首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Men are generally better than women on tests of spatial ability, such as mentally rotating an object through three dimensions or
Men are generally better than women on tests of spatial ability, such as mentally rotating an object through three dimensions or
admin
2022-08-06
52
问题
Men are generally better than women on tests of spatial ability, such as mentally rotating an object through three dimensions or finding their way around in a new environment. But a new study suggests that under some circumstances a woman’s way of
navigating
is probably more efficient.
Luis Pacheco-Cobos of the National Autonomous University of Mexico and his colleagues discovered this by following mushroom gatherers from a village in the state of Tlaxcala for two rainy seasons. Two researchers, each fitted with GPS navigation devices and heart-rate monitors, followed different gatherers on different days. They recorded the weight of the mushrooms each gatherer collected and where they visited. The GPS data allowed a map to be made of the routes taken and the heart-rate measurements provided an estimate of the amount of energy expended during their travels.
The results, to be published in Evolution and Human Behaviour, show that the men and women collected on average about the same weight of mushrooms. But the men travelled farther, climbed higher and used a lot more energy—70% more than the women. The men did not move any faster, but they searched for spots with lots of mushrooms. The women made many more stops, apparently satisfied with, or perhaps better at finding, patches of fewer mushrooms.
Previous work has shown that men tend to navigate by creating mental maps of a territory and then imagining their position on the maps. Women are more likely to remember their routes using landmarks. The study lends support to the idea that male and female navigational skills were honed differently by evolution for different tasks. Modern-day hunter-gatherers divide labor, so that men tend to do more hunting and women more gathering. It seems likely that early humans did much the same thing.
The theory is that the male strategy is the most useful for hunting prey; chasing an antelope, say, would mean running a long way over a winding route. But having killed his prey, the hunter would want to make a beeline for home rather than retrace his steps exactly. Women, by contrast, would be better off remembering landmarks and retracing the paths to the most productive patches of plants.
The research suggests that in certain circumstances women are better at navigating than men, which might lend some comfort to a man desperately searching for an item in a supermarket while his exasperated wife methodically moves around the aisles filling the shopping trolley. He is simply not cut out for the job, evolutionarily speaking.
The result of the experiment indicated that women gatherers
选项
A、knew how to regain energy.
B、were good at remembering landmarks.
C、were easily content.
D、travelled more efficiently.
答案
D
解析
根据result定位到第三段。研究结果就是男女采集者采集的蘑菇重量差不多,但男性走的路程更远,爬得更高,由此可以推断女性travel more efficiently,选D项。原文说女性由于走的路少些,没有爬那么多山,因此耗能比男性少,没有提到女性重新获得能量的话题,A无原文依据;B项意思正确,但它说的是previous work的研究结果,所以排除;第三段讲到女性满足于寻找蘑菇少量生长的地方,C把语义范围扩大,表述不准确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/NFmZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Atschoolwewentoveroursocialnetworkingguidelines.【C1】______theobvious—don’tbeinappropriatewithstudentsthroughtexti
Lawyersarelessthan1%ofAmericanadults,【C1】______theyarewell-representedingovernment.Boththepresidentandthevice-p
Parentsandstudentsarenowrelyinglessontakingoutloansandmoreongrants,scholarshipsandtheirownincomeandsavings,
Parentsandstudentsarenowrelyinglessontakingoutloansandmoreongrants,scholarshipsandtheirownincomeandsavings,
Parentsandstudentsarenowrelyinglessontakingoutloansandmoreongrants,scholarshipsandtheirownincomeandsavings,
Whatdoesthehamburgersayaboutourmodernfoodeconomy?Alot,actually.OverthepastseveralyearsWaldoJaquithintendedt
Whatdoesthehamburgersayaboutourmodernfoodeconomy?Alot,actually.OverthepastseveralyearsWaldoJaquithintendedt
Therigidhigher-educationbusinessisabouttoexperienceawelcomeearthquake.Traditionaluniversitiesnowfaceanew【C1】____
Writealettertoencourageyourlittlebrotherstudyhardinschool,befullypreparedforthecomingCollegeentranceexaminat
Iadvisedherthatinthepresenceoftheprincesssheshouldnotsayanythinguntil______.
随机试题
甲与乙签订了一份合同,约定由丙向甲履行债务,现丙履行债务的行为不符合合同的约定,甲有权()。
分别列出肝细胞性黄疸和胆汁淤积性黄疸的特征。
患者,女性,45岁,因脑肿瘤、颅内压增高,行脑室引流术后3小时,引流管内无脑脊液流出,不正确的处理方法是
下面有关间脑的正确描述是
在流行性乙型脑炎的叙述中,哪项是错误的
某公路路面工程,里程桩号为K4+100~K28+100,总长度为24km。路面结构层分为级配砾石底基层、水泥稳定碎石基层、沥青面层(单层)。建设单位希望施工单位尽可能用最短时间完成该路面工程施工。施工单位根据自己的能力准备组织两个路面施工队平行施工以完成该
分析歌曲《月之故乡》要求:写出调式调性。
古埃及的金字塔时代是指()。
TakeataxiinShanghaiandyouwillpaymorethanyouwouldforarideof【1】______.distanceinBeijing.
GeneralIdeasaboutRhetoricI.Thedefinition&understandingofrhetoricA.Dictionarydefinition:theartofusingwords【T1】
最新回复
(
0
)