首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Migration is usually defined as" permanent of sempermanent change of residence." This broad definition, of course, would include
Migration is usually defined as" permanent of sempermanent change of residence." This broad definition, of course, would include
admin
2014-03-21
49
问题
Migration is usually defined as" permanent of sempermanent change of residence." This broad definition, of course, would include a move across the street or across a city. Our concern is with movement between nations, not with internal migration within nations, although such movements often exceed international movements in volume. Today, the motives of people who move short distances are very similar to those of international migrants.
Students of human migration speak of" push" and" pull" factors, which influence all individual’ s decision to move from one place to another. Push factors are associated with the place of origin. A push factor can be as simple and mild a matter as difficulty in finding a suitable job, or as traumatic as war, or severe famine. Obviously, refugees who leave their homes with guns pointed at their heads are motivated almost entirely by push factors (although pull factors do influence their choice of destination).
Pull factors are those associated with the place of destination. Most of these are economic, such as better job opportunities or the availability of good land to farm, The latter was an important factor in attracting settlers to the United States during the 19th century. In general, pull factors add up to an apparently better chance between several attractive potential destinations, the deciding factor might be a non-economic consideration such as the presence of relative, friends, or at least fellow countrymen already established in the new place who are willing to help the newcomers settle in. Considerations of this sort lead to the development of migration flow.
Besides push and pull factors, there are what the sociologists call" intervening obstacles". Even if push and/or pull factors are very strong they still may be outweighed by intervening obstacles, such as the distance of the move, the trouble and cost of moving, the difficulty of entering the new country, and the problems likely to be encountered on arrival.
The decision to move is also influenced by" personal factors" of the potential migrant. The same push-pull factors and obstacles operate differently on different people, sometimes because they are at different stages of their lives, or just because of their varying abilities and personalities. The prospect of packing up everything and moving to a new and perhaps very strange environment may appear interesting and challenging to an unmarried young man and appallingly difficult to a slightly older man with a wife and small kids. Similarly, the need to learn a new language and customs may excite one person and frighten another.
Regardless of why people move, migration of large numbers of people causes conflict. The United States and other western countries have experienced adjustment problems with each new wave of immigrants. The newest arrivals are usually given the lowest-paid jobs and are resented by native people who may have to compete with them for those jobs. It has usually taken several decades for each group to be accepted into the mainstream of society in the host country.
People’s decisions to migrate might be influenced by all the following EXCEPT______.
选项
A、personalities.
B、education.
C、marital status.
D、abilities.
答案
B
解析
此题为细节题。线索词为“decision to migrate”,应以此为线索,在文章中快速找寻相应段落。第五段的第一句中含有 decision to move,此句为本段落的主题句。在以下的扩展句中,可依次找到“abilities”、“personalities”和“unmarried young man/ older man with a wife”。只有B项未提及。因此B项为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/NyUK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Loudspeakerswerefixedinthehallsothateveryone_______anopportunitytohearthespeech.
Peoplethinkingabouttheoriginoflanguageforthefirsttimeusuallyarriveattheconclusionthatitdevelopedgraduallyas
Peoplethinkingabouttheoriginoflanguageforthefirsttimeusuallyarriveattheconclusionthatitdevelopedgraduallyas
Accordingtothepassage,thefocusofyoungcollegestudents’concernsabouthealthismainlyon______.
Thedifferencebetweenaliquidandagasisobvious(1)_____theconditionsoftemperatureandpressurecommonlyfound(2)_____o
Aftergettingthehealthreportandotherrecordsnecessaryforgoingabroad,shewillapply______theconsulate______avisa.
Highstreetshopsuseavarietyofmeanstoattractshoppers,suchasstrikingwindowdisplays,hugered"Sale"signsandspecia
Highstreetshopsuseavarietyofmeanstoattractshoppers,suchasstrikingwindowdisplays,hugered"Sale"signsandspecia
Theideaofcreatingasystemthatallowstheunderprivilegedtheopportunitytobreakthecycleandachievesomethingispraise
Moderatedrinkingreducesstrokerisk,studyconfirms.Similartothewayadrinkortwoadayprotectsagainstheartattacks,m
随机试题
按照钢中碳含量分类,45钢属于()。
(2011年4月,2010年4月)各国的国际私法著作中,有称这个法律部门为“国际私法”的,有称其为“冲突法”的。大陆法系各国多称为_____。而立法上,更有直接称之为“涉外民事法律适用法”的。
________在新产品进入成熟期后期乃至进人衰退期才会采用。()
垂直传播的途径是
慢性活动性胃炎的治疗应特别注意采用
某公司沉箱预制场预制沉箱,每个沉箱混凝土为480m3,混凝土强度等级为C30,该预制场实际统计的混凝土σ=3.0MPa,经计算和试配,混凝土的配合比为1:2.5:3.5,用有效搅拌量为2.0m3的搅拌机搅拌混凝土,正常施工条件下(砂、石含水忽略不计)每罐混
黄老师在指导学生分析了起承转合的发展结构后,要求学生根据个人的生活体验运用起承转合的手法,自由写作音乐片段。上述教学行为体现了《义务教育音乐课程标准(2011年版)》中的哪个基本理念?()
Atthebeginningoftheprogram,thespeaker
A、Mountainclimbing.B、Hiking.C、Tailriding.D、Fishing.A
A、Byitslength.B、Byitstaste.C、Byitsshape.D、Byitscolor.D
最新回复
(
0
)