首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
"Salty" Rice Plant Boosts Harvests British scientists are breeding a new generation of rice plants that will be able to grow in
"Salty" Rice Plant Boosts Harvests British scientists are breeding a new generation of rice plants that will be able to grow in
admin
2009-06-15
185
问题
"Salty" Rice Plant Boosts Harvests
British scientists are breeding a new generation of rice plants that will be able to grow in soil containing salt water. Their work may enable abandoned farms to become productive once more.
Tim Flowers and Tony Yeo, from Sussex University’s School of Biological Sciences, have spent several years researching how crops, such as rice, could be made to grow in water that has become salty.
The pair have recently begun a three-year programme, funded by the Biotechnology and Biological Sciences Research Council, to establish which genes enable some plants to survive salty conditions. The aim is to breed this capability into crops, starting with rice.
It is estimated that each year more than 100 hectares (公顷) of agricultural land are lost because salt gets into the soil and stunts (妨碍生长) plants. The problem is caused by several factors. In the tropics, mangroves (红树林) that create swamps (沼泽) and traditionally formed barriers to sea water have been cut down. In the Mediterranean, a series of droughts have caused the water table to drop, allowing sea water to seep (渗透) in. In Latin America, irrigation often causes problems when water is evaporated (蒸发) by the heat, leaving salt deposits behind.
Excess salt then enters the plants and prevents them functioning normally. Heavy concentrations of minerals in the plants stop them drawing up the water they need to survive.
To overcome these problems, Flowers and Yeo decided to breed rice plants that take in very little salt and store what they do absorb in cells that do not affect the plants’ growth. They have started to breed these characteristics into a new rice crop, but it will take about eight harvests before the resulting seeds are ready to be considered for commercial use.
Once the characteristics for surviving salty soil are known, Flowers and Yeo will try to breed the appropriate genes into all manners of crops and plants. Land that has been abandoned to nature will then be able to bloom again, providing much needed food in the poorer countries of the world.
选项
A、They are students at Sussex University.
B、They are rice breeders.
C、They are husband and wife.
D、They are colleagues at an institution of higher learning.
答案
D
解析
根据备选项的内容特点判定问题是在问这两个人之间的关系。该题考察考生根据文章细节进行推断的能力。利用题干中的特征词Flower sand Yeo作为答案线索,这样找到答案相关句:British scientists are breeding a new generation of rice plants that will be able to grow in soil containing salt water.Their work may enable abandoned farms to become productive once more. years researching how crops,such as rice,could be made to grow in water that has become salty.划线句内容表明Flowers and Yeo是来自生物科学研究院的研究工作者,结合上下文结构特点:上一段的内容说“英国科学家……”,“他们的工作……”,然后紧接着文章就明确地提到具体的研究者的名字,从这里我们可以推断出的结论是这相邻两段的逻辑关系是概述和具体举例说明。因此可以推出的结论是:这两个人是科学家,是从事生物研究的工作者。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/NuQd777K
本试题收录于:
职称英语理工类B级题库职称英语分类
0
职称英语理工类B级
职称英语
相关试题推荐
SchoolingandEducationItiscommonlybelievedintheUnitedStatesthatschooliswherepeoplegotogetaneducation.Nev
1Tiredofsocialnetworking?LoggingoffFacebook?You’reprobablynottheonlyone.Fearingfortheirprivacyorperhapsjust
Lookingtohelptheenvironment?Considerthefollowingsimpleideas.Turnoffelectricaldeviceswhenthey’renotbeinguse
LifeintheUniverseManyscientiststodayareconvincedthatlifeexistselsewhereintheuniverse-lifeprobablymuchlike
Britishteenagersaredamagingtheirhealthbynotgettingenoughsleepbecausetheyaredistractedbyelectronicgadgetsinthe
Britishteenagersaredamagingtheirhealthbynotgettingenoughsleepbecausetheyaredistractedbyelectronicgadgetsinthe
A.becauseoftheirsimilarityB.thatwewouldnotbeabletounderstanditatallC.tothepopularizationofEnglishasawor
TheIcemanOnaSeptemberdayin1991,twoGermanswereclimbingthemountainsbetweenAustriaandItaly.Highuponamount
ABiologicalClockEverylivingthinghaswhatscientistscallabiologicalclockthatcontrolsbehavior.Thebiologicalcloc
ScienceandTechnologyThereisadifferencebetweenscienceandtechnology.【B1】______Sciencehastodowithdiscoveringth
随机试题
本能说
早期发现大肠癌的初步筛查手段是
工程实践证明,当沥青的黏度在()时,对应的温度适宜进行沥青混合料的拌和;而当沥青的黏度在()时,对应的温度适宜进行沥青混合料的碾压成型。
在工程咨询服务投标文件中“技术建议书”的“咨询人员工作安排”部分不应包括的内容是()
货币均衡的自发实现主要依靠()的调节。这段话反映的是我国的()问题。
减小抽样方案的AQL值意味着()。
下列文学常识描述错误的一项是()。
医学上认为,不论在哪个年龄段,超重者患高血压、心血管疾病以及Ⅱ型糖尿病的风险都会升高,这些疾病同时也是导致肾病的危险因素。研究人员曾对1830名6岁至14岁的日本儿童进行尿检,结果显示,27名儿童出现持续性蛋白尿、尿中红血球增多等肾病症状。经对比后发现,这
Whydidthemangotoseehisdoctor?
看到古代的生活完整地保存下来,我们是多么高兴啊!(preserve)
最新回复
(
0
)