首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Christopher Columbus was the son of a weaver. He was very interested in the discovery of new lands. His brother Bartholomew was
Christopher Columbus was the son of a weaver. He was very interested in the discovery of new lands. His brother Bartholomew was
admin
2009-09-15
58
问题
Christopher Columbus was the son of a weaver. He was very interested in the discovery of new lands. His brother Bartholomew was a chart maker in Lisbon, Portugal. Columbus studied chart making with his brother. He believed that the world was round, and he wanted to travel the seas to prove it.
At that time, spice merchants were looking for a new route to Asia. Asia was a large trading area, but it was very difficult to reach by land. Columbus requested support from many people to help him travel the seas. Finally, Queen Isabella and King Ferdinand of Spain granted his request, and gave him three ships for his voyage.
On August 3, 1492, Columbus and ninety men set sail on the Santa Maria along with two other ships, the Nina and the Pinta. The voyage was hard and many men were sick and tired. On October 11, at ten o’clock at night, Columbus saw a light. The Pinta sailed ahead and reported that they had reached land. Since Columbus thought they had reached India, they expected to see people that were Indians. Even when they found out that they were not in Asia, they were happy to have found a new place that they could trade with. Columbus named the area where they landed "San Salvador", and claimed the area for Spain.
Today Columbus Day is celebrated in the United States on the second Monday in October. Banks and government offices are closed to honor the man who was the first European to have discovered the New World of the Americas.
选项
A、he learnt charting and wanted to practise it
B、he wanted to prove the earth was round
C、he was encouraged by his Queen and King
D、he hoped to be a famous sailor of his age
答案
B
解析
题干是:哥伦布决定探索新大陆,因为……,答案在第一段的这句话中: He believed that the world was round,and he wanted to travel the seas to prove it.宣项A,C和D文中都没提及。注意:这是道细节题,考生只须在文中寻找相应题眼即可作答。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Njfd777K
本试题收录于:
公共英语二级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语二级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
WhichofthefollowingbestexpressesthemainideaofParagraph1?WhichsentencebestexpressesthemainideaofParagraph2?
Whenbirdscametothegarden,themonkeychasedthemaway.Theverb"chased"means______.Themonkeyatlastbecameangrybec
Thisoldstoryisaboutanoldmanandaclevermonkey.Aesop,aGreekwriterfirsttoldthestorymanyyearsago.Thismonkeyb
【B1】【B20】
【B1】【B6】
Insomecountries,______arecalled"publicschools"arenotownedbythepublic.
JoecamebackfromAfricaanddecidedtogiveuphuntingbecause______.Theliondidn’tcatchJoebecause______.
WhataboutShakespeare’slifeisnotknowntopeopletoday?ItissaidthatShakespeareleftStratfordbecausehe______.
Theanswerwasprobablygivenby______.InwhichofthefollowingyearswillacensusbedoneintheUnitedStates?
假如你是红星中学(RedStarMiddleSchool)的老师,有一位美国朋友要于下周一到你校参观访问。请写一篇80~100词左右短文,简单介绍一下你所在学校的情况。
随机试题
格形钢板桩结构的格形墙体前板桩的设计入土深度,对于中密砂土地基不应小于()m,且不宜大于()m。
焊缝金属中氢的危害也有()。
下列哪种物质同时抑制电子传递和ATP生成
()指的是商业银行为保证客户在银行为客户对外出具具有结算功能的信用工具,或提供资金融通后按约履行相关义务,而与其约定将一定数量的资金存人特定账户所形成的存款类别。在客户违约后,商业银行有权直接扣划该账户中的存款,以最大限度地减少银行损失。
外资独资银行、合资银行、外国银行分行开办需要批准的个人理财业务,应按照有关外资银行业务审批程序的规定,报()审批。
企业收入的发生往往会引起()。
临时导游证必须由旅行社根据需要向旅游行政部门申请领取。()
“严慈相济”体现的德育原则是()
1KB的准确数值是()。
______theflood,theshipwouldhavereacheditsdestinationontime.
最新回复
(
0
)