首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
In the following text, some sentences have been removed. For Questions 41-45, choose the most suitable one from the list (A、B、C、
In the following text, some sentences have been removed. For Questions 41-45, choose the most suitable one from the list (A、B、C、
admin
2011-10-20
52
问题
In the following text, some sentences have been removed. For Questions 41-45, choose the most suitable one from the list (A、B、C、D、E、F、G……) to fit into each of the numbered blank. There are several extra choices, which do not fit in any of the gaps. (10 points)
Globalization was the buzzword of the 1990s, in the last two decades, the mount of money and goods moving between countries has been rising steadily. At the same time, trade barriers across the world have been lowered. So how close are we to a true global economy and what effect is it likely to have?
Anyone who doubts that global financial markets control national economies need only look at the crisis facing the "tigers" of the Far East. Last year, the value of their currencies plummeted, after investors decided their economic policies were no tough enough. Now the region is suffering slower growth, lower living standards and rising unemployment. The situation in Asia shows how power has shifted from individual governments to the markets. In theory, governments are free to set their own economic policies; (41)______.
The trend towards globalization began in earnest in the early 1970s when the system of fixed exchange rates, set up after World War Ⅱ, was dismantled. This meant that the value of currencies would now be determined by the markets instead of individual governments. Over the next two decades, countries slowly began to remove their exchange controls. (42)______.
Other factors contributing to the rise of globalization are new communications technologies, and better transportation systems, these have enabled companies to grow into multinational producing goods on one side of the planet and selling them on the other. Lower costs have also helped the price of telephone calls, for instance, is cheaper now than at anytime in history. But adjusting to this new "economic order" is proving difficult. In the developed world, and in particular the European Union, globalization is facing widespread public resistance. Critics complain that, without the protection of trade barriers, jobs are being lost to workers in poorer countries, and wages for employees in rich countries are falling. Opponents in the European Union point to the effects that globalization has had in the US and Britain. In those countries, wages are stagnant except for a privileged few and taxes and welfare benefits have been reduced to help companies compete with industries in the developing world.
(43)______.
Those in favor of globalization accuse their critics of being short-sighted protectionists. They claim a more integrated global economy will ultimately benefit everyone because it will enable countries to specialize in those areas where they perform best. Developing countries, with their higher populations and lower wages, will concentrate on labor-intensive industries, such as raw materials manufacturing, in much the same way as western countries did during the industrial revolution. (44)______.
The effect of this, say supporters, will be to improve productivity in all countries, leading to higher living standards. The free movement of capital will also help poorer countries develop so they can play a full and active role in the world economy.
(45)______.
But how close are we to a truly global economy? For the losers, probably too close. But in terms of real economic integration, there is still a long way to go.
A. Even supporters of globalization acknowledge, however, that there will be losers. At present, those suffering most are people working in labor-intensive industries in the developed world. Already, they are facing rising unemployment and falling wages, as companies struggle to compete with manufacturers in developing countries. They argue that, without the protection of trade barriers and the welfare state, their chances of improving their skills and living standards will disappear, resulting in a growing divide between rich and poor.
B. Foreign investment is also extremely small, amounting to little more than five percent of the developed world’s domestic investments.
C. A global economy would mean complete freedom of movement of goods and services, capital, and labor. Yet, even ignoring the tariffs and other restrictions still in place, cross-border trade remains tiny compared to the volume of goods and services traded within countries.
D. In practice, they must conform to a global economic model or risk being penalized by the markets.
E. The richer countries, on the other hand, will diversify into hi-tech industries, where high productivity and specialist knowledge are paramount.
F. Opponents of globalization also point to its effects on workers in poorer countries. They agree that multinationals may be helping to reduce unemployment in the developing world, but they argue that jobs are hardly worth having since they are low-paid and exploitative.
G. By 1990, nearly all world’s major economics had got rid of restrictions on how much money could be moved in and out of their countries.
选项
答案
G
解析
本题位于该段段尾,该段前面提到:实际上全球化趋势在二十世纪七十年代初期就开始了,当时第二次世界大战后建立的固定汇率体制被废止。这就意味着货币的价值将由市场而不是单个政府决定。在随后20年里,一些国家慢慢开始取消外汇监管。该段首先提及二十世纪七十年代初开始的全球化趋势,然后过渡到20年间的变化。因此最后提及1990年非常自然,符合时间顺序。此外,本题前一句中提到了"remove their exchange controls",这与选项G中的"got rid of restrictions"属于语义场复现,两者意思相同,因此填入此项能够保证段落的连贯性。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/NJp4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Theauthorconsidersanewtheorythatcoherentlyrelatesdiversephenomenatooneanothertobethe______Thepassagesupplies
Inthefollowingtext,somesentenceshavebeenremoved.ForQuestions41-45,choosethemostsuitableonefromthelist(A、B、C、
Britain’sgardenershaverevealedoneoftheirgreatestpethates—otherpeople’scats.Okay,they’resadisticmurderers—butisi
WhichstatementisNOTtrueaccordingtothepassage?WhichofthefollowingstatementcanNOTbedrawnfromtheinformationgi
Idislikeher______attitude,(friend)
Myfriendswhohavealreadygraduatedfromuniversitiestellme______mostlyrelyonInternetalumni.(他们和老校友的关系)
ThepressintheUnitedStatesisveryimportantbecause,【C1】______thaninanyothercountry,itisrecognizedashavingaresp
Hekepttheportrait______hecouldseeiteveryday,asitalwaysremindedhimofhisearlyschooldays.
You’veseenanadvertisementinthe"CampusNews"offeringascholarshipinEnglishliteraturebyaprivatefoundation.Writet
Acontroversialdecisiononwhetherchoicecutsofsteakandcartonsofmilkproducedfromclonedanimalsaresuitableforthed
随机试题
Itwashisself-confidencethat______(able)himtobecomeacompetentengineer.
A.冰硼散B.黄氏响声丸C.桂林西瓜霜D.锡类散E.栀子金花丸患者,女,40岁,患慢性喉痦,症见寒热头痛,声音嘶哑,咽喉肿痛,咽干灼热,证属风热外束,痰热内盛,宜选用的成药是()。
根据行政法规规定,县级以上地方各级政府机构编制管理机关应当评估行政机构和编制的执行情况。关于此评估,下列哪一说法是正确的?
影响净资产收益率的指标不包括()。
下列关于商业银行流动性辅助监管指标的说法,不正确的是()。
B公司是一家化工企业,其2002年和2003年的财务资料如下:(单位:万元)公司2003年的销售增长率5.8%,预计今后的销售增长率可稳定在6%左右,且资本支出、折旧与摊销、营运资本以及利润等均将与销售同步增长,当前的国库券利率8%,平均风险溢价2
“能不能接受教育和接受什么样的教育是区别社会地位的标志。”这集中体现了古代教育的()特征。
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性。
在考生文件夹下有一个工程文件sjt4.vbp(相应的窗体文件名为sjt4.frm),其功能是通过调用过程Sort将数组进行降序排序。程序运行后,分别向四个文本框中各输入一个整数(如图1所示),然后单击命令按钮,即可使数组按降序排序,并显示在文本框中(如图2
Itwastoolateto______ofthecontract.
最新回复
(
0
)