首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
So much data indicate the world’s progress towards meeting the Millennium Development Goals(MDGs), a set of targets adopted by w
So much data indicate the world’s progress towards meeting the Millennium Development Goals(MDGs), a set of targets adopted by w
admin
2019-08-01
44
问题
So much data indicate the world’s progress towards meeting the Millennium Development Goals(MDGs), a set of targets adopted by world leaders at the UN ten years ago. But the goal-setting exercise has further pitfalls. Too often, the goals are reduced to working out how much money is needed to meet a particular target. Yet the countries that have made most progress in cutting poverty have largely done so not by spending public money, but by encouraging faster economic growth. As Shanta Devarajan, the World Bank’s chief economist for Africa, points out, growth does not just make more money available for social spending. It also increases the demand for such things as schooling, and thus helps meet other development goals. Yet the goals, as drawn up, made no mention of economic growth.
Of course growth by itself does not solve all the problems of the poor. It is also clear that while money helps, how it is spent and what it is spent on are enormously important. For instance, campaigners often ask for more to be spent on primary education. But throughout the developing world teachers on the public payroll are often absent from school. Teacher-absenteeism rates are around 20% in rural Kenya, 27% in Uganda and 14% in Ecuador.
In any case, money that is allocated for such services rarely reaches its intended recipients. A study found that 70% of the money allocated for drugs and supplies by the Ugandan government in 2000 was lost; in Ghana, 80% was siphoned off. Money needs to be spent, therefore, not merely on building more schools or hiring more teachers, but on getting them to do what they are paid for, and preventing resources from disappearing somewhere between the central government and their supposed destination.
The good news is that policy experiments carried out by governments, NGOs, academics and international institutions are slowly building up a body of evidence about methods that work. A large-scale evaluation in Andhra Pradesh in southern India has shown, for example, that performance pay for teachers is three times as effective at raising pupil’s test scores as the equivalent amount spent on school supplies.
And in Uganda the government, appalled that money meant for schools was not reaching them, took to publicizing how much was being allotted, using radio and newspaper. Money wastage was dramatically reduced. The World Bank hopes to bring such innovations to the notice of other governments during the summit, if it can. For if the drive against poverty is to succeed, it will owe more to such ideas and their wider use than to targets set at UN-sponsored summits.
According to the text, which of the following merits can’t we derive from economic growth?
选项
A、It increases other demands such as education.
B、It may help the government to fulfill other Millennium Development Goals.
C、Faster growth will lift the poor out of poverty.
D、Economic growth may solve some problems of the poor.
答案
C
解析
属事实细节题。选项A和选项B在文章第一段倒数第二句提及,故符合文意;文章第二段第一句谈到光靠经济发展并不能解决贫穷人口的所有问题,所以不能说快速的经济发展就能让穷人脱离贫困,故选项C为正确答案。选项D是对第二段第一句的补充,符合文意。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Nh2Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
WhyisitthatmostofuscanrememberourprecisesurroundingsthemomentthatwefirstlearnedofJohnFitzgeraldKennedy’sas
Hopemaybethelovely,lyrical,inspiringthingmanypeoplebelieveitis—"thethingwithfeathers,"asEmilyDickinsoncalled
Icantapmysmartphoneandacabwillarrivealmostimmediately.Anothertapwilltellmethelatestnews,valuemyshareportf
"Isitavitalinterestofthestatetohavemoreanthropologists?"RickScott,theFloridagovernor,onceasked.Aleaderofa
"Isitavitalinterestofthestatetohavemoreanthropologists?"RickScott,theFloridagovernor,onceasked.Aleaderofa
Forthispart,youareaskedtowriteacompositiononthetopic"TheImportanceofConfidence".Youshouldwriteatleast120
Youhaveworkedforacompanyforseveralyears,butnowyouneedtoquitthejob.WriteanemailtoyourbossMr.Swart:1)
Icouldn’tstopcrying.Monthsoflateeveningsanddemandingtravelhad【C1】______myprofessionalexterior.Itriedto【C2】______
ForeigncashiersandcarersarenowafactoflifeinJapan,especiallyinurbanareas.Thenumberofforeignworkershasrisen
YouaretowriteanemailtoJamesCook,anewly-arrivedAustralianprofessor,recommendingsometouristattractionsinyourcit
随机试题
我国三大政策性银行成立于()年。
颅内压增高的辅助检查首选【】
下列账户中,期末时应将其本期发生额结转入“本年利润”账户借方的是:()。
下列药物中仅具有抗痛风作用的是
医患沟通的必要性体现在()
经营素食的名店是()。
案例2:汽车运价规则第一章总则第一条为统一全国汽车运价计算办法,正确执行《价格法》和国家物价政策,促进汽车运输事业发展,制定本规则。第二条本规则是计算汽车运费的依据。凡参与营业性运输活动的经营者、旅客、托运人,均应遵守本
“君子欲化民成俗,其必由学乎”“建国君民,教学为先”体现了()的教育目的观。
WhatisthebasichonorintakingpartintheOlympicGames?Accordingtothepassage,theOlympicGamesarenotonlysportgam
A、Inatravelagency.B、Onacampus.C、Inabookshop.D、Inateachers’shop.B
最新回复
(
0
)