首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Microelectronics Revolution The 1980s are likely to be considered as a more than somewhat interesting decade for the United
Microelectronics Revolution The 1980s are likely to be considered as a more than somewhat interesting decade for the United
admin
2013-12-28
76
问题
Microelectronics Revolution
The 1980s are likely to be considered as a more than somewhat interesting decade for the United Kingdom and indeed for other industrialized countries. The political, social and economic autonomic reflexes in operation for the greater part of this century will have to give way to the new as conditions change. Paramount amongst these changes is the advent of microelectronics with their ability to increase productivity and the end of cheap, easily manipulated sources of energy. Together these will undoubtedly change the pattern of industrialization and industrialized life in a radical manner not seen in the UK since the early 19th century.
Most technological changes are somewhat less than fundamental. Many act on an individual process of industry and so their effects on the general economy can be boxed off. Others act on the demand side with new products, often for new markets. Microelectronics, though, are different. It is difficult to think of parts of the economy on which they will not have an impact; it is especially very difficult to think of the many new consumer products that will evolve. It is already being used, in productive processes through robotics, in production planning through cheap computers, as cheap and easy to maintain components, and through telecommunications, teletext systems and word processing to provide, transmit and store information.
The resulting large increases in productivity will mean that increased levels of output will be produced using fewer resources of manpower, raw materials and energy. On the face of it this has to be a good thing, it opens vistas that were previously closed. The cost, however, is measured in terms of the resulting job losses, job changes and lack of new jobs. If we sit back and allow the market to work allocating wealth and jobs-in other words-continue as we are at present, either the technologies will not be introduced at all or there will be social confrontation on a massive scale.
This new technology improves productivity at precisely the time world trade growth is declining, and this is likely to diminish even further given the responses to the shortage of energy sources. This will almost certainly mean that our ability to supply will outstrip(超过)our ability to demand, giving a classic high unemployment.
According to the writer, what will happen if we allow market forces alone to allocate wealth and jobs?
选项
A、World trade will immediately start to decline.
B、The new technological developments may not be brought into the best possible way.
C、Resources will be allocated in the best possible way.
D、There will be great social advances.
答案
B
解析
如文中第三段所分析的那样,如果我们听任市场独自对财富与工作进行调配,其结果只能有两种可能,一种是“无法产生新技术”。也就是B所描述的那样,另一种是“大范围内爆发社会冲突”,这与D中的说法正相反,所以D错误。不管是哪种,都是消极结果,所以C也不对。A中的内容在第四段才出现,与本题没有关系。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/NGQd777K
本试题收录于:
职称英语理工类C级题库职称英语分类
0
职称英语理工类C级
职称英语
相关试题推荐
FriendlyRelationswiththePeopleAround1Youdependonallthepeoplecloselyaroundtogiveyouthewarmfeelingofbelongin
PanicApanicisaformofcollectiveinwhichagroupofpeople,facewithanimmediatethreat,reactinanuncoordinateda
Thequestion"Areyouamanoramouse?"reallymeanstoaskwhetheryoubelieveThelastparagraphtellsusthatwhenyouare
FlorenceNightingaleFlorenceNightingalewasborninFlorence,Italy,whileherwealthyEnglishparentsweretravelinginEu
Intherecentpast,medicalresearchershaveshownthatheartdiseaseisassociatedwithcertainfactorsinourday-to-daylives
SomeSchoolingonBackpacksAccordingtotheU.S.ConsumerProductSafetyCommission,5,900kidsweretreatedathospitale
SomeSchoolingonBackpacksAccordingtotheU.S.ConsumerProductSafetyCommission,5,900kidsweretreatedathospitale
AdaptationofLivingThingsCertainanimalsandplantsdevelopcharacteristicsthathelpthemcopewiththeirenvironmentbe
Thebookprovidesaconciseanalysisofthecountry’shistory.
OurcorrespondentCarlfromSouthAfricawillgiveusabriefintroductionoftheirpresidentialelection.
随机试题
损伤后出现外无肿形,自觉疼痛范围痛无定处,体表无明显压痛点,属于
屈原创作的《离骚》与《诗经》并称“______”,对后世诗歌产生了深远影响。
关于Hp感染,下列哪些说法正确
A、γ-羟丁酸B、西地那非C、麦角酸D、吗啡阿托品注射液E、阿普唑仑根据《麻醉药品和精神药品品种目录(2007年版)》属于第一类精神药品的是
中药说明书格式中的"主要成分"是指
某金融机构2008年第三季度业务情况如下:(1)发放贷款取得利息收入3000万元,其中包括用自有资金发放贷款取得的利息120万元,用储蓄存款发放贷款取得利息收入1800万元;(2)为市人事考试中心代收考试费用200万元,取得手续费3万元;(3)转让某种债
苹果几乎将消费文化表现得________。有人为了一台苹果手机去卖肾,也有人为了得到新发布的iPad彻夜排队。这种事不分种族不分国家发生在整个地球上,地球人被苹果打造的消费帝国迷得________。依次填入画横线部分最恰当的一项是()。
若a,b为实数,且的值是______。
1997年修改后的《刑法》赋予公民对某些犯罪采取绝对防卫而不受限度限制的权利,即对正在进行()以及其他严重危及人身安全的暴力犯罪采取防卫行为,造成不法侵害人伤亡的,不属于防卫过当,不负刑事责任。
.假设内存管理采用可变式分区分配方式,系统中有五个进程P1一P5,且某一时刻内存使用情况如下图所示(图中空白处表示未使用分区)。此时,若P5进程运行完并释放期占有的空间,则释放后系统的空闲区数应(1);造成这种情况的原因是(2)。
最新回复
(
0
)