首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Three years ago, researchers announced the discovery of human genes that were capable of turning ordinary cells into malignant o
Three years ago, researchers announced the discovery of human genes that were capable of turning ordinary cells into malignant o
admin
2012-02-27
22
问题
Three years ago, researchers announced the discovery of human genes that were capable of turning ordinary cells into malignant ones. The news met with some skepticism. Experts asked how a single gene could cause such a dramatic change. Why does cancer take years or even decades to develop if it is caused by such a simple and direct process? In last week’s issue of the, three research teams answered those questions by setting forth a new model for understanding the role of oncogenes in cancer.
Each group found that it does in fact take more than a single gene to produce cancer in normal cells. Teams at M. I. T and Cold Spring Harbor Laboratory on Long Island, N. Y. , reported that they could induce cancer in normal rat cells only by inserting at least two types of oncogene into the cells. "A single oncogene produced some changes, but not cancer," explained molecular biologist Robert Weinberg of MIT. It took two genes acting cooperatively to produce a tumor. In other cases, it might take three or more.
A British team confirmed the multistep cancer scenario by showing that a particular oncogene caused a tumor in hamster cells only if they had first been exposed to a carcinogenic chemical. The chemical alone and the oncogene alone did not cause cancer, both were necessary. While the discovery has no immediate implication for treatment of cancer, it helps explain why the disease develops slowly and why its incidence rises with age. "Even if one part of the process occurs," says Weinberg, "you might not have the second step for another 20 years. "
Other scientists were skeptical of the report because ______.
选项
A、cancer takes a long time to develop
B、single genes were not thought to cause cancer
C、genes would take years or even decades to bring about cancer
D、the researcher’s report was too simple
答案
A
解析
本题是细节题。该题内容出现在文中第一段的中间部分。因为报告认为癌症是由单一基因造成的,故另一些科学家对如此简单的直接的过程需要几年甚至十几年的发展而感到怀疑,所以A选项是正确答案。B选项与文中内容不符,这不是科学家产生怀疑的根本原因,C选项不合题意,文中科学家已经宣称单个基因也可能引发癌症。D选项内容文中没有涉及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/MaHO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
Thatsounddoesn’t______inhislanguage,soit’sdifficultforhimtopronounceit.
Thefirsttwostagesinthedevelopmentofcivilizedmanwereprobablytheinventionofweaponsandthediscoveryoffire,altho
TrafficisaperennialprobleminHongkong.Overtheyearsmanysuggestionshavebeen【C1】______toeasetransportdifficulties.T
TrafficisaperennialprobleminHongkong.Overtheyearsmanysuggestionshavebeen【C1】______toeasetransportdifficulties.T
TrafficisaperennialprobleminHongkong.Overtheyearsmanysuggestionshavebeen【C1】______toeasetransportdifficulties.T
Withthepossibleexceptionofequalrights,perhapsthemost【C1】______issueacrosstheUnitedStatestodayisthedeathpenalty
Withthepossibleexceptionofequalrights,perhapsthemost【C1】______issueacrosstheUnitedStatestodayisthedeathpenalty
Withthepossibleexceptionofequalrights,perhapsthemost【C1】______issueacrosstheUnitedStatestodayisthedeathpenalty
TheworkersofspaceshuttleDiscoverygotintothebackoftheshuttletolookfor______intheelectronicsthatsenddatafrom
随机试题
给下列倒装句分类:(1)这件事谁也别问。(2)看见了吗,朋友们?(3)时间就这样过去了,慢慢地,不留痕迹。(4)都阵亡了,战友们。
重度佝偻病患儿易患肺炎的原因是:()
桂枝不具有的功效是()。
A.非限制使用级B.禁止使用级C.限制使用级D.特殊使用级根据《抗菌药物临床应用管理办法》,经长期临床应用证明安全、有效,对细菌耐药性影响较大的抗菌药物属于
50m以下(含50m)脚手架连墙件布置原则是()。
下列各项中,( )不属于利率金融衍生工具。
当学生为了引起教师注意而表现不当行为时,教师可采用不理睬的方式处理。()
一果农想将一块平整的正方形土地分割为四块小的正方形土地,并将果树均匀整齐的种植在土地的所有边界上,且在每块土地的四个角上都种上一棵果树,该果农未经细算就购买了60棵果树,如果仍按上述想法种植,那么他至少多买了多少棵果树?
()是指对于行动准则的善恶及其意义的认识,它既包含着对一定的道德知识的领会,也包括以这些知识作为自己行动指南,变为信念并以此来评价自己和他人的道德行为。
太平天国农民战争失败的根本原因在于农民阶级无法克服小生产者所固有的阶级局限性。这一局限性的主要表现是()
最新回复
(
0
)