
(
0
)