首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Pikas are small, rabbit-like mammals that live high in the mountains on rocky slopes in western North America. During the 1990s,
Pikas are small, rabbit-like mammals that live high in the mountains on rocky slopes in western North America. During the 1990s,
admin
2022-03-28
36
问题
Pikas are small, rabbit-like mammals that live high in the mountains on rocky slopes in western North America. During the 1990s, ecologist Eric Beever revisited 24 locations—all in the Great Basin of the western United States—where pikas had been observed between 1898 and 1947, and he found that seven of the original sites no longer had pikas. The pika populations that had vanished were those at lower, warmer elevations, which suggests climate warming is involved. Generally, when climate warming changes habitat, animals move either to higher, colder elevations or farther north. However, Pikas in the Great Basin are not easily able to migrate in this way. They live on mountain ranges that are separated from other mountains by inhospitable valleys.
Further, even the most widely moving pikas tend to move less than one kilometer from their birthplaces during their lifetimes.
Consider each of the choices separately and select all that apply.
Which of the following best describes the function of the highlighted sentence in the context of the passage as a whole?
选项
A、To elaborate on an explanation of a difference between pikas and other animal populations
B、To help explain the statement about pikas that was made in the preceding sentence
C、To present new information that qualifies the findings presented in the second sentence
D、To minimize the significance of information about pikas presented in the preceding sentence
E、To provide evidence that apparently contradicts the observation initially described in the passage
答案
A
解析
本题属于功能题。定位句和前一句很明显都是支持第五句观点的例子。第五句的观点:Pikas…are not easily able to migrate in this way便是在说鼠兔不能迁徙太远,这也是鼠兔和第四句所述的那些可以迁徙的动物之间的区别,因此选项A正确。B项根据定位句的further可知,这句话和前一句并列为两个不同的例子,因此定位句只能用于解释第五句的观点,而不能解释前一句与之不同的例子。C项全篇文章都是在解释第二句的发现,无法用qualify;D项minimize有反驳之意。定位句是和前一句相并列的例子,不能反驳。E项全篇文章都是在解释第二句的观察,没有矛盾。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/NUVO777K
本试题收录于:
GRE VERBAL题库GRE分类
0
GRE VERBAL
GRE
相关试题推荐
Coralreefsareoneofthemostfragile,biologicallycomplex,anddiversemarineecosystemonEarth.Thisecosystemisoneoft
Attheendofthenineteenthcentury,arisinginterestinNativeAmericancustomsandanincreasingdesiretounderstandNative
Inchoosingamethodfordeterminingclimaticconditionsthatexistedinthepast,paleoclimatologistsinvokefourprincipalcri
Acertainairportsecurityscannerdesignedtodetectexplosivesinluggagewillalertthescanner’soperatorwheneverthepiece
Becausepostageratesarerising,HomeDecoratormagazineplanstomaximizeitsprofitsbyreducingbyonehalfthenumberofis
Whichofthefollowingbestcompletesthepassagebelow?AtarecentconferenceonenvironmentalthreatstotheNorthSea,most
Simon:Westilldonotknowwhethermachinesmightbeabletothink.Computersareabletoperformverysophisticatedtasksbut
Corporationswillsoonberequiredtoreporttothegovernmentwhethertheyhavethenecessaryreservestopaythepensionbenef
BernardBailynhasrecentlyreinterpretedtheearlyhistoryoftheUnitedStatesbyapplyingnewsocialresearchfindingsonthe
TogetherwithKeyLargoNationalMarineSanctuarytheJohnPennekampCoralReefStatePark,thefirstunderwaterparkintheUni
随机试题
WhenIwaswalkingdownthestreettheotherday,Ihappenedto【C1】______asmallbrownleatherpurselyingonthesidewalk.I【C2
患者女性,30岁,撞击后致单纯左肩关节前方脱位,1小时后来医院就诊,X线片未见合并骨折征象。此时应首先采取哪种治疗措施
A.联苯胺B.氯甲醚C.石棉D.砷E.焦炉逸散物我国职业病名单中,列入职业肿瘤,可引起间皮瘤的毒物是
在预防唇腭裂发生的措施中,哪项是错误的
肛门周围脓肿的主要症状是
区域火灾风险评估的评估内容有哪些?
2014年10月20日,甲向乙购买一批原材料,价款为30万元。因乙欠丙30万元,故甲与乙约定由乙签发一张甲为付款人、丙为收款人的商业汇票。乙于当日依约签发汇票并交付给丙,该汇票上未记载付款日期。2014年11月15日,丙向甲提示付款时,甲以乙交货不符合合
随着儿童逐渐长大,他们往往在不考虑行为的外部结果的情况下,采纳身边他人优先考虑的事情和价值标准作为自己的接受他人所推崇的行为,这种现象称为动机的外化。()
近来,微博上流行一句“是中国人就转”的口号,这是用一面澎湃激昂的民族情怀大旗,迎风一展,遮住大众的眼睛,眼花缭乱间,既剥夺民众独立思考的能力,又________他人自由的意志。爱国主义是其廉价外衣,使人跟风盲从是其内在属性,看似强大逻辑的背后,实则是批判的
单纯涎石摘除术适用于()。
最新回复
(
0
)