首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In 1997, 25 Japanese citizens, all older than 60, launched Jeeba (the name means "old man and old woman") to make senior-friendl
In 1997, 25 Japanese citizens, all older than 60, launched Jeeba (the name means "old man and old woman") to make senior-friendl
admin
2022-02-03
50
问题
In 1997, 25 Japanese citizens, all older than 60, launched Jeeba (the name means "old man and old woman") to make senior-friendly products. They knew they were making history when they coined their company motto: "Of the elderly, by the elderly and for the elderly. "
They do not hire young people, and the oldest of their workers is 75.
Firms run by senior citizens are still a rarity, in Japan and worldwide. But the elderly have numbers on their side. Healthier and longer-living seniors, born immediately after World War II, are reaching retirement age in huge numbers all over the developed world.
Extremely low birthrates in those same countries mean there are far fewer young workers to take their place. One likely consequence is now clear; shrinking work forces.
While the streamlining effects of international competition are focusing attention on the need to create and keep good jobs, those fears will eventually give way to worries about the growing shortage of young workers. One unavoidable solution; putting older people back to work, whether they like it or not. Indeed, advanced economies like those of Finland and Denmark have already raised their retirement ages. Others are under severe pressure to follow suit, as both the European Commission and the Organization for Economic Cooperation and Development have recently warned their members that their future prosperity depends on a growing contribution from the elderly.
Whether these changes are good or bad news to workers depends on whether they anticipate retirement with eagerness or dread. In the United States, half of working-age Americans now expect to work into their 70s, whether by financial necessity or by lifestyle choice, according to a new study by Putnam Investments.
Contrary to still widespread assumptions, there is very little hard evidence to suggest that companies cannot stay competitive with a rising share of older workers. At British hardware chain B&Q, its "elder worker" stores in Manchester and Exmouth were 18 percent more profitable than its regular outlets—due in part, the company says, to six times less employee turnover and 60 percent less shoplifting and breakage.
According to the writer, in the current situation companies are faced with the tough task of________.
选项
A、creating good positions
B、employing retired workers
C、filling vacant positions
D、replacing unskilled workers
答案
B
解析
推断题。从文章第三段第一至二句话:“While the streamlining effects of international competition are focusing attention on the need to create and keep good jobs, those fears will eventually give way to worries about the growing shortage of young workers. One unavoidable solution; putting older people back to work, whether they like it or not. ”和最后一句话:“…their future prosperity depends on a growing contribution from the elderly. ”可知,对创造和维持好工作需求的担忧最终会转变为对日益缺少的年轻劳动力的担心,对此担心的解决方法就是需要让老年人回到工作岗位,公司未来的发展繁荣依赖于老年人的不断贡献,由此可推测,在当前形势下,公司面临的严峻任务就是雇佣退休的员工,故选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/OFNd777K
本试题收录于:
公共英语三级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语三级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Ifyouwanttostayyoung,sitdownandhaveagoodthink.ThisistheresearchfindingofateamofJapanesedoctors,whosayt
Ifyouwanttostayyoung,sitdownandhaveagoodthink.ThisistheresearchfindingofateamofJapanesedoctors,whosayt
Ifyouwanttostayyoung,sitdownandhaveagoodthink.ThisistheresearchfindingofateamofJapanesedoctors,whosayt
Ifyouwanttostayyoung,sitdownandhaveagoodthink.ThisistheresearchfindingofateamofJapanesedoctors,whosayt
Ifyouwanttostayyoung,sitdownandhaveagoodthink.ThisistheresearchfindingofateamofJapanesedoctors,whosayt
Ifyouwanttostayyoung,sitdownandhaveagoodthink.ThisistheresearchfindingofateamofJapanesedoctors,whosayt
Ifyouwanttostayyoung,sitdownandhaveagoodthink.ThisistheresearchfindingofateamofJapanesedoctors,whosayt
Ifyouwanttostayyoung,sitdownandhaveagoodthink.ThisistheresearchfindingofateamofJapanesedoctors,whosayt
随机试题
在评定B类标准不确定度时,一般情况下,不可利用的信息包含________。
患者,男,45岁。以突起头痛、头晕、呕吐半小时急诊入院。查体:浅昏迷,呼吸有大蒜味,皮肤湿冷,双侧瞳孔缩小,双肺可闻及散在湿啰音,有肌颤。抢救该患者时,应该禁用治疗方法是
脑底动脉环不包括下列哪支动脉
经营者以低于成本价销售商品的行为,哪些不属于不正当竞争行为()
微型计算机使用的键盘上的Backspace键称为()。
有如下例题:你是否喜欢数学?如果用5、4、3、2、1分别代表从最喜欢到最不喜欢之间的5种程度,你选哪个数?说明理由.如果小明选择2,说明什么?如果小立比较喜欢数学,他最可能选几?该例题的编制意图是为了引导学生会用数来表示事件,并能进行交流,这是着眼于培养学
Thefollowingparagraphsaregiveninawrongorder.ForQuestions41-45,youarerequiredtoreorganizetheseparagraphsintoa
A.Ford’sFollowersB.TheAssemblyLineC.Ford’sGreatDreamD.TheEstablishmentoftheCompanyE.Ford’sBiggestContribut
Guamisdescribedas______Thetextismostlikelytakenfrom______
Itissaidthattheagreement______betweenthetwocompanieslastmonthwillbecomeeffectivefromMay1st.
最新回复
(
0
)