首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
If you dream in color, you’re not alone: the majority of people today claim to have. colorful dreams. But it wasn’t ’always thus
If you dream in color, you’re not alone: the majority of people today claim to have. colorful dreams. But it wasn’t ’always thus
admin
2010-07-24
64
问题
If you dream in color, you’re not alone: the majority of people today claim to have. colorful dreams. But it wasn’t ’always thus. Research conducted in the early part of the last century consistently found that people reported dreaming most often in black and white. According to Eva Murzyn at the University of Dundee, there are at least two possible explanations for this strange anomaly(反常).
The first is methodological. The early studies tended to use questionnaires, whereas more modern studies use dream diaries (filled in upon rising in the morning) or so-called "REM-awakening", which involves interrupting people’s dream-filled periods of sleep to find out what they were dreaming about. People’s memories of their dreams are likely to be less accurate using the questionnaire approach and more likely to reflect lay(世俗的) beliefs about the form dreams generally take.
The second explanation has to do with black and white television and film. It’s possible that the boom in black and white film and television during the first half of the last century either affected the form of people’s dreams at that time, or affected their beliefs about the form dreams generally take.
According to Murzyn’s findings, it’s the explanation based on media exposure that carries more weight. She used both questionnaire and diary methods to study the dreams of 30 older (average age 64) and 30 younger people (average age 21). The methodological technique made no difference to the type of dreams people reported. Crucially, however, across both questionnaires and diaries, the older participants (who had had significant early life exposure to black and white media) reported experiencing significantly more black and white dreams over the last ten days than the younger participants (22 per cent vs 4 per cent).
Another finding was that older participants reported black and white dreams and color dreams to be of equal vividness. By contrast, the younger participants reported that the quality of black and white dreams was poorer. This raises the possibility that the younger participants didn’t really have any black and white dreams at all, but were simply labeling poorly remembered dreams as black and white.
Several awkward questions are left unanswered by this study. It’s not clear if the older participants really are experiencing more black and white dreams or if it’s their memories or beliefs about dreams that is influencing their reports.
A disadvantage for the questionnaires method is that______.
选项
A、people’s dreams were not completed
B、people can’t remember their dreams exactly
C、it has no connection with people’s diaries
D、it provides too many choices for people to choose
答案
B
解析
细节处设题。题干问的是“问卷调查法的一个缺陷”。联系原文定位句可知该句介绍了过去和现在研究梦的方法的差别。进而联系下文第三句“在被问卷调查的时候人们对梦的记忆有欠精确……”,可推知此为题干问题所在。B“人们无法准确地记住所做的梦”含义与之相符,故为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/MmN7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、Heisnotenthusiasticabouthisjob.B、Heisthinkingofleavinghisjobfornotbeingpromoted.C、Heispleasedwithhisnew
Nextyear,ifallgoesasplanned,thelargestmakerofpersonalcomputersinAsiawillbecomethethirdlargestintheworld.
A、LatinandGreek.B、EnglishandFrench.C、FrenchandGerman.D、Latin,Greek,French,andGerman.D
A、LargecirculationofnewspapersinBritain.B、NationalnewspapersinBritain.C、LocalNewspapersinBritain.D、Differencebetw
Environmentalpollutionisatermthatreferstoailthewaysbywhichhumanspollutetheir【B1】______.Wealsopolluteoursur
Environmentalpollutionisatermthatreferstoailthewaysbywhichhumanspollutetheir【B1】______.Wealsopolluteoursur
Intheearly1800’s,over80percentoftheUnitedStateslaborforcewasengagedinagriculture.Sophisticatedtechnologyandm
A、Hesoldtraffic-countingsystemtolocalgovernments.B、HedroppedoutofhislawcourseatHarvardUniversity.C、Hefoundedh
ThepopulationofChinaisalmost______(美国的五倍).
A、Comfortableenvironment.B、Frequentvisitsbytheirchildren.C、Organizedentertainments.D、Humandignityandtherespectofo
随机试题
统计假设检验中冒犯I型错误的概率等于()
乳后脂肪间隙在X线片上表现为
一般食物由胃完全排空的时间是
《政府采购法》由全国人大常委会于()审议通过。
安全对策措施具有针对性、()和经济合理性。
根据个人所得税的相关规定,在计算个体工商户的应纳税所得额时,允许据实扣除支出的有()。
关联方关系存在形式中的关系密切的家庭成员包括父母,配偶,兄弟,姐妹和子女。()
做学问,“要大处着眼,小处下手”,由博人专,不可急功近利。能大处着眼,为学方不致流于______,而有裨益于世:能小处下手,方不致流于_______。所以做学问千万不要求速效。填入画横线部分最恰当的一项是:
下列选项中.关于中国历代著名改革说法有误的是:
SpeakerA:Youdon’thavetoplaythatrecordsoloud,doyou?SpeakerB:______.
最新回复
(
0
)