首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
In the last ten years, the Internet has opened up incredible amounts of information to ordinary citizens. But using the Internet
In the last ten years, the Internet has opened up incredible amounts of information to ordinary citizens. But using the Internet
admin
2011-02-25
47
问题
In the last ten years, the Internet has opened up incredible amounts of information to ordinary citizens. But using the Internet can he like walking into a library where the books are all lying on the floor in piles. While tools like Google allow some structured search, much of the data from such searches is outdated or of questionable value. Some web enthusiasts have taken up the task of organizing information through a democratic means that only the Internet allows: an encyclopedia of the people, by the people, and completely free to copy and distribute.
This ‘people’s encyclopedia’ of the Web — a free site called Wikipedia — has provided a unique solution by inviting individuals to participate in the process of rationalizing and updating web content. At the heart of this movement are wikis, web sites that allow users to directly edit any web page with one click of the mouse.
Wikipedia — the largest example of these collaborative efforts — is a functioning, user-contributed online encyclopedia that has become a popular and highly regarded reference in just three years of existence. The goal of Wikipedia was to create an encyclopedia that could he shared and copied freely while encouraging people to change and improve the content. Each and every article has an “Edit this page” button, allowing anyone, even anonymous passersby, to add or delete any content on the page. It seems like a recipe for disaster and chaos, but it has produced surprisingly credible content that has been evaluated and revised by the thousands of international visitors to the site. For many, it finally realizes the original concept of World Wide Web creator Tim Berners-Lee — an online environment where people not only browse content, but freely and actively exchange information.
The Wikipedia project was started by Jimmy Wales, head of Internet startup Bomis.com, after his original project for a volunteer, hut strictly controlled, free encyclopedia ran out of money and resources after two years. Editors with PhD degrees were at the helm of the project then, but it produced only a few hundred articles. Not wanting the content to languish, Wales placed the pages on a wiki website in January 2001 and invited any Internet visitors to edit or add to the collection.
The site became a runaway success in the first year and gained a loyal following, generating over 20,000 articles and spawning over a dozen language translations. After two years, it had 100,000 articles, and in April 2004, it exceeded 250,000 articles in English and 600,000 articles in 50 other languages. Over 2,000 new articles are added each day across all the various languages. And according to website rankings at Alexa.com, it has become more popular than traditional online encyclopedias such as Britannica.com and is one of the top 600 most heavily visited websites on the internet.
Which of the following is true about Wikipedia?
选项
A、It has once run into trouble.
B、There existed disaster and chaos in the beginning.
C、Many articles of it are outdated or of questionable value.
D、It has been a great success from the beginning.
答案
D
解析
事实细节题。文章最后一段提到维基百科一经面世就大获成功,每年词条数都会大大增加,现已成为互联网上访问率最高的600家网站中的一员,因此[D]正确。[A]、[B]违背原文事实;[C]是从互联网上搜索到的信息的特征,均排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/NOZ4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Youhearagreatmanycomplaintstodayabouttheexcessivesecurityconsciousnessofouryoungpeople.Mycomplaintisthe(1)__
Inthepastyear,alothaschangedinthefieldofhumanspaceflight.(46)InJanuary,PresidentGeorgeBushbrushedasidethef
Theeffectsof"severalactsoftheMarylandandVirginialegislatures"passedduringandafterthe1660’swerethattheyThep
MyeldestdaughterlanInternetconsultant,isonly30,butshehasalreadylivedinfivedifferenthousesinfivedifferentpl
(46)Basedonaccumulatedsocialresearch,therenowcanbelittledoubtthatsuccessfulandwell-adjustedchildreninmodemsoci
Indeterminingthevalueofspecialprotectivelaborlegislationforwomen,whatdoestheauthorconsidermosthelpful?Ashort
ThefirstgreatclichéoftheInternetwas"Informationwantstobefree."Thenotionwasthatnooneshouldhavetopayfor"co
ThesizeoftheEskimolanguagespokenbymostwhitesis______.Someoftheevidenceaboutlanguageinthepassageistakenfr
IntheUnitedStates,thefirstday-nurserywasopenedin1854.@Nurserieswereestablishedinvariousareasduringthe(1)_____
随机试题
A.腺淋巴瘤B.阻塞性腮腺炎C.舍格伦综合征D.结核E.儿童复发性腮腺炎符合下列腮腺造影表现的病变是主导管形态正常,分支导管数目较少,末梢导管点状扩张,8年后复查末梢导管点状扩张完全消失
劳神过度易损伤的脏腑是
建设项目竣工验收时,在正常情况下的验收范围是()。
项目的运营负荷如何确定?
工程项目的控制性施工进度计划是指()。
下列各项资产中,无论是否存在减值迹象,每年年末均应进行资产减值测试的是()。
基础教育课程改革倡导一种新型的教师观,这种教师观是()。
“学习过程就是尝试错误的过程”,这一观点属于哪种学习理论?()
辩证思维方法“由抽象上升到具体”,是指()
PicnicintheDining-Room"Weshallbehavingapicnictomorrowafternoon,"saidmyhostess,Mrs.Brown."Itwillbequite
最新回复
(
0
)