首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Just as Roman gladiators drank the blood of foes to gain strength, modem Olympians have infused the blood of their own to gain e
Just as Roman gladiators drank the blood of foes to gain strength, modem Olympians have infused the blood of their own to gain e
admin
2013-06-03
24
问题
Just as Roman gladiators drank the blood of foes to gain strength, modem Olympians have infused the blood of their own to gain endurance. Blood doping, which tainted the triumphs of some Olympians, has at last been banned.
Blood doping, in short, means withdrawal of one unit of a little more of blood from an athlete’s system about four to six weeks before a competition. The blood is then stored in a frozen state while the body replenished the lost blood through natural processes. The extracted blood is unfrozen and then pumped back into the athlete’s system just before the competition. This increases the body’s hemoglobin count, hereby increasing the capacity for oxygen delivery and raising the level of endurance.
A recent colloquium on the ethics of blood doping, summarized in The Physician and Sports Medicine, cited eases of runners getting blood transfusions so they could run fast enough to qualify for Boston Marathon and of blood doping in dog and horse racing.
Blood doping may be surprisingly common among world-class endurance athletes, especially cyclists and runners. Blood doping is cheating and it is now banned by the International Olympic Committee, but it is still impossible to test, and till sure checks are found, one can only count on the personal ethics of the sportspersons concerned.
Does blood doping really work? Buick et al. and Williams et al. have made some studies in the laboratory. In one study, 11 highly trained male track athletes underwent extensive treadmill testing before and alter phlebotomy with re-infusion of 900mi of antilogous freeze-preserved red cells. The blood doping increased the mean hemoglobin concentration 8% (from 15.1% to 16.3% gnm/100ml) , maximal oxygen consumption 5% , and running time to exhaustion 35%. In another study, 12 experienced male distance runners who received 920ml of antilogous blood had a mean 7% increase in hemoglobin concentration and a mean 45-second improvement in time on a 5-mile treadmill run, compared with results after they received 920m1 saline. In the third study, 9 male college students who received two units antilogous blood had a significant increase in hemoglobin concentration and maximal oxygen consumption on a cycle ergo-meter.
It is reasonable to conclude that blood doping does work when properly performed in the laboratory. But does it work in the field?
The problem in determining if blood doping works in the field is that almost all the reports are anecdotal. Whether it works or not, blood doping as it was done for the U.S. Olympic cyclists is to be condemned. Three of the cyclists developed flu-like symptoms 36 hours after transfusion, and one of them, when asked about blood doping, said, "Yeah, I did it. I got sick and it ruined me for the Olympics." To be sure, some of the cyclists who blood-doped won medals, but so did some who refused blood doping. Likewise, not all Olympians who admitted to blood doping were medal winners: an Italian runner who blood-doped for the marathon said he ran poorly and the national cross-country team alleged to have blood-doped ran poorly. In short, one cannot tell from anecdotal reports whether or not blood doping works in the field.
Which of the following statements is true according to the passage?
选项
A、Those who admit blood doping will be punished by law.
B、Blood doping does athletes good.
C、The athletes who blood-doped are sure to win.
D、There is no way to find out the cases of blood doping.
答案
D
解析
推断题。第四段第二句提到“…,but it is till impossible to test…”,最后一段提到的“…almost all the reports are anecdotal.”(……几乎所有的报告都带有传闻性质的。),因而可以推测没有办法检测到违规输血的真实个案,故选D A 在文中投有提到,而B 和C 的内容也有误,因为违规输血只是在实验室的研究中表明对提高运动员成绩有效,但没有证据表明在实际中是否有效。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/MtQK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Decidewhichofthechoicesgivenbelowwouldbestcompletethepassageifinsertedinthecorrespondingblanks.Mostpeople
ThemanwenttoSeychellesbecausehe______.
Researchers_____thatgenesmaydeterminethestrengthoftheimmunesystemwhichcouldhelpexplainhowaninfectiousdiseaseco
Thedirectorwascritical______thewayweweredoingthework.
Thisisanageofcooperation,andtoday’sleaderisusuallyonesittingatatablewithanothersix,sleevesrolledup,trying
Hewantedtobecomeawriter,buthisfatherdidn’tthinkitwasa______profession.
Thenumberofstudentscarryingmobilephonesisincreasing.Therearedifferentvoicestowardthephenomenon.Doyouthinkscho
Whatistheintentionofthisconference?
HealthMinisterNicolaRoxon’slatestproposalthatpatientsbeallocatedtodoctorsonalistbasisisstraightoutoftheplay
Ifyouweretobeginanewjobtomorrow,youwouldbringwithyousomebasicstrengthsandweaknesses.Successor【C1】______in
随机试题
关于公司债券申请上市交易,以下说法正确的有()。 Ⅰ.公司债券上市交易申请应经中国证监会审核同意 Ⅱ.公司债券上市交易申请应经证券交易所审核同意 Ⅲ.签订上市协议的公司应当在规定的期限内公告公司债券上市文件及有关文件 Ⅳ.申请文
创伤抢救中,需首先处理
口服补液盐液体的张力为
(2011年、2009年)污水泵站的设计流量一般按()污水量确定。
世界银行贷款项目完工报告主要内容不含有()。
根据《安全生产法》,矿山建设项目和用于生产、储存危险物品的建设项目,应当分别按照国家有关规定进行()。
地方、部门公布的统计数据涉及国家统计数据,并且与国家统计局公布的数据不一致时,()。
提出遗忘曲线的是()
把下面的六个图形分为两类,使每一类图形都有各自的共同特征或规律,分类正确的一项是:
下列程序是用来判断数组中特定元素的位置所在的。#include<conic.h>#include<stdio.h>intfun(int*s,intt,int*k){inti;*k=0;
最新回复
(
0
)