首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The media made a big deal of the fact that the DJIA rose above 9,000 for the first time in nearly eight months. The index(a numb
The media made a big deal of the fact that the DJIA rose above 9,000 for the first time in nearly eight months. The index(a numb
admin
2015-03-25
36
问题
The media made a big deal of the fact that the DJIA rose above 9,000 for the first time in nearly eight months. The index(a number or formula expressing some property, ratio, etc. , of something indicated)was under 6,550 in early March, do the advance has been 38% since then, but the index is still well below 14,000 which it hit in October 2007. The Dow would have to rise 54% to get back to that point. That is an extraordinarily depressing figure given how far the market has already come and how hard it will be for it to rise to that number in what is still a harsh economic environment.
There are obviously a number of good reasons for the run-up, but there are an equal number of reasons that it has gone too far. Housing has begun to make what could only be called a most modest recovery, or, at least it has created a credible mirage(illusion). Earnings have been better than expected. A great deal of that improvement is because of expense reductions. Millions of people have been fired and capital spending cut to unprecedented levels. The stimulus package may take hold as the year goes by, at least according to many economists, the Treasury Secretary, and the chairman of the Fed.
Housing is still as badly off as it has been in two or three generations even with a tiny improvement. The fact that the supply of homes on the market is just above nine months may be considered a slight jump over that figure three months ago, but it still means that it could take several years to burn off that inventory with a simultaneous improvement in prices. Unemployment will move above 10% soon, and the shrinking base of consumers will continue to hurt businesses which rely on consumer spending and banks that are facing rising credit card default rates.
Earnings probably will not improve as much in the third and fourth quarter as they did in the quarter that just ended. A lot of the positive news about earnings at firms including Starbucks, Caterpillar, and The New York Times was due to layoffs and debt reductions. Many of the layoffs occurred late last year, so the comparisons are going to stop being beneficial as 2009 wears on.
The major challenge to the stock market’s health could end up being the speed at which the $787 billion stimulus package is helping the economy. Even the government admits that much of it benefit from programs will not take effect until 2010. That leaves a number of businesses and industries in a position where they will have to stand on their own without a "federally improved" GDP growth rate. The market move over the last four months has been swift and relatively easy. The drum beat of good news got a bit louder as the weeks went by. The pace at which good news will be coming is likely to slow considerably.
The improvement of earnings may slowdown in the following two quarters because
选项
A、the improvement depends on the layoffs in 2008.
B、the positive news only comes from a few firms.
C、there will be more layoffs in 2009.
D、many big firms have cut down their earnings.
答案
A
解析
推理判断题。由题干关键词The improvement of earnings,slowdown和the following two quar-ters定位至第四段。该段首先指出“关于收入的积极消息都源于临时解雇和债务减少”,接着说“很多解雇发生在去年晚些时候,所以伴随着2009年的慢慢逝去,对比不再那样有利”,[A]与之相符,故为正确答案。原文只是列举了几个企业作为例子,并非意指积极消息只来自这几个企业,故排除[B];第四段末句只是提及“很多解雇发生在去年晚些时候”,并未提及2009年的解雇情况,故排除[C];第四段第二句提及一些企业关于收入的积极消息,[D]中cut down their earn-ings含义与之相反,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/OG74777K
0
考研英语一
相关试题推荐
AccordingtoDr.NoraVolkow,theuse,ofdrugsPauluscouldaccuratelypredicttherelapsersbecause
WhichofthefollowingisNottrueaccordingtothefirsttwoparagraphs?TheperformancesinrelationtoWhorf’sclaimorthe
Youaregoingtoreadatextaboutthestateofcollegestudents’mentalhealth,followedbyalistofexamples.Choosethebest
ImprovingthebalancebetweentheworkingpartofthedayandtherestofitisagoalofagrowingnumberofworkersinrichWe
WhyisEnglishdifficultaccordingtothetext?WhathadbroughtFrenchwordsintomoregeneraluse?
TheRepublicanpresidentialcandidateRickSantorumrecentlysetoffadebatewhenheattackedAmerica’scollegesas"indoctrinat
ThelatestArchaeologicalDiscoveryintheAnclesBymodernstandards,thehostilesummitofMountLlullaillaco,intheArge
ThelatestArchaeologicalDiscoveryintheAnclesBymodernstandards,thehostilesummitofMountLlullaillaco,intheArge
"Wealthisnotwithoutitsadvantages,"JohnKennethGalbraithoncewrote,"andthecasetothecontrary,althoughithasoften
TheAmericaneconomyisgrowing,accordingtothemostrecentstatistics,atthehighrateof7%,andisinthemiddleofthel
随机试题
影响耙吸挖泥船挖掘能力的主要设备因素包括()。
生态系统中能量流动和物质循环的载体是()。
患者主诉:一侧后牙冷热刺激痛已半年。查:龋洞,探敏,叩(一),冷测正常牙面反应同对照牙,进入龋洞时引起疼痛,去除刺激立即消失。可能的治疗是
到目前为止,空间分辨率最高的影像学检查是
(2005年)下列关于中国古代法制思想和法律制度的说法,哪些是正确的?()
简述工程建设项目采用PMC模式的优缺点。
某实验小组想要通过试验观察原油发生沸溢的现象,但沸溢试验没有成功,沸溢形成必须具备的条件有()
企业交给国家的各种税金,都应通过“应交税金”科目核算()。
国家机关应当遵循的组织和活动原则除了民主集中制原则、责任制原则、法治原则以外,还有(),它们都是《宪法》规定的。
WhatisFranchising?Franchisingisoneofthreebusinessstrategiesacompanymayuseincapturingmarketshare.Theothers
最新回复
(
0
)