首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Almost every day we see something in the papers about the latest exciting developments in the space race. Photographs are regula
Almost every day we see something in the papers about the latest exciting developments in the space race. Photographs are regula
admin
2013-01-25
56
问题
Almost every day we see something in the papers about the latest exciting developments in the space race. Photographs are regularly flashed to the earth from thousands and even millions of miles away. They are printed in our newspapers and shown on our television screens as a visible proof of the man’s newest achievements. The photographs neatly sum up the results of these massive efforts to ’ conquer space’ and at the same time they exposed the absurdity of the undertaking. All we can see is an indistinguishable blob that is supposed to represent a planet seen from several thousand miles away. We are going to end up with a little moon-dust and a few stones which will be put behind glass in some museum. (41)__________
(42)__________It is just an extension of the race for power on earth. Only the wealthiest nations can compete and they do so in the name of pure scientific research. But in reality, all they are interested in is power and prestige. They want to impress us, their spectators, with a magnificent show of strength. Man has played the power game ever since he appeared on earth. Now he is playing it as it has never been played before. The space race is just another aspect of the age-old argument that "might is right".
(43)__________But what has the space race done to relieve the suffering of the earth’s starving millions? In what way has it raised the standard of living of any one of us? As far as the layman is concerned, the practical results of all this expenditure of money and efforts are negligible. Thanks to space research, we can now see television pictures transmitted live halfway across the globe and the housewife can use non-stick frying pans in the kitchen. The whole thing becomes utterly absurd when you think that no matter what problems man overcomes, it is unlikely that he will ever be able to travel even to the nearest star.
(44)__________For the first time in his history, man has the overwhelming technological resources to combat human suffering, yet he squanders them on meaningless pursuits.
(45)__________Individuals with limited budgets usually get their priorities right; they provide themselves with necessities before trying to obtain luxuries. Why can’t great nations act in the same sensible way? Let us put our house in order first and let space look after itself.
[A] An increasing number of people even begin to picture a space travel in recent years.
[B] Poverty, hunger, disease and war are man’s greatest enemies and the world would be an infinitely better place if the powerful nations devoted half as much money and effort to these problems as they do to the space race.
[C] The space race is not simply the objective search for knowledge though it is often made out to be.
[D] On the other hand, people benefit dramatically from the development of science and technology.
[E] This is hardly value for money when you think that our own earth can provide countless sights that are infinitely more exciting and spectacular.
[F] We are often told that technological know-how, acquired in attempting to get us into orbit, will be utilized to make better on earth.
[G] If a man deprived himself and his family of food in order to buy and run a car, we would consider him mad.
选项
答案
F
解析
主题句推断题。本题缺失的内容是第三段的首句。通过后面的内容我们同样可以判断出这是一个主题句。从后面的内容我们可以看出本段的中心是作者对太空技术能改善人类生活水平的质疑。空格后用but引出一系列的质疑问题,由but转折,我们可以分析出空格前的内容应该是对太空技术持肯定的态度,即能改善人类生活。查看选项,只有F反映了这一观点,由此,可得出该段的首句是F。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/N4p4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Thegovernmentistobanpaymentstowitnessesbynewspapersseekingtobuyuppeopleinvolvedinprominentcases(1)_____trial
Theauthorraisestheissueofethicalconsiderationincloninginparagraph1inordertoTheauthordirectsattentionto"Hua
ItcanbeinferredfromParagraph1thatoneimportantfactorintheincreasingimportanceofeducationintheUnitedStateswas
BlackdeaththatdroveNewtonfromhiscollegeandintoamomentousdiscovery,(1)_____Englandin1665.Astronomicalrecordsof
Inanidealworld,thenation’seliteschoolswouldenrollthemostqualifiedstudents.Butthat’snothowit(1)_____.Applican
WhichofthefollowingisNOTthereasonthatbreakfastisessential?Theword"gusto"(Paragraph5)mayprobablymean
Europeisdesperatetosucceedinbusiness.Twoyearsago,theEuropeanUnion’sLisbonsummitsetagoalofbecomingtheworld’s
Howdoweplacepeopleinsocietyinrelationtoourselves,accordingtothetext?AdamSmith’ssocialmake-upwasinvalidated
随机试题
鲁迅的原名是()
心源性哮喘应首选下列哪一种药物:
红硬,硬结直径6mm,则结核菌素试验反应结果应为()
中国沈阳某进出口公司电告法国某贸易公司,以FOB(2010年《国际贸易术语解释通则》)为条件出售一批服装,信用证付款。广州公司将货物装上“玛丽”号轮船,整批货物分装在三个集装箱中(承运人签发的提单受《海牙规则》调整)。当承运船舶在海上航行时,由于船员疏忽,
专业分包人须在进场前,将其承包范围内的施工组织设计报技术部,由()后方可依照施工。
我国现行的增值税属于消费型增值税。()
根据《国内航空运输承运人赔偿责任限额规定》,对每名旅客随身携带物品的赔偿责任限额为()。
在对象—关系数据库系统中,创建新的基本数据类型需要说明的信息包括______。Ⅰ.类型名Ⅱ.类型的存储信息Ⅲ.类型的地址Ⅳ.类型与ASCII码之间的转换
在具有2n个节点的完全二叉树中,叶子节点个数为()。
AKeepYourVoiceLowAlltheTimeBPutYourselfintheBoss’sPositionCProposeYourSolutionDDon’tGoinWhenYouAre
最新回复
(
0
)