首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In the 1950s, the pioneers of artificial intelligence (Al) predicted that, by the end of this century, computers would be conver
In the 1950s, the pioneers of artificial intelligence (Al) predicted that, by the end of this century, computers would be conver
admin
2009-01-05
53
问题
In the 1950s, the pioneers of artificial intelligence (Al) predicted that, by the end of this century, computers would be conversing with us at work and robots would be performing our housework. But as useful as computers are, they’re nowhere close to achieving anything remotely resembling these early aspirations for human like behavior. Never mind something as complex as conversation: the most powerful computers struggle to reliably recognize the shape of an object, the most elementary of tasks for a ten-month-old kid.
A growing group of Al researchers think they know where the field went wrong. The problem, the scientists say, is that AI has been trying to separate the highest, most abstract levels -of thought, like language and mathematics, and to duplicate them with logical, step-by-step programs. A new movement in AI, on the other hand, takes a closer look at the more roundabout way in which nature came up with intelligence. Many of these researchers study evolution and natural adaptation instead of formal logic and conventional computer programs, Rather than digital computers and transistors, some want to work with brain cells and proteins. The results of these early efforts are as promising as they are peculiar, and the new nature-based: AI movement is slowly but surely moving to the forefront of the field.
Imitating the brain’s neural (神经的)network is a huge step in the right direction, says computer scientist and biophysicist Michael Conrad, but it still misses an important aspect of natural intelligence. "People tend to treat the brain as if it were made up of color-coded transistors", he explains, "but it’s not simply a clever network of switches. There are lots of important things going on inside the brain cells themselves." Specifically, Conrad believes that many of the brain’s capabilities stem from the pattern recognition proficiency of the individual molecules that makeup each brain cell. The best way to build an artificially intelligent device, he claims, would be to build it around the same sort of molecular skills.
Right now, the option that conventional computers and software are fundamentally incapable of matching the processes that take place in the brain remains controversial. But if it proves true, then the efforts of Conrad and his fellow A1 rebels could turn out to be the only game in town.
The author says that the powerful computers of today ______.
选项
A、are capable of reliably recognizing the shape of an object
B、are close to exhibiting humanlike behavior
C、are not very different in their performance from those of the 50’s
D、still cannot communicate with people in a human language
答案
D
解析
要点归纳题。根据题意确定答案在第一段第二、三句。注意选项A中“are capable of reliably recognizing...”与短文中“struggle to reliably recognize...”是不一致的,故不能选,更多的考生可能会误选C,但因为在效能(performance)上,当代电脑与50年代的电脑差距是非常大的,并且本文探讨的是人工智能,而非电脑的一般效能,故选择时要紧扣短文主题。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/MdBK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Congestedcitiesarefastbecomingtesttubesforscientistsstudyingtheimpactoftrafficfumesonthebrain.Asroadwayscho
Whilemanycompaniesarespendingmoremoneyonsalespromotionthanonmediaadvertising,itisdifficulttosayjustwhatpe
Youngpeoplearefacinganuncertainfuture.Asthe21stcenturydawned,theywerepromisedawealthofprospectsunless【M1】____
It’stheholidayseasonandthatmeanskidsbythemillionsareaskingSantafortheopportunitytoblowawayenemysoldiersan
AnumberofyearsagoIsatdownonastonebenchoutsidetheTeatroAvenidainMaputo,Mozambique,whenIworkedasan【M1】_____
Thefollowingtwoexcerptsareaboutethicsoftoday’smassmedia,which,despitetheirhugeinfluence,offerthereadersmorea
TheWorldBank’sRealProblemTheWorldBankisundeniablyincrisis.Butnotbecauseitspresident,PaulWolfowitz,gothis
Thewould-besleeperwhorefightshisdailybattlesinbed——orrehearsestomorrow’sproblems——findsithardtofallasleep.Then
Thewould-besleeperwhorefightshisdailybattlesinbed——orrehearsestomorrow’sproblems——findsithardtofallasleep.Then
Thewould-besleeperwhorefightshisdailybattlesinbed——orrehearsestomorrow’sproblems——findsithardtofallasleep.Then
随机试题
宝玉挨打后,“两个眼睛肿的桃儿一般,满面泪光”的人是________。
服毒后的洗胃处理,正确的是()
钻石征见于
可以保持蛋白质活性的蛋白质沉淀方法是
男性外生殖器及前列腺的发育是由于乳腺腺泡发育主要是
既能补阳益阴,固精缩尿,明目,又能止泻的药物是
如果操作技能发展较言语技能好,则不可能出现的是()。
复数是虚数,则实数x应满足的条件是________.
在两岸统一问题上“寄希望于台湾人民”是指()。
Therichmanandthepoortailorlivedin______.Therichmangavethepoortailoralotofmoney,because______.
最新回复
(
0
)