首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It is possible to persuade mankind to live without war? War is an ancient institution which has existed for at least six thousan
It is possible to persuade mankind to live without war? War is an ancient institution which has existed for at least six thousan
admin
2013-01-20
58
问题
It is possible to persuade mankind to live without war? War is an ancient institution which has existed for at least six thousand years. It was always wicked and usually foolish,but in the past the human race managed to live with it. Modern ingenuity has changed this. Either Man will abolish war,or war will abolish Man. For the present,it is nuclear weapons that cause the gravest danger,but bacteriological or chemical weapons may,before long,offer an even greater threat. If we succeed in abolishing nuclear weapons,our work will not be done. It will never be done until we have succeeded in abolishing war. To do this,we need to persuade mankind to look upon international questions in a new way,not as contests of force,in which the victory goes to the side which is most skillful in massacre, but by arbitration in accordance with agreed principles of law. It is not easy to change age-old mental habits,but this is what must be attempted.
There are those who say that the adoption of this or that ideology would prevent war. I believe this to be a profound error. All ideologies are based upon dogmatic assertions which are,at best,doubtful,and at worst,totally false. Their adherents believe in them so fanatically that they are willing to go to war in support of them.
The movement of world opinion during the past two years has been very largely such as we can welcome. It has become a commonplace that nuclear war must be avoided. Of course very difficult problems remain in the international sphere,but the spirit in which they are being approached is a better one than it was some years ago. It has began to be though,even by the powerful men who decide whether we shall live or die,that negotiations should reach agreements even if both sides do not find these agreements wholly satisfactory. It has begun to be understood that the important conflict nowadays is not between East and West,but between Man and the H-bomb.
According to the author,_____.
选项
A、it is impossible to live without war
B、war is the only way to suede international disagreements
C、war must be abolished if man wants to survive
D、war will be abolished by modem ingenuity
答案
C
解析
题目问:文章作者的观点是怎样的?第一段第四句“Either Man will abolish war,or war will abolishMan.”通过这句话可知,作者认为,或者是人类结束战争,或者是战争结束人类。这就意味着,人类为了生存,必须结束战争。所以,答案是C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Nj2O777K
0
考博英语
相关试题推荐
Perhapsthemostinterestingthingaboutthephenomenonoftaboobehaviorishowitcanchange【1】theyearswithinthesamesocie
Perhapsthemostinterestingthingaboutthephenomenonoftaboobehaviorishowitcanchange【1】theyearswithinthesamesocie
Perhapsthemostinterestingthingaboutthephenomenonoftaboobehaviorishowitcanchange【1】theyearswithinthesamesocie
Eventhoughwehadbeentoherhouseseveraltimesbefore,westilldidnotremember______.
AbudgetapprovedbytheEuropeanParliamentfortheEuropeanEconomicCommunitywasdeclaredadoptedTuesdaydespiteopposition
Thousandsofpeopleturnedoutintothestreetsto______againstthelocalauthorities’decisiontobuildahighwayacrossthe
SirDenis,whois78,hasmadeitknownthatmuchofhiscollection______tothenation.
Wearesurethat______todothisfacetoface,hewouldfinditdifficulttoexpresshimselfwithoutlosinghistemper.
Thereareseveralpossibleexplanationsforthegreaterjob______inJapanincontrasttothegreatjobmobilityintheUnited
Indeed,almosteveryscientistnowfindsitimpossibletoreadalltheworksrelevanttohisownsubject,______extensivelyoutsi
随机试题
甲县工商局对汤山纺织厂作山罚款200万元的处罚决定,并且立即执行。汤山纺织厂向市工商局申请复议,市工商局维持了处罚决定,纺织厂随后向法院提起诉讼,一审法院判决维持该处罚决定。汤山纺织厂提出上诉,在二审中才提出损害赔偿的要求,二审法院认定县工商局作出的处
依其控制的内容,经营者控制的可分为【】
酚妥拉明:
撤销权在性质上属于()。
由具有专业知识和经验的工程技术人员对资产的实体各主要部位进行观察,以判断确定被评估建筑物的损耗率的方法称为( )。
阅读《珍珠鸟》教学实录(片段),按照要求答题。师:(看图)在作者眼里,鸟是幸福的,作者也是幸福的。这是多么美好的意境呀!你能给书上的插图起个名字吗?(学生思考片刻,纷纷举手)生:“幸福人家”。生:“友谊地久天长”。
在一种网络游戏中,如果一位玩家在A地拥有一家旅馆,他就必须同时拥有A地和B地。如果他在C花园拥有一家旅馆,他就必须拥有C花园以及A地和B地两者之一。如果他拥有B地,他还拥有C花园。假如该玩家不拥有B地,可以推出下面哪一个结论?
若函数f(x)=(x-1)(x-2)(x-3)(x-4),则f’(x)的零点的个数为()。
America—thegreat"meltingpot"—hasalwaysbeenarichblendofculturaltraditionsfromallovertheworld.ManyAmericanfamil
Holdthereceiverasclosetoyourearaspossibleandtakedowneverywordofthemessage.
最新回复
(
0
)