首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The annual campaign to make Singapore’s three million people more polite ended yesterday and was immediately followed by another
The annual campaign to make Singapore’s three million people more polite ended yesterday and was immediately followed by another
admin
2017-07-14
61
问题
The annual campaign to make Singapore’s three million people more polite ended yesterday and was immediately followed by another drive to get them to be punctual.
Tardiness is not yet a criminal offence in the island republic, and the National Punctuality Working Committee can only use gentle persuasion. " Being on time means being considerate, " said committee chairman Toh Weng Cheng. Previous drives made little headway in changing a deeply rooted habit that seems oddly out of place in this otherwise efficient city-state. Tardiness at dinner parties is usually attributed to Chinese tradition, a belief that older and more important guests were expected to make an entrance after the others.
Meanwhile, officials will assess the results of the 15th annual courtesy (礼貌) campaign, a HK $2.4 million drive to persuade Singaporeans to mind their manners. Earlier courtesy campaigns used posters, films, advertisements in newspapers and magazines to portray considerate behavior. The publicity this year stressed courtesy through examples of discourtesy. Few countries use elaborate public campaigns to change behavior and raise civic consciousness. It has been a way of life in Singapore for more than 30 years. Some, like the courtesy drive, deal with basic habits and culture. October was first declared "Speak Mandarin Month" in 1978, an effort to wipe out regional Chinese dialects in favor of the official tongue.
Others focus on problems of the day. The police launched a drive in 1989 to stop abuse of the emergency phone number 999, because one call in five was of the nuisance or non-emergency variety. Some campaigns have been so successful that they have been reversed. Family planners urged parents to "Stop at Two" in 1978. Birth rates dropped from 3.5 percent in 1960 to 1.2 percent in 1980, and families who can afford it are now encouraged to "Have Three or More". By the early 1980s, the growth of campaigns inspired one exhausted newspaper columnist to suggest a " take your campaigns seriously campaign".
Which of the following statements is not directly said but implied in the passage?
选项
A、All the campaigns are to improve people’s behavior.
B、There are too many campaigns in Singapore.
C、The more campaigns, the more efficient they are.
D、Almost all campaigns in Singapore, don’t amount to anything.
答案
B
解析
A显然错误,最后一段中对人口控制的运动就不是to improve people’s behavior; C毫无根据;D也太绝对,没有根据;B可以从文章最后一句话中这位“exhausted”的专栏作者和他 的建议中推出。答案是B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/OFCO777K
0
成人本科学位英语
相关试题推荐
Peoplehavebeenfondofrosessincethebeginningoftime.Infact,itissaidthatthewiseandknowingConfuciushada600-bo
Givethebooksto______needsthemfortheEnglishclassandthewritingclass.
Careshouldbetakentodecreasethelengthoftimethatoneis______loudcontinuousnoise.
Evenwithtoday’srelativelyhighstandardofliving,about10percentofthepeopleintheUnitedStatesarebelowthepoverty
Thefacesofelderly,happily-marriedpeoplesometimesresembleeachother.Dr.Aikenstudiedanumberofcoupleswhohadbeen
TheEnglishlanguagecontainsa(n)______ofwordswhicharecomparativelyseldomusedineverydayconversation.
72.Ahundredyearsago,thegamewenowcallfootballdidnotexist.Americanfootballstartedduringagamebetweentwocolleg
Hewouldrather______watchingVCDthan______tothecinemaonSundays.
Ted:DoyouhavetohavethatTVonquitesoloud?Paul:______,isitbotheringyou?
74.Thecinemawasindarknesswhenwewentinanditwasnoteasymattermakingourwaytoourseats.Theoldmanwhohadcome
随机试题
下列关于公文分类的说法正确的是()。
发展中国家实施贸易保护政策的理论依据之一是()
治疗阵发性室上性心动过速宜用:
血液中CO2的含量主要取决于
根据《企业破产法》的规定,下列有关债权人会议与管理人的表述中,正确的是()。
银行金融创新应以产品为中心,以市场为导向。()
(2015年卷一第30题)下述说法哪个是错误的?
教育行政部门应当在接到申诉书的次日起()日内,作出处理。
股票市场,国库券市场和企业债券市场是上海最大和最活跃的资本市场。这些市场的日趋活跃,表明上海金融体系越来越成熟,同时也看出上海企业正设法通过直接向群众借款的办法来克服信贷紧缩。它还说明,上海投资者越来越聪明。他们购买各种有价证券,从保值定期储蓄、国库券、股
Thefirstparagraphtellsthat______.InAmericansocietyyoungpeople______.
最新回复
(
0
)