首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
On the map there’s just one island, but when you get there you’ll find two distinct Sardinias. If you’re wondering which is the
On the map there’s just one island, but when you get there you’ll find two distinct Sardinias. If you’re wondering which is the
admin
2015-09-26
64
问题
On the map there’s just one island, but when you get there you’ll find two distinct Sardinias. If you’re wondering which is the right destination for you, take the ice-cream test and try two gelati in Sardinia. On the wealthy Costa Smeralda I was served an ice-cream with enormous speed and efficiency by a Tom Cruise look-alike—all teeth, tan and ambition. But on Sardinia’s quieter western coast—the Riviera de Corallo—it was served, quite slowly and with elegance, by a girl with the face of an angel.
My vote goes—narrowly—to this less-visited shore. There I found a seat in Alghero’s Piazza Civica, where the late afternoon sun was warming the old stones and the fishing boats were back at anchor just through the archway of the Porta al Mare.
I reflected, as I ate my ice-cream and watched the locals make their evening passeggiata through the ancient square and the Door to the Sea, that the world is not such a bad place after all. By contrast, at a little cafe near the marina at Porto Cervo on the Costa Smeralda, watching beautiful young things leaping on and off their yachts, I reflected mainly that most people seemed to have a lot more money than I.
It’s all very idyllic, the sea is always blue and the weather from May to October is invariably perfect. But is this plutocrats’ playground Sardinia? No—not if you mean the rugged Sardinia with its roots in prehistory and its future in a possible split with mother Italy.
To see the real Sardinia you could take the overnight ferry from Livorno on the Italian mainland to Olbia just below the Costa Smeralda. Perhaps hire a little Fiat—although Ferraris are available—and take the road that skirts the millionaire belt, heading north and then west. Head inland now, towards Sassari and Alghero. The hills crowd the shoreline, the villages are few and the roads are empty. Dotted around the fields, sticking up through olive groves like huge rock cones, are the remains of forts built by the mysterious Nuragic people, who came here long before the Romans and Phoenicians.
A little way down the coast along a precipitous new highway is the ancient town of Bosa, where lace making and timber working keep many of the locals occupied. There is, of course, a great deal more to Sardinia than the Costa Smeralda and the Riviera del Corallo—there’s a whole islandful of things to see and do. South-central is where the main chain of mountains runs; snow-capped for four months of the year and a popular climbing and walking venue in gentler seasons.
The coastline is longer than mainland Italy’s entire western side, with resorts dotted around natural harbours and scenic inlets. You could take in most of them in a two-day tour by car. But nothing compares with the Costa Smeralda or the Riviera del Corallo. It just depends on how you like your gelati.
Which of the following is INCORRECT according to the passage?
选项
A、There is a road that skirts the millionaire belt.
B、Nuragic people came here long before the Romans and Phoenicians.
C、The coastline is dotted with resorts.
D、The author doesn’t like gelati.
答案
D
解析
推理题。从文章开头和结尾处作者对gelati这种意大利冰糕的描写来看,他很喜欢这种食品以及出售这种食品的当地人([C]),[A]和[B]也都可在第五段中找到,所以[D]与原文不符,故为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/MYXK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
ManypeopleinvestinthestockmarkethopingtofindthenextMicrosoftandDell.However,Iknow【C1】______personalexperie
Thereisnoconceivablereasonwhythereshouldbeanydifficultyduringtheproject.Theunderlinedpartcanbereplacedbyall
Inalittlemorethan200years,Australiahas______somedrasticsocialandeconomicchanges.
I’ma50-somethingmale,thefatheroftwomostlygrowngirls.I’mhappytosaythatbothmyparentsarestillkicking.I’mong
I’ma50-somethingmale,thefatheroftwomostlygrowngirls.I’mhappytosaythatbothmyparentsarestillkicking.I’mong
Whentheyadviseyourkidsto"getaneducation"ifyouwanttoraiseyourincome,theytellyouonlyhalfthetruth.Whatthey
With______exceptions,theformerpresidentdoesnotappearinpublicnow.(2003年考试真题)
Whatpreventsthemanfromtakingthepoetsof1960’sclass?
Lastsummer,sometwenty-eightthousandhomelesspeoplewereofferedshelterbythecityofNewYork.Ofthisnumber,twelvetho
Thechangingimageofthefamilyontelevisionprovides______intochangingattitudestowardthefamilyinsociety.
随机试题
伤肢长于健侧时多见
下列情况需要对应付账款明细账进行函证的有()
A.四妙散合白头翁汤B.木香顺气丸C.参苓白术散合吴茱萸汤D.导痰汤E.益气固本解毒汤疗直肠癌脾。肾寒湿证应首选
男性,上腹部不适,食欲不振三个月。一月来出现黄疸进行性加重,有体重减轻,全身明显黄染,肝未触及,深吸气时可触及肿大的胆囊底部,无触痛。化验:血胆红素15mg/dl,尿检:胆红素阳性。最可能是()
女,32岁。婚后3年不孕,患者平素月经规律。妇科检查未发现异常,内分泌检查正常。造影示:双侧输卵管堵塞。适宜的辅助生育技术是()
我国宪法规定,矿藏、水流、森林、山岭、草原、荒地、滩涂等自然资源,都属于国家所有,即全民所有。其中下列哪些内容不得由法律规定为集体所有?()
在税收规划中,了解客户的基本情况和要求包括()。Ⅰ.婚姻状况Ⅱ.子女及其他赡养人员Ⅲ.对风险的态度Ⅳ.要求增加短期所得还是长期资本增值
以下关于股票合并的说法正确的是()。Ⅰ.并股常见于高价股Ⅱ.股票合并时将若干股票合并为1股Ⅲ.并股后,流动性有可能提高,导致估值上调Ⅳ.理论上,并股后,股东所持股票的市值不会发生变化
下列对IPv6地址的表示中,错误的是()。
TheWesthasbeguntotakemorenoticeoftheEast.Thefifth【C1】______ofanenormous【C2】______reassessingtheChinesecontr
最新回复
(
0
)