首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
When scientists first warned in the 1970s that CFCs could attack ozone, the U.S. responded by banning their use in spray cans. B
When scientists first warned in the 1970s that CFCs could attack ozone, the U.S. responded by banning their use in spray cans. B
admin
2012-04-23
47
问题
When scientists first warned in the 1970s that CFCs could attack ozone, the U.S. responded by banning their use in spray cans. But the rest of the world continued to use CFC - based aerosol cans , and overall CFC production kept growing. The threat became far clearer in 1985 , when researchers reported a "hole" in the ozone layer over Antarctic. Although the size of the hole varies with the seasons and weather patterns, at times Antarctic ozone has been depleted by as much as 50% in some spots. As a result of this disturbing development, 24 nations, including the U. S. and the Soviet Union, met in Montreal two summers ago and agreed to cut back on CFCs. The so - called Montreal Protocal is designed to achieve a 35% net reduction in worldwide CFC production by 1999.
That’s not good enough, however, the same stability that makes CFC so safe in industrial use makes them extremely longlives, some of the CFCs released today will still be in the atmosphere a century from now. Moreover, each atom of chlorine liberated form a CFC can break up as many as 100, 000 molecules of ozone.
For this reason, governments should ensure the careful handling and recycling of the CFC now in use. When plastic -foam burger holders are broken, the CFCs trapped inside escape. Discarded refrigerators release CFCs as well, and, a significant part of the U.S. contribution to CFC emissions comes from draining automobile air conditioners. Such release of CFCs could be prevented if consumers and businesses were offered cash incentives to return brokendown air conditioners and refrigerators to auto and appliance dealers. Then the units could be sent hack to the manufacturers so that the CFCs could be reused.
While recycling will help, the only sure way to save the ozone is a complete ban on CFC manufacture, which should be phased out over the next five years. Fortunately, as the Montreal Protocal demonstrates, banning CFCs will be far simpler than reducing other dangerous gases. But a ban could admittedly be economically disruptive to the entire world: the annual market for CFCs is some $ 2.2 billion. The Soviet Union, which is a heavy user of CFCs, will have a particularly tough time phasing out the chemicals. "I agree with the ban in principle, "said Vladimir Sakharov, a member of the Soviet State Committee for Enviromental Protection, "but in practice it will be extremely difficult. Our economy is not flexible as others. "
To make the transition easier, chemical companies are working hard to find practical substitutes for CFCs. The most promising approach so far is to use CFC family members that are chemically altered to make them less dangerous to the environment. The chlorine - free substitutes is the high cost of making them. It may be that until better manufacturing techniques are developed, consumers will have to pay more for affected products. The prospect is not a pleasant one, it is a small price to pay for curbing the green house effect and saving the life -preserving ozone layer.
Why should governments ensure the careful handling and recycling of the CFCs now in use?
选项
A、Because the CFCs directly damage the people’s health.
B、Because the CFCs are poisonous chemicals.
C、Because the production of the CFCs costs a lot.
D、Because the CFCs can attack ozone by liberating atoms of chlorin
答案
D
解析
关于这一问题,在原文的第三段一开头就提到“For this reason, governments should ensure the careful handling and recycling of the CFC now in use”而这个原因在前面的第二段讲得很清楚:CFC的稳定性和对大气的破坏性都很强,CFC中释放的每一个微量的氧气就能破坏多达10多个臭氧分子,因此应选择D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/NTiO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
ItisinterestingtoreflectforamomentuponthedifferencesintheareasofmoralfeelingandstandardsinthepeoplesofJap
Itisfrequentlyassumedthatthemechanizationofworkhasarevolutionaryeffectonthelivesofthepeoplewhooperatethene
FromthefirstnovelSisterCarrieon,______sethimselftoprojecttheAmericanvaluesforwhathehadfoundthemtobemateri
Irelandhasalottoofferthetravelerbesidesitsfamouslygreencountrysideandpopulartraditionalmusic.Itisrichon【M1】_
GrammarschoolwasforStudentswho______.
每个人所欣赏的世界都是他自己所创造出来的。每个人都有几分是艺术家,所以对于艺术都有几分欣赏力。真正艺术家所以超过一般人的地方就在于他比较超脱,比较能跳出实用圈套,用最敏锐的眼和最童贞的心去领略事物的本来面目,所以他能看到一般人所不能看到的境界。换句话说,他
A、TwoIraqiswerekilledintheattacks.B、Twenty-fourAmericanandBritishaircraftswereinvolvedintheattacks.C、Somecivil
ManyAdecadeago,atatimewhenplaceslikeIvoryCoastandEquatorialGuineawerebeinglargelyignoredbythepetroleumworl
Incontrasttotraditionalanalysesofminoritybusiness,thesociologicalanalysiscontendsthatminoritybusinessownershipis
AfterWorldWarII,whenalargecollectionofImpressionistpaintingswasmovedtotheCalrieNationaleduJeudePaumeinPar
随机试题
A.急性心房颤动B.阵发性心房颤动C.持续性心房颤动D.永久性心房颤动E.首诊心房颤动女性,45岁,患风湿性心脏病二尖瓣狭窄20年。近1个月来多次突发心悸。心电图证实为心房颤动,持续几分钟至几小时不等,可自行恢复。应诊断为
私人物品与公共物品的主要区别在于()
头面先肿,继而波及全身,小便短少,发热恶风者,多因全身水肿,肿势较缓,肢体困重,脘闷纳呆,苔白腻者,多因
提示肺动脉高压的体征提示右心功能不全的体征
材料1:V市是z省面积最大、人口最多的设区市,户籍人口超900万,同时也是“一带一路”重要节点城市、全国性综合交通枢纽和先进制造业基地之一,城市服务行业发展迅速。然而,随着商业服务模式的分工细化,越来越多的人从事与销售有关的基础服务行业,而对劳动
“不观高崖,何以知颠坠之患?不临深渊,何以知没溺之患?不观巨海,何以知风波之患?”对这一说法的理解,正确的是()。
"WewantSingaporetohavetheX-factor,thatbuzzthatyougetinLondon,Paris,orNewYork".ThatishowLeeHsienLoong,Sin
BSP过程定义以前,需要做的几件事与BSP成败密切相关,其中研究成员必须建立和理解【】及资源生命周期概念。
Aresmarterkidssmartenoughtoavoidalcoholanddrugs?Fordecades,scientistshaddocumentedthatthosewithlowerIQandle
【B1】【B3】
最新回复
(
0
)